Élmény
6 nyári és őszi program, amiért érdemes a Dunakanyarba látogatni

Szentendre, Zebegény, Visegrád, Nagymaros, Vác és Esztergom éppen olyan távol esnek Budapesttől, hogy még jól essen leutazni, akár egy napra is. A szép kilátásokon és a klassz kirándulás lehetőségén túl különféle események is szólnak mellette, ezekből gyűjtöttünk össze 6-ot.

Július 5-8.: V4 Fesztivál Július 13-15.: Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Augusztus 24-26.: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál Augusztus 25.: Nagymarosi Csípős Fesztivál Szeptember 15-16.: Sárkányfesztivál Október 5-7.: Borhíd Fesztivál és Borünnep

Július 5-8.: V4 Fesztivál

A Quimby, a Tankcsapda, a Punnany Massif és még sokan mások lépnek majd fel ezen a laza, fröccsözős, vízpartos, naplementés fesztiválon, Vácon! Ez lesz a VéNégy.

  • 2600 Vác, József Attila sétány

Július 13-15.: Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Európa egyik legnagyobb középkori rendezvényén tíz országból közel ezer kosztümös szereplő érkezik, számíthatunk lovagi tornára, középkori vásárra, borudvarral és koncertekkel fűszerezve.

Fotó: DunakanyarGo

Augusztus 24-26.: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál

A nyárbúcsúztató rendezvényen megtelnek az utcák, házak, udvarok, egymást érik a koncertek, kiállítások, fényfestések, a gasztroutcában pedig jókat ehetünk, ihatunk.

Fotó: DunakanyarGo

Augusztus 25.: Nagymarosi Csípős Fesztivál

Augusztus utolsó szombatján a főtéren megtalálunk mindent, ami csípős. Csípőskedvelők, chilitermesztők országos és nemzetközi ünnepe, találkozója ez a családias hangulatú rendezvény.

Fotó: Nagymarosi Csípős Fesztivál

Szeptember 15-16.: Sárkányfesztivál

A bennünk szunnyadó gyereket engedhetjük szabadjára a zebegényi Sárkány dombon. Egy fogadásnak köszönheti létezését a fesztivál, amely évről évre egyre nagyobb tömegeket vonz. Bár az idei időpont már ki van tűzve, anyagi okok miatt kétségessé vált a megrendezése, ezért épp támogatókat keresnek

Fotó: DunakanyarGo

Október 5-7.: Borhíd Fesztivál és Borünnep

„A Bor a nagy megvalósító!” A Hamvas Béla-idézetet mottójául választó fesztivál főszereplője nem a forrásvíz. A Dunakanyar fontos őszi borfesztiválján idén is nagy húzóneveket várnak a színpadokra.

Fotó: Borhíd Fesztivál és Borünnep

A cikk megjelenését a DunakanyarGo támogatta.