Élmény
6 farsangi buli Budapesten, ahol beöltözhetsz
Fotó : Pixabay

Mit nekünk Halloween, mikor van saját tradicionális beöltözős ünnepünk? Aki idén elszánja magát, hogy magára öltse Han Solo vagy a Robotzsaru gúnyáját, azoknak ezeket a bulikat ajánljuk.

Farsang a 80-as évek hőseivel – Dürer Kert Farsang szomorúan – Magvető Café Filantrópia farsang – MÜSZI közért Farsang agarakkal – Jurányi Szuterén Carbonfools farsang – Kuplung Disco Farsang marokkói nyereményúttal – Toldi

Farsang a 80-as évek hőseivel – Dürer Kert

Dürer Kertben  neonízekben úszó szintizenével elevenedik meg a VHS korszak, tálcán kínálva a lehetőséget, hogy beöltözzünk valamelyik 80-as évekbeli akcióhősnek. Érkezz akár Rambóként, John McClane-ként, Snake Plisskenként vagy akár Robotzsaruként, ha egész testet borító jelmezt öltesz, ingyenes a belépés.

 

Neonhullám: Action Heroes - Synthwave Farsang

Farsang szomorúan – Magvető Café

Nem tudjuk, mennyire gondolja komolyan, de a Magvető megrendezi az év ellenfarsangját, amire elsősorban szorongó, bánatos vendégeket várnak. Arra kérik őket, hogy nyomasztó jelmezt vegyenek fel, legalábbis hozzanak magukkal egy szomorú kiegészítőt.

 

A feszengés abszolút megengedett, sőt, elvárt. Zenei válogatásunk ennek a végtelenül keserű hangulatnak áll majd szolgálatában. Hagyományos napközis, citrompótlós teával és búsuló arckifejezéssel várunk mindenkit szeretettel”  –- írják az esemény ajánlójában. 

Fotó: Hartyányi Norbert / WLB
Farsangi Szomorú Mulatság

Filantrópia farsang – MÜSZI közért

Ősszel bezárt a Corvin Áruházban működő MÜSZI, de nemrég már tudósíthattunk, hogy az alapítók nonprofit galériaként, nappali munkatérként és kis létszámú eseményeket befogadó helyként újranyitották az Izabella és a Jósika utca sarkán. A Filantrópia Adománybolttal közösen rendezett farsangi mulatság jó alkalom arra, hogy megismerkedjünk az új hellyel. Aki a használt vagy feleslegessé váló ruhákat, könyveket, játékokat, háztartási, elektronikai cikkeket áruló bolt kínálatából vásárol január 29. és február 16. között minimum 1000 Ft értékben, azt cserébe a farsangi táncparkettre röpítik. Ha mégsem tévednétek be az adományboltba a buli előtt, a helyszínen  1000 Ft adomány ellenében lehet belépőt váltani. 

Fotó: Hirling Bálint / We Love Budapest
Filantrópia farsang

Farsang agarakkal – Jurányi Szuterén

Korábban a MÜSZI-ben rendezték meg az agaras farsangokat, de annak bezárása miatt került át a kutyás rendezvény a Jurányi kávézójába. Ez inkább délutáni elfoglaltság sok pontgyűjtő játékkal, amiken értékes nyereményeket lehet nyerni, és aki jelmezben indul, az 10 pont előnyt szerez. Lesz tombola, fotósarok,  meg egy kis zug a kutya- és gazdimasszázsnak. Minden befolyt összeg a Szent Ferenc Állatotthont és az Agár Fajtamentést támogatja. 

Fotó: Balkányi László / WLB

 

V. Agaras Farsang

Carbonfools farsang – Kuplung

Bár itt nem feltétel a jelmez, és jutalmat sem kap, aki beöltözik, motiváció lehet, hogy a Carbonfools tagjai más bőrébe bújva fognak koncertezni. A buliban közreműködik a Tej együttes is. 

 

The Carbonfools Farsang

Disco Farsang marokkói nyereményúttal – Toldi

Ez az a buli, ahol tényleg megéri felölteni valaki másnak a gúnyáját. A legjobb összeállítást kétszer két db, a marokkói üdülővárosba, Agadirba szóló repülőjeggyel díjazzák. 

Fotó: Kőrösi Tamás / WLB
Toldi Disco Farsang