Élmény
5 remek vizes program a jó időre Budapesten
Fotó : Mudra László / WLB
palatinus, strand, szörf, nyár

Nincs is jobb a vizes programoknál arra, hogy felfrissüljünk a nyári kánikulában, ráadásul itt van nekünk a Duna és a strandok, fürdők – megmutatjuk, milyen vizes elfoglaltságokat találtok Budapesten, ha már elviselhetetlen a hőség.

SUP Szörf a Palatinuson Evezés a Dunán Száguldás motorcsónakkal Vízisí az Omszki-tavon

SUP

Egy deszkán állva suhanni a folyón, távol a város zajától, mégis közel – ezt tudja a SUP, azaz a Stand Up Paddle board. A nyári szezonban naplementés és napfelkeltés utak is indulnak a Dunán a Kossuth Lajos üdülőpartról.

Fotó: Naturelle

Szörf a Palatinuson

Bármilyen hihetetlen, Budapesten is lehet szörfözni. A Palatinus fürdő mesterségesen keltett hullámain el lehet sajátítatni az alapvető technikákat, hogy az óceánon már felkészültebben egyensúlyozzunk.

Fotó: Mudra László / WLB

Evezés a Dunán

Kenuval, kajakkal és sárkányhajóval is kipróbálhatjuk az evezést a Római-parton, a Kopaszi-gáton vagy a Népszigeten található evezőstelepeken. Ha kezdők vagyunk, érdemes túravezetővel kipróbálni, vagy beiratkozni egy klubba.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Száguldás motorcsónakkal

Ha szeretnénk felpörgetni az adrenalint, érdemes rábíznunk magunkat egy profi személyzetre, és átadni magunkat az akár 80 km/h-val való suhanás extrém élményének, egy nem mindennapi városi panoráma kíséretében.

Fotó: Szabó Gábor / WLB

Vízisí az Omszki-tavon

A budakalászi Omszki-tó szabályos négyzet alakú vízfelszínén oktatók segítségével tudjuk kipróbálni a vízisíelés alapjait, akár 25 km/h sebességgel.

Fotó: Omszk Wakeboard Centrum