Shopping
5 kedvenc magyar design ékszer
5 kedvenc magyar design ékszer

A hozzánk passzoló ékszert kiválasztani nem egyszerű dolog, hiszen sokszor nem csupán egy dekoratív divatkiegészítőről van szó, hanem olyan, akár hosszú éveken keresztül is szívesen viselt nyakláncokról, fülbevalókról, amelyek sokat elárulnak rólunk, személyiségünkről. Az angolban használatos statement jewellery kifejezés, azokat a progresszív, izgalmas, sőt olykor meghökkentő ékszereket jelöli, amelyek egyfajta állásfoglalásként is felfoghatók divatról, stílusról, ízlésről, sőt akár a művészetről is. Az utóbbi években egyre többen foglalkoznak ezzel a területtel itthon is, sokan nemzetközi mércével mérve is rendkívül magas színvonalon.

JUJJ  Ferencz Vanda dorivisy RIENNE Creations EVE

JUJJ 

Juhos Janka ékszerei igazi unikumnak számítanak a hazai piacon. A 2010 óta létező márka karakteres, de mégis könnyed darabokkal jelentkezik szezonról szezonra, s ezek az elmúlt néhány év során New Yorkban, Helsinkiben, Párizsban, sőt Moszkvában is bemutatkoztak. Készült már a JUJJ műhelyében fémlemezre kasírozott leheletvékony bükkfahártyával borított, látványos gallérszerű nyakék, valamint karkötő, de hatalmas organikus gubókra emlékeztető, fémszálakból álló kollekció is. Juhos Janka legfrissebb sorozatában, amely egyben diplomamunkája is, a Limited-Un-Limited karkötőcsaládban sorszámozott és nagyobb példányszámban kapható modellek kaptak helyet, egyfajta kísérletként az egyedi és a szériában készülő tárgyak között feszülő ellentét feloldására. A szépséges karkötők – a téli szezon hangulatához igazodva – nemrégiben grafitszürke, csokoládébarna, türkiz és fehér változatokkal egészültek ki.

Ár: 12.000-28.000 forint   

Üzletek:
Mono art & design
Corner Design Store 
Ezüstgaléria 
Filter Galéria 

Ferencz Vanda

Az azonnal felismerhető, geometrikus formájú, speciális technikával hajlított fülbevalók tervezője éveken keresztül dolgozott a legnagyobb hazai divatmárkákkal, tervezett már a Nanushka és a Use Unused felkérésre is. Portfóliójában állandó és évszakonként megújuló modellek egyaránt szerepelnek. A Geometry of Colours, az elöl színezett homorú üvegszövet, hátul pedig geometrikusan tört fém sorozat tagjai az állandó színek mellett egy ideje már egyedi, személyre szabott árnyalatokban is rendelhetők, így egy kedvenc ruhadarabhoz vagy más kiegészítőhöz is tökéletesen hozzáigazíthatók. Decembertől kaphatók az új púder, kávé, nude, bordó és méregzöld variációk, s a fémes változatok már rosé aranyban is elérhetők. Szintén a téli szezonban mutatkoznak be a szerényebb, mindennapi viseletként is tökéletes, kisebb stiftes fülbevalók.

Ár: 20.000-35.000 Ft

Üzletek:
Showroom – 1013 Budapest, Attila út 29.., bejelentkezés: +36 70 202 86 30
Black Box Concept Store 
Mono art & design
My Day Collection
Treasure Budapest 

dorivisy

Bár Visy Dóri csupán néhány éve alapította meg saját márkáját, 2011-ben elnyerte az Év ékszere pályázat az Év pályakezdője elnevezésű díját. Formabontó ékszereit tematikus kollekcióba rendezi, de mindenből csupán egyetlenegy darabot készít. Ihletője kivétel nélkül mindig a természet, hol az őszi erdő formái és fényei, hol az ásványvilág sokfélesége ragadja magával. A legutóbbi, Waves című sorozatot a tenger örökké változó kékjei és tarajos hullámai inspiráltak. Az aprólékos kézi munkával és türelemmel készülő darabok tekintélyes méretük ellenére könnyűek strapabírók, sőt stílszerűen vízállók is. A finoman áttetsző, különféle árnyalatú lapocskák anyaga japán papír és műgyanta keveréke, s a nyakláncok és karkötők leheletfinom rétegeit aprócska ezüst szegecsek rögzítik egymáshoz.

Ár: 26.000-60.000 forint

Üzlet:
A3 Showroom

RIENNE Creations

Divattervezőként megjárta már Londont, Milánót és New Yorkot, mégis Budapesten alapított ékszermárkát Nagy Adrien. Mindössze két évnyi tervezéssel a háta mögött stílusa kiforrott, alkotásai különleges átmenetet jelentenek a nemesfém ékszerek és a tömegbizsuk között. Részletgazdag és hangsúlyos nyakékein, brossain csodás színű, gondosan csiszolt kristályok, üveggyöngyök és plasztik elemek keverednek, amelyek viselés közben, a fény változó játékának köszönhetően válnak igazán élővé, vibrálóvá. A Rienne Creations őszi-téli kollekcióját a Sipos Balázs üvegművész profi műhelyében kikísérletezett egyedi, platina és aranytartalmú üvegfestékkel kevert tompa és mély árnyalatok jellemzik, amelyek legalább olyan jól mutatnának egy kosztümös film jelmezei között, mint egy divatshow kifutóján, egy mai vagány nő kelléktáráról nem is beszélve.

Ár: 23.000-100.000 forint

Üzletek:
Fidji Style Budapest
Treasure Budapest 

EVE

Szereti a látványos, mégis minimalista formákat, s számára az ékszer egyenrangú magával az öltözékkel. Reményi Éva főként rézzel és ezüsttel dolgozik, munkáira jellemző az építészeti formanyelv használata, az egyszerű formák sokszori ismétlése, rétegzése, halmozása. Igazodván a divattrendekhez, az EVE egy évben két kollekcióval jelentkezik. Tavaly kezdett együttműködni Oláh Zsigmonddal, a Zigi Brand tervezőjével, akivel közös inspirációra, egymással szorosan együtt gondolkodva dolgozták fel a 2014 téli szezon témáját, a vadászatot. Kettejük közös ténykedése a következő szezonban is folytatódik, s a nyári darabok már december első napjaitól elérhetők. A téli meleg sárga uralta hangulat után, a nyár a hűvösen elegáns, fehérre és szürkére hangolt, határozott formák mentén felépített ékszercsodákról szól.

Ár: 8.000-45.000 forint

Üzletek:
eVe by Eva Remenyi Showroom – 1012 Budapest, Logodi utca 63., bejelentkezés: +36 (30) 690 8135
Mono art & design
My Day Collection