Shopping
4 új dizájnboltot ajánlunk a nyárra
4 új dizájnboltot ajánlunk a nyárra

Egymás után nyílnak az egyedi vagy kisszériás ruhát és divatkiegészítőt kínáló boltok Budapesten. Úgy tűnik, nem csupán a vásárlókedv nő, de egyre több márka erősödik meg annyira, hogy befektető segítsége nélkül, néhány más tervezővel együttműködve vágnak bele az üzlet beindításába. Az üzleti modell és a tervezői mix üdítően változatos képet mutat. Most a teljesség igénye nélkül válogattunk a legújabb kezdeményezések közül.

Hababa Designer Store and Gallery ESZKA PUNCH Store Clique Design Studio 

Hababa Designer Store and Gallery

Tervezői showroom, képzőművészeti galéria és egy kreatív összművészeti találkozóhely újszerű keverékét hozta létre a belvárosban Vetlényi Lili és Lantos Gábor. A majd kétszáz négyzetméteres boltban a már jól ismert és friss hazai divattervezők ruhái és kiegészítői mellett néhány eddig itthon kevéssé ismert külföldi márka is helyet kapott, sőt az egyenként válogatott second-hand darabok is színesítik kínálatot. A koncepció ereje éppen ebben az izgalmas sokféleségben rejlik, hiszen az alapítók szerint a stílusos megjelenés nem feltétlenül pénztárcafüggő, s nem cél, hogy nap mint nap dizájnerholmikba öltöztessenek mindenkit.
 
A Hababa idővel szakmai együttműködéseken alapuló tervezői gyűjtőhellyé szeretne válni, ahol tervezői workshopokon személyesen is találkozhatnak az alkotók és az érdeklődők, sőt más hasonló profilú üzletekkel való közös programokban és kampányok szervezésében is gondolkodnak.

Az üzletben megtalálható márkák: All on You, Alma Vetlényi, Amient, Annaeva, Artkores, czokildi, Fanni’s, GULICSKA, As X2 Acurator Hoxton, Je suis Belle, JH.CONCEPT., Malinovka, Miista, Noen, Pamut Apparel, Piroskanna, Romani Design, SERTEES, Vengru, Wirth Abigail, Zachi

HABABA DESIGNER STORE AND GALLERY
  • 1052 Budapest, Fehér Hajó utca 8.

ESZKA

Szakos Kriszta kötött holmikra fókuszáló márkája több szempontból is különleges színfoltja a hazai dizájnerszíntérnek. Jelmeztervezői munkája mellett jó néhány éve készít már saját kollekciókat, de önálló bolt nyitására csak idén tavasszal szánta el magát, s a hangulatos kis üzletben végre a teljes Eszka szortiment bemutathatóvá vált. A folyamatosan kapható kötött kabátok, takarók és párnák összesen húszféle mintával és rengeteg színkombinációban készülnek, s mivel a variációk száma szinte végtelen, két egyforma darab soha sem hagyja el a kötőgépet.

A nyári hónapokra Kriszta természetesen újdonságokkal is előrukkolt, többek között afrikai textilek inspirálta lenruhákkal és egy fantasztikus neccszériával, amelyben fesztiválokra szánt darabok és strandruhák találhatók. Az Eszka holmik mellett két hasonló stílusban dolgozó dizájner barátnő, Hidasi Zsófi precíz és átgondolt táskái és Korcsmár Eszter szertelen, sokszor újrahasznosított elemekből álló artkores néven kapható spontán ékszerei is megtalálhatók az üzletben.

Az üzletben megtalálható márkák: Eszka, artkores, Zsofi Hidasi
ESZKA
  • 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 9.

PUNCH Store

A tudatos névválasztás félsiker, vallja a Paulay Ede utcában közös főhadiszállást nyitó, négy tervezőt tömörítő kedves és barátságos concept store. A bolt neve egy kettős jelentésű szójáték, amely egyszerre utal a nőiesség szinonimáját is jelentő puncsos rózsaszín árnyalatra és a divatot az önkifejezés eszközeként használó határozott magabiztos, sőt bátor nőkre. A négyes fogatban ANNA AMÉLIE szépséges bőrtáskái, ANNA DAUBNER és LINDAMELINDA minimalista ruhái, valamint DORIVISY nemesfém ékszerei szerepelnek. Ők nem nem csupán a divat területén tehetségesek, de közösségteremtésben is erősek; együtt tervezték az enteriőr minden egyes részletét, sőt a kivitelezésből is aktívan kivették a részüket.

A Punch kirobbanóan friss, de amit a leginkább értékelünk, hogy a négy tervező felváltva, személyesen fogadja a vevőket, így azok, akik szívesen leülnének velük egy kávéra a bolt elé egy bársony puffra beszélgetni, ezt bátran megtehetik.

Az üzletben megtalálható márkák: Anna AmélieAnna DaubnerdorivisyLindamelinda

Clique Design Studio 

A Domokos Dóra ötlete alapján kialakított koncepció nem követi a jól bevált receptet. Bár egyfajta klasszik showroomként is működik, a Clique ennél jóval több: olyan márkák és kreatív szakemberek együttműködése, akik egyedi és minőségi termékeket, szolgáltatásokat értékesítenek, s hisznek a kreatív energiák egymást erősítő erejében. A Clique-ben ben ruhákat, ékszereket, cipőket és táskákat is vehetünk, sőt jelenleg a divat és a képzőművészet határmezsgyéjén dolgozó, grafikákat, festményeket és ruhákat egyaránt készítő Wirth Abigail munkái is megtalálhatók, de itt működik Hürkecz Dániel divatmarketingre fókuszáló vállalkozása, és itt dolgozik Bohus Márton és Vizi András fotográfus is.

A hely egyelőre előre egyeztetett időpontban látogatható, de az alapítók a jövőben szeretnének legalább egy olyan fix napot kijelölni, amikor bárki felugorhat hozzájuk, akár egy szakmai konzultációra, akár egy ruhapróbára vagy egy kötetlen beszélgetésre.

Az üzletben megtalálható márkák: Delacier, #jkaposistyle, Mandragora Design, Vikman Anna womenswear, TASKA

Facebook