Budapest
3 hely, ha már unod a home office-t – új közösségi irodák, ahova beülhetsz dolgozni
Fotó : Medgyesi Milán / WLB
millenáris, millenáris startup campus

Ki ne szeretne home office-ban dolgozni, nincs is kényelmesebb mint pizsamában ülve elküldeni a legfontosabb munkákat is. Ám néha elege van már az embernek a bezártságból, de az is gyakori, hogy induló kis cégek a saját irodát nem tudják még megfizetni, de nekik is jól jönne egy közös tér, ahol minden irodai feltétel adott, sőt még valami plusz is. Összeszedtük a nemrég megnyílt közösségi irodákat.

Startup Campus a Millenárison UrbanFood Cafe & Coworking a Tabánban Egyszülős Központ a belvárosban

Startup Campus a Millenárison

A Millenáris D épületének csarnokában nyitott meg a hazai startup legnagyobb és leginnovatívabb központja. A Starup Campus – ahol megnyitásakor már mi is jártunk – egy hatalmas közösségi irodaként működik, ahol kisebb-nagyobb cégek bérelhetnek asztalokat, de fontos befogadó funkciója is van: különböző kapcsolódó eseményeknek, konferenciáknak, előadásoknak ad otthont.

Fotó: Medgyesi Milán / WLB

A helyenként több mint 10 méteres belmagassággal rendelkező óriási térben 180 munkaállomás van kialakítva, az asztalok négy-hat fős kisebb csoportokba vannak rendezve, így abszolút nem kelt zsúfolt hatást a tér, de találunk hangszigetelt, ám vizuálisan nem elszeparált üvegkockában berendezett kisebb irodákat is, és egyszemélyes, zöld-sárga telefonfülkékből átalakított mini munkaállomásokat is, telefonáláshoz, Skype-beszélgetésekhez. 

Fotó: Medgyesi Milán / WLB

A napijegyekről, bérletekről és különböző bérlésekről bővebb információk itt.

  • 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.
  • H-Cs 9:00-18:00, P 9:00-17:00

UrbanFood Cafe & Coworking a Tabánban

A tabáni UrbanFood Cafe & Coworking egy itthon teljesen szokatlan, fordított koncepciót kínál: ha ide beülsz, az eltöltött idő után kell fizetned, nem a megivott kávék vagy szörpök után. A külföldön már több helyütt, Francia- vagy Oroszországban hatalmas sikerrel működő koncepció nálunk még újdonságnak számít.

Fotó: Polyák Attila / WLB

Lehetőség van beugrójegyet venni, egy órára (1000 Ft), vagy félnapos-napos jegyet, ha hosszabban itt dolgoznánk, esetleg bérletet, amiben benne van az italok fogyasztása. Ha pedig privát megbeszélést szeretnénk tartani, vagy helyet keresünk egy angolkorrepetálásra, esetleg Skype-meetingünk lesz, egy kisebb, elszeparált, háromfős tárgyalóban erre is van lehetőségünk.

Fotó: Polyák Attila / WLB

A munkaidő lejártával pedig 5 órától bérelhető a helyszín workshopok tartására, de csatlakozhatunk valamelyik programhoz is.

 

Az árakról pontos információ itt taláható.

  • 1013 Budapest, Attila út 27.
  • H-P 9:00-17:00

Egyszülős Központ a belvárosban

Egyedülálló és izgalmas hibrid hely nyitott a Corvin negyedtől nem messze. Az Egyszülős Központ számos funkciót tömörít, ami számunkra most izgalmas. Nemcsak a 2005-ben létrehozott Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány főhadiszállásaként működik, hanem mobilirodaként is megállja a helyét, amelyet az Egyszülős kártyával rendelkező vendégek vehetnek igénybe.

Fotó: Forgács Zsuzsanna / WLB

Összesen nyolc mobil munkaállomást alakítottak ki, és egy teljesen felszereltet, azoknak az egyedülálló szülőknek, akik vállalkozóként dolgoznak vagy tervezik vállalkozás indítását, de nincs elég tőkéjük ahhoz, hogy irodát tudjanak bérelni, vagy munkát keresnek, és otthonukban nem áll rendelkezésre a megfelelő infrastruktúra. A bejelentkezés a recepción történik, és naponta maximum három óra  használat biztosított, hetente kétszer, és az irodához tartozik egy tárgyaló is, amely szintén előzetes bejelentkezés alapján használható.

Fotó: Forgács Zsuzsanna / WLB
Egyszülős Központ és Nyolcharminc Presszó
  • 1085 Budapest, Üllői út 30.
  • A Nyolcharminc Presszó nyitvatartása H-P:10:00-19:00