Shopping
3+1 dizájnkiegészítő lazulós nyári délutánokhoz
Fotó : Kivibag
3+1 dizájnkiegészítő lazulós nyári délutánokhoz

Ebben a rekkenő hőségben nincs is jobb egy hatalmas park árnyas fáinak tövében eltöltött semmittevős ejtőzésnél. Sok cuccra nincs szükség, de néhány stílusos darab azért igencsak feldobhatja a hangulatod. Most néhány olyan holmit szedtünk össze, amelyek fiatal tervezők budapesti műhelyeiben készülnek, s biztos, hogy mi nem indulnánk el nélkülük.

Lamoppe Kivibag Eperfa játékok Rozi Sunglasses

Lamoppe

Mózes Laura, a fiatal balatoni lány márkáját már jó ideje figyeljük. Alapvetően vagány párnahuzatokat készít, amelyek ugyanolyan jól mutatnak a nappali kanapéján, egy nyugágyon a teraszon, vagy egy pikniken. A Lamoppe díszpárnái saját tervezésű mintákkal készülnek, a nyomás sokszor 21. századi digitális technika, míg az egyes darabok összeállítása manufakturális. A párnákat Laura kedves kis kollekciókba is rendezi, amelyek egyesével is bomba jók, de csoportosan mutatnak a legjobban. Nálunk, bár hosszú tanakodás után, de egyértelműen a fekete-fehér és a multikolor sorozat lett a favorit. Ez utóbbi egyébként a legfrissebb sorozat része, amelynek élénk színű, geometrikus motívumait a klasszikus gyerekjáték, a tükrös csodalátcső, a kaleidoszkóp ihlette.

WEB
Facebook
Kapható: WAMPwebshop
Árak: 4 800 – 5 500 forint

Kivibag

Helyes mintákkal hódító zacskók, szatyrok vízhatlan poliészterből, gyakorlatilag bármilyen célra. Ha figyelsz a környezetedre, szeretnél kevesebb szemetet termelni, de eddig nem találtál alternatívát az  eldobható reklámszatyrokra, akkor próbálj ki egy Kivibag-et! A Kivibag csak saját tervezésű mintával készül, a 15-féle dekor egyike, ­ egyébként a tervezők szíve csücske ­ a dagadt kivi madarat ábrázoló motívum lett a márka névadója is. A kisebb zacsikat használhatod szendvicsek tárolásra, vihetsz bennük feldarabolt gyümölcsöt, vagy zöldséget, de neszesszernek sem utolsó, vizes strandcucc, fürdőruha elkülönítésére pedig egyenesen tökéletes megoldás. A szuper alapanyag nem csak frissen tartja az élelmiszert, de nagyon strapabíró és még mosható is. Az idei nyár újdonságai a nagyobb példányok, amelyek utcai viselethez is passzolnak, de bevásárláskor, strandra, vagy pikniktáskaként is bevethetők.  

Facebook
Kapható: meska.huFian KonceptMono Design Store
Árak: szendvicses tasak: 2 800-3 800 forint, táska 6 500 forint

Eperfa játékok

A mindenki által jól ismert hagyományos fajátékokat vette górcső alá a négyfős Eperfa csapata (Nagy Anna Nóra, Berán Emese, Garbai Nóra, Czvikovszky-Götz Andrea), s a nagyon kedves, számukra meghatározó hazai vidékek, a Balaton és a budai hegyek témáját feldolgozó fajáték sorozatot terveztek. A Pilisi Parkerdő Zrt. erdőiből származó faanyagból többek között szépen festett mágneses halak, helyes horgászkészlet, a Balaton-felvidék hagyományos épületeit és a tanúhegyeket bemutató építőkockák készültek alapvetően gyerekeknek, de hatalmas bükklevelet mintázó légycsapóra és a tojás petanque szettre mi is gyorsan lecsapnánk. A játékban a fémgolyók helyét hét, a Budai-hegyekben költő madár – a macskabagoly, a szajkó, a seregély, a sárgarigó, a feketerigó, az énekes rigó és az örvös légykapó – jellegzetes tojásai vették át, úgyhogy kivételesen tényleg dobálózhatunk tojásokkal. (A játékok és kiegészítők terezése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME+ inkubációs programja keretében történt.)

Facebook
KaphatówebshopBudapest és környékén: Anno MeseboltBudakeszi VadasparkCsendes a Pesti Szatócs, Fian KonceptHolnemBoltKisgombos MeseboltMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület MinipolisMonkieMono art & design Balaton és környékén: Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyei  
Árak: Horgásztáska, mágneses halak, építőkocka 6 800 forint, Tojás petanque 5 300 forint, Szúnyog- és légycsapó 2 400 forint

Rozi Sunglasses

A napszemüveget sokan egész évben hordják, de nyáron a kötelező „védőfelszerelés’ része. A kínálat hatalmas, s ha tényleg szép és igényes darabot szeretnél, a Rozinál érdemes körülnézned. Az alapító Kis Arnold pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy egy szemüveg igazán dögös legyen, kisujjában vannak az aktuális trendek. A márka kizárólag fakereteket kínál, aprólékos kézi munkával készíti modelljeit, s annak ellenére, hogy a fazonok klasszikusak, mégis minden egyes darab friss és őrületesen menő. A legújabb kollekció, szokás szerint, uniszex modellekből áll, s az alig 1 mm vastag keretek könnyűek, rugalmasak, strapabírók és persze szuper kényelmesek. A kínálatban legalább harmincféle leheletvékony fafurnér szerepel, amelyhez hatvannál is többféle lencséből választhatsz.

WEB
Facebook
Kapható: wonderLAB
Árak: kérésre