2016-ban többek között Ryan Gosling, Charlize Theron, Tom Hanks és Harrison Ford tartotta izgalomban Budapestet, de 2017 sem maradhat sztárvendégek nélkül. Több hírességgel is összefuthatunk, és nem egy izgalmas sorozat készül majd a magyar fővárosban.

1/5

Vörös Veréb – Jennifer Lawrence-szel

Jennifer Lawrence Putyin titkosszolgálatának attraktív kémjét alakítja majd, akinek leghatékonyabb fegyvere a vonzereje. A film alapjául Jason Matthews egykori CIA-ügynök 2013-as bestsellere szolgál, és a sztori lényege, hogy az egykori balerinának el kell csábítania egy fiatal CIA-tisztet. A filmet Francis Lawrence rendezi, aki már Az éhezők viadala-sorozatban is dolgozott már együtt Jennifer Lawrence-szel. A filmnek 2017. november 10-én lesz a premierje, a forgatást ezért várhatóan az év elején elkezdik majd.

2/5

The Alienist – Daniel Brühllel

A Good Bye, Lenin!-ben ismertté vált Daniel Brühl is látogatását teszi Budapesten 2017 elején. Caleb Carr híres, idehaza A halál angyala címmel megjelent regényét sorozat formájában rendezi meg a Black Mirror egyik epizódját is jegyző belga Jakob Verbruggen. A történet 1896-ban játszódik New Yorkban, és a német sztár a feltehetően magyar származású Dr. Laszlo Kreizler bűnügyi pszichológust alakítja majd, aki a város legelső sorozatgyilkosának nyomába ered. Luke Evans játssza majd a vele együtt nyomozó újságírót.

3/5

Robin Hood: Origins Mr. Grey közreműködésével

Jamie Dornannel is összefuthatunk majd Budapest utcáin, ugyanis Dubrovnik mellett részben nálunk forgatják majd az alternatív Robin Hood-sztorit. A címszerepet Taron Egerton játssza majd, Kicsi Johnt Jamie Foxx, Jamie Dornan pedig Marian férjét. A szürke ötven árnyalatának sztárját Otto Bathurst rendezi majd a filmben, ő szintén a Black Mirror sorozatból lehet ismerni, az ő nevéhez fűződik az első epizód.

4/5

The Terror 

Az AMC csatorna Dan Simmons bestselleréből forgatja új, 1847-ben játszódó sorozatát, amiben egy sarkköri expedíció résztvevőit megtámadja egy rejtélyes ragadozó. A túlélésért folyó küzdelemben több olyan színész felbukkan, aki a Trónok harcában is fontos szerepet kapott, például a vadak vezetőjeként, Mance Raydereként és a Róma Julius Caesarjaként is ismert Ciaran Hinds, vagy az Outlanderben is remeklő Tobias Menzies, akit Rómában éppenséggel Brutust játszotta. A producerek között olyan neveket találunk, mint Ridley Scott és David W. Zucker.

5/5

Exchanged: terroristadráma a cserediák-programban

2018-ban fogják bemutatni, és pontos részletek még nincsenek róla, de Budapest szerepel forgatási helyszínként az Exchanged című filmnél is. A sztori egy amerikai fiúról szól, aki cserediákprogram keretén belül érkezik Németországba, és rájön, hogy vendéglátó családja tulajdonképpen terroristákból áll. A főszerepre az a Tony Revolori a legesélyesebb, aki a The Grand Budapest Hotelben játszotta Zerót, a rendező-forgatókönyvíró pedig Geoffrey Haley lesz, aki a Halálos iramban 7., az Amerikai botrány és a Star Trek: Mindenen túl operatőre is volt.

A lista várhatóan bővülni fog még, és lesz jó pár olyan premier, amiben megtekinthetjük a korábbi budapesti forgatások gyümölcsét. 2017 júliusában mutatják be a The Coldest City című hidegháborús kémfilmet Charlize Theron és James McAvoy főszereplésével, amiben Budapest Kelet-Berlint alakítja, októberben pedig a Szárnyas fejvadász 2-t, amit sajnos nem külső helyszíneken, hanem filmstúdiókban vették fel. Harrison Ford szerencsére azért kimerészkedett a városba, és Ryan Gosling se hagyta ki Budapest nevezetességeit. Margot Robbie és Mike Myers a nyáron forgatta nálunk a Terminal című thrillert, aminek bemutatójához még nincs pontos időpont rendelve.