Gasztró
12 romantikus hely Valentin-napra – a borbártól a topétteremig
Fotó : Kőrösi Tamás / WLB
dobló, borbár, romantikus, romantika, szerelem, valentin-nap

Lehet vitatkozni a Valentin-nap létjogosultságán, és már igazán régen készítettünk randihelyekről, kettesben töltött vacsorázós/borozós estékről szóló összeállítást. A közelgő Bálint-nap apropóján is, 4 kategória 3-3 helyét válogattuk össze pároknak, leendő pároknak, szerelmeseknek. Sokuknál garantált a gyertyafény, a diszkrét hangulatvilágítás és a kiváló ételek.

Pénztárcabarát helyek Ha valami könnyedre vágytok italok mellé Ha megadnátok a módját Luxuskategória lánykéréshez, engeszteléshez, felejthetetlen élményekhez

Pénztárcabarát helyek

Fotó: Balkányi László / WLB
 • A Klauzál tér Könyvbárjában olvasmányokból inspirálódva készítik el a menüket. Így lehet az, hogy Robinson Crusoe, Harry Potter vagy éppen A kis herceg elevenedik meg a tányérokon. Könyvespolcok között költhetjük el vacsoránkat, akár egy angol nappaliban, kis kandallóval.
Fotó: Balkányi László / WLB
 • Kevés olyan jó spot van a városban nézelődésre, mint a Madách téri Konyha emeleti kanapéja. Nemcsak startupok indulhattak el onnan, de minden bizonnyal szerelmek is szárba szökkentek már azon a bizonyos szófán. Borozni és vacsorázni is lehet náluk, kedves, de kozmopolita hangulatban.
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
 • A Gettó Gulyás délben is nagyot megy ebédmenüjével, de estére a Wesselényi utca legjobb hangulatú éttermévé változik, és gyertyafényben láthatunk hozzá a velős csontokhoz vagy kraftosabb egytálételekhez.

Ha valami könnyedre vágytok italok mellé

Fotó: Kőrösi Tamás / WLB
 • Nem szentírás, hogy nagy vacsorákra kell készülni, egy borozós este is ugyanolyan jól sülhet el. Hiába az egyre szélesebb borbárkínálat, a Doblo még mindig az egyik leghangulatosabb hely – lokációja ellenére kiszakít a város időnként túlcsorduló pulzálásából. Az ablakok melletti kétszemélyes kis boxok a legkiválóbbak a romantikázáshoz. 
Fotó: Juhász Norbert / WLB
 • A Király utca Apropója sem különben idilli helyszín, ráadásul borválasztéka is jócskán tartogatalmaz izgalmakat. Kialakításából fakadóan jól elkülönülhetünk kettecskén is. A borok mellé pedig tapasokkal csillapíthatjuk étvágyunkat.
Fotó: Juhász Norbert / WLB
 • Egyetlen romantikus helyszíneket bemutató válogatásunkból sem hiányozhatott a Mazel Tov, ahol a mai napig a város legjobb “randifényeit” találjuk. A shakshuka és a rozéfröccs fölött valahogy mindenki sokkal jobban mutat náluk. Ez sem egy utolsó szempont. 

Ha megadnátok a módját

Fotó: Laszlo Balkanyi Photography / ESCA
 • Az ESCA régóta kedvencünk, Fehér Gábor konyhája elképesztően ízgazdag, a legtöbb fogása sokáig beleég a memóriánkba. A studióétterem meghittsége ideális lehet egy romantikus vacsorához.
Fotó: Balkányi László / WLB
 • Nem különben magas minőséget visz a Dob utca Fricskája, ahol szintén az idényszerű összetevők és a bátor párosítások játsszák a főszerepet. Akusztikájából fakadóan mindig “duruzsol” a hely, így még a titkokat sem kell egymás fülébe súgni.
Fotó: Balkányi László / WLB
 • Klasszikus budai kedvenc a Déryné, mely a környék legkedveltebb reggeliző- és vacsorahelye, ami adja magát, hogy minél többen randizzanak náluk.

Luxuskategória lánykéréshez, engeszteléshez, felejthetetlen élményekhez

Fotó: Babel Budapest
 • Ha minket kérdeznének, mi már korábban adtunk volna Michelin-csillagot a Babel Budapestnektnek. A Veres István vezette élménykonyha idényről idényre egyre kiforrottabb, minden tányér igazi műalkotás. Hangulatban pedig kifinomult eleganciát társítsunk hozzá.
Baraka étteremFotó: Csudai Sándor / WLB
 • Közelmúltban jártunk a Barakában, mely szintén egy olyan étterem, amire jó lesz odafigyelni. Különleges tálalás, bátor ízek és luxuskörnyezet jellemzi. Lehet, hogy vacsoránk során épp egy világsztár lakik majd jól mellettünk, hiszen sokan bejáratosak hozzájuk. 
Arany KaviárFotó: Balkányi László / WLB
 • Az Arany Kaviár maga a “cári” elegancia, a hely, ahol hazai halak, oroszos ételkülönlegességek és persze a kaviár és a pezsgő a főszereplők. A két ínyencség pedig közismerten afrodiziákumok.