Gasztró
10 klassz étterem a Dunakanyarban nyári estékre
Fotó : Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz
Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz

Újra összegyűjtöttük a Dunakanyar legjobb éttermeit, ám ezúttal figyeltünk arra is, hogy nyárkompatibilisek legyenek. Hangulatos teraszok, finom fogások, szép kilátás – ha Tahitótfalun, Veresegyházon, Szentendrén, Kismaroson, Kesztölcön, Vácon, Zebegényben vagy Esztergomban jártok és megéheztek, szerintünk ezeket a helyeket ne hagyjátok ki!

Rózsakert Étterem - Esztergom Mjam - Szentendre Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz - Veresegyház M’EAT Gastropub - Vác Natura Hill - Zebegény Magora - Vác Kostel Étterem - Kesztölc Őrház Chill & BBQ - Tahitótfalu Patak Vendéglő - Kismaros From Sea - Szentendre

Rózsakert Étterem - Esztergom

Igazi ínyenceknek való hely, kilátással a Dunára, remek borokat és ritkán kapható húsokat – bárányt, borjút, szarvast – is kóstolhatunk. Itt nagy szerepe van a hagyományos magyar konyhának, de modern technológiával és tálalással.

Fotó: Rózsakert Étterem
Fotó: Rózsakert Étterem
  • 2500 Esztergom, Berényi Zsigmond utca 18.

Mjam - Szentendre

Mjam, mjam, kérek még! – mondták a karibi tulajdonos kisgyermekei, amikor nagyon ízlett nekik a papa főztje. A központi helyen lévő Mjamban különleges karibi és ázsiai ételeket varázsol elénk a ház séfje.

Fotó: Mjam
  • 2000 Szentendre, Városház tér 2.

Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz - Veresegyház

Megtalálhatunk itt mindent, amit a Kárpát-medence kínál – saját kenyér, sajt, szörp, családias ételek. A régi malom helyén működő étterem gyerekbarát hely és kiváló esküvői helyszín is.

Fotó: Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz
Fotó: Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz
  • 2112 Veresegyház, Csokonai utca 5.

M’EAT Gastropub - Vác

Új szereplő, BBQ-, hamburger- és steaklelőhely a Dunakanyarban. Időnként élő zene is szól, mellé különleges koktélokat, limonádékat kortyolhatunk.

Fotó: M’EAT Gastropub
Fotó: M'EAT Gastropub

Natura Hill - Zebegény

Itt az étkezésnek ritmusa van. Komótosan fogyaszthatunk az Ipoly völgyének pompás alapanyagaiból készült menüből. A látvány és az ízek tökéletes harmóniában állnak egymással, mindez ráadásul a fenntarthatóság jegyében.

Fotó: Natura Hill Zebegény
Fotó: Natura Hill Zebegény
  • Zebegény, Szarvas út felől megközelíthető, külterület, 2627 Hungary

Magora - Vác

A vegán és vegetáriánus életmódot folytatóknak különösen ajánlott ez az egyedi választékkal bíró étterem, a Magora reggelizőjében még otthonra is bevásárolhatunk. Jelszavuk: amit eszel, azzá leszel!

Fotó: Magora
Fotó: Magora Vác

Kostel Étterem - Kesztölc

Itt nincs hosszú étlap, de az állandó fejlődés visszatérésre sarkall, a séfajánlat pedig havonta változik. A családi vállalkozás borbárral indult, így borkóstolóiról is nevezetes a hely, ráadásul kiváló ételeket kínálnak, sajtokkal és böllértállal.

Fotó: Kostel Étterem és Panzió
Fotó: Kostel Étterem és Panzió

Őrház Chill & BBQ - Tahitótfalu

Hétvégén (az időjárástól függetlenül) mindig nyitva találjuk őket. Itt nincs rohanás és kapkodás, a húsok lassan készülnek, ahogyan kell – a sütéstől, a jó alapanyagtól, a fától, a fűszerektől is függ a vajpuha marhaszegy, a hely hangulata pedig kiváló.

Fotó: Őrház Chill & BBQ
Fotó: Őrház Chill & BBQ
  • 2022 Tahitótfalu, Kemping utca 1.

Patak Vendéglő - Kismaros

Ha megfordulunk a királyréti kisvasúton, feltétlen térjünk be ide! Kéthetente változó szezonális ajánlat, hatalmas adagok, barátságos környezet és kedves kiszolgálás, ráadásul itt házi lekvárt, szörpöt, savanyúságot találunk.

Fotó: Patak Vendéglő
Fotó: Patak Vendéglő

From Sea - Szentendre

Mint a neve is mutatja, itt kagyló, rák és polip, de lazac vagy durbincs is kerülhet az asztalra – méghozzá abszolút frissen. Jó időben a teraszon is ücsöröghetünk.

Fotó: From Sea
Fotó: From Sea
  • 2000 Szentendre, Bogdányi út 15.

A cikk a DunakanyarGO-val közösen készült.