Élmény
10 hely, amit ne hagyj ki, ha Szentendrén jársz
Fotó : Juhász Norbert / We Love Budapest
Szentendrei Duna-part, Dunakanyar, Szentendre

Szentendre közelebb fekszik Budapesthez, mint elsőre gondolnánk: látnivalói, hangulatai, izgalmas programjai pedig télen-nyáron okot adnak a látogatásra. Van itt dalmát életérzés, művészet, kulturális rendezvények; nem véletlenül hívják a „művészetek városának”. Remekelnek a kiállítótermek és a múzeumok, de ugyanúgy bízhatunk a városban, ha egy jó éttermet vagy cukrászdát keresünk. Már egy egyszerű séta is feltölt: a szűk sikátorokban, a Duna-parton vagy a Bükkös-patak mentén is gyűjthetünk élményeket. Ezúttal 10 konkrét tippet adunk az itteni időtöltésre.

Művészet Malom Ferenczy Múzeum Czóbel Múzeum Skanzen Belgrád-székesegyház Mjam étterem TeddyBeer Sweet Dreams cukrászda Parti Medve Retro Desing Center

I. Kultúra és látnivalók

Művészet Malom

Különleges hangulatú, tágas tér, ahol közel húsz éve várják kortárs képzőművészeti alkotások, március végétől pedig időszaki kiállítások is a Szentendrén járókat.

Fotó: Ferenczy Múzeumi Centrum - MűvészetMalom
Fotó: Ferenczy Múzeumi Centrum - MűvészetMalom
  • 2000 Szentendre, Bogdányi út 32.

Ferenczy Múzeum

A múzeum igen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik, a képzőművészet minden szeletével megismerkedhetünk, legyen az a mai szentendrei festészet, grafika, szobrászat vagy akár éremművészet.  

Fotó: Ferenczy Múzeum
Fotó: Ferenczy Múzeum
  • 2000 Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Czóbel Múzeum

A nemrég felújított kiállítóteremben annak a művésznek a képeit láthatjuk, akit a legfranciásabb magyar festőnek tartanak. Ő volt az első hazai festő, akiről még életében múzeumot neveztek el.

Fotó: Czóbel Múzeum
Fotó: Czóbel Múzeum

Skanzen

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a magyarországi tájegységek életét hozzák hozzánk közelebb – itt megfigyelhetjük a népi építészetet, a lakáskultúrát és a tárgyi emlékeket is.

Fotó: Skanzen

Belgrád-székesegyház

A város szerb templomai közül már csak itt tartanak rendszeres istentiszteletet. A templomkertben található a Szerb Egyházművészeti Múzeum is, egyháztörténeti érdekességekkel, szenzációs ikonokkal.

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest
  • 2000 Szentendre, Alkotmány utca

II. Éttermek és cukrászdák

Mjam étterem

Csodás karibi, ázsiai és európai ételeket szolgálnak itt fel, mindennap más menüajánlattal. Az étterem barátságos, otthonos belső terével várja vendégeit.

Fotó: Mjam
Fotó: Mjam
  • 2000 Szentendre, Városház tér 2.

TeddyBeer

Fantasztikus hamburgereket és BBQ-finomságokat kóstolhatunk meg ebben a gasztrokocsmában, és ezeket 100-féle sör közül válogatva öblíthetjük le.

Fotó: Teddy Beer Szentendre
Fotó: Teddy Beer Szentendre
  • 2000 Szentendre, Péter Pál utca 2.

Sweet Dreams cukrászda

Izgalmas süteménydizájn és remek ízek együtt, egy helyen. A desszertek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, a kínálat pedig folyton változik.

Fotó: Sweet Dreams cukrászda
Fotó: Sweet Dreams cukrászda
  • 2000 Szentendre, Paprikabíró utca 19.

III. Különleges boltok

Parti Medve

Könyvesbolt és játszóház, jópofa családi programok: ez mind a Parti Medve. Ezt a kicsi, de nagyon egyedi helyet Szentendre központjában találjuk, különösen kisgyerekes családoknak ajánlott.

Fotó: Parti Medve
Fotó: Parti Medve
  • 2000 Szentendre, Városház tér 4.

Retro Desing Center

Időutazás az 1970-es, 1980-as évek tárgyai között. Repüljünk vissza a múltba, és nyugodtan legyünk gyerekek néhány órára, nem fogjuk megbánni!

Fotó: Retro Design Center

A cikk a DunakanyarGO segítségével készült.