Élmény
10 hely a Dunakanyarban, ha aktívan pihennél
Fotó : Nagy-Hideg-hegy
Nagy-Hideg-hegy

A Dunkanyarnak kifejezetten jól áll a tél: ilyenkor érdemes igazán elvonulni egy erdei szálláshelyre vagy tesztelni a hóálló túrabakancsot. Azt tudtátok, hogy a régióban síelni is lehet? Ezen kívül több helyen találtok korcsolyapályákat is, de arra az esetre is van ötletünk, ha fedél alá vágynátok: falat mászni és fürdőzni is lehet a körnéken.

Jégpálya – Dunakeszi Műjégpálya – Vác Nagy-Hideg-hegy – sípálya Nagyvillám – sípálya Thermal Hotel – Visegrád Törökmező Termálfürdő – Göd Ba-Rock Boulder mászóterem – Vác Korcsolyapálya – Leányfalu Síparadicsom Klub – Szentendre

Jégpálya – Dunakeszi

Csak egy ugrás Budapesttől a január végéig, esőben, hóban, szélben is használható pálya. Mellette korcsolyakölcsönzőt és öltözősátrat is felállítottak. (A pályának van használati díja.)

Fotó: Dunakeszi Post
  • 2120 Dunakeszi, IV Béla Király Tér

Műjégpálya – Vác

A korcsolyázás szerelmeseinek vonzó a lehetőség, hogy Vác csodálatos barokk főterén hódolhatnak szenvedélyüknek. A pálya nagy népszerűségnek örvend, egyben téli idegenforgalmi vonzerő is, és ha az időjárás is engedi, február közepéig marad. (A pályának van használati díja.)

Fotó: Váci Műjégpálya
  • 2600 Vác, Március 15. tér

Nagy-Hideg-hegy – sípálya

Kiváló terep a gyakorlott síelőknek, itt van Magyarország legnagyobb szintkülönbségű sífelvonója. A turistaúton a parkolóig lecsúszni nagy élmény.

Fotó: Nagy-Hideg-hegy

Nagyvillám – sípálya

Ideális hely azoknak, akik a lankás pályákat szeretik. Itt minden van: ingyenes parkolás, büfé, melegedő és hóágyúzható pálya.

Fotó: Nagyvillám - sípálya
  • 2025 Visegrád, Mátyás király utca

Thermal Hotel – Visegrád

Az aktív pihenés kedvelőinek ebben a hotelben a wellnessrészleg mellett a fitneszterem is rendelkezésre áll. Itt nincs nap mozgás nélkül.

Fotó: Thermal Hotel Visegrád
  • 2025 Visegrád, Lepence völgy 2.

Törökmező

Itt minden évszakban sportolhatunk – ősszel kirándulhatunk, falra és fára mászhatunk, télen pedig elővehetjük a szánkót.

Fotó: Törökmező Turistaház - Kalandpark és Kis-Állatpark

Termálfürdő – Göd

A gödi termálfürdő egész évben várja a látogatókat. Nincs messze Budapesttől, a két medence mellett pedig úszósávot is találnak a sportolnivágyók.

Ba-Rock Boulder mászóterem – Vác

A Dunakanyar első falmászótermében télen-nyáron űzheti minden korosztály ezt a sportot. Szervezhetünk ide születésnapokat is, és ha mozognánk is, akár felszerelést is bérelhetünk.

Fotó: ba-rock boulder

Korcsolyapálya – Leányfalu

Fedett jégpálya, ahol lehet korcsolyát bérelni és éleztetni is. Melegedhetünk, jóllakhatunk, és még jégdiszkó is működik.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
  • 2016 Leányfalu, Gyulai Pál utca 9.

Síparadicsom Klub – Szentendre

Ha olyan sportot keresünk, ami a legközelebb áll a síeléshez, akkor a legjobb a gyepsí. Ősszel űzhető testmozgás, melynek jó terepe a szentendrei Síparadicsom.

Fotó: Síparadicsom Klub
  • 2000 Szentendre, Ady Endre út 58.

A cikk a DunakanyarGo segítségével készült.