gasztró

szerkesztés

We Love Steak - körkép + videó!

Szerzők

2013. 11. 28. 14:25

A steak első ránézésre nem egy komplikált műfaj, ám egy igazán jó steak elkészítéséhez kellő mértékű profizmus, hétköznapi halandó számára nehezen hozzáférhető konyhai géppark, illetve prémium minőségű hús szükséges. Videós osztagunk társaságában felkerekedtünk, hogy megnézzük, mit tud a budapesti steak kínálat.

Baltazár Budapest

1/6

1014 Budapest, Országház utca 31.

Több infó

Címkék

A már a nyitásnál megismerkedtünk, azonban a nemzetközi együttműködéssel (magyar séf, katalán kemence, argentin faszén) tányérra kerülő steakekhez még nem volt szerencsénk, amit ideje volt orvosolni. A tengeri sóval elkészített, a katalán kemence közreműködésének köszönhetően füstös ízvilágú csúcshúsok közül a 200 grammos USDA prime onglet-t (4760 forint) érdemes kiemelni, bár a 300 grammos ribeye (6480 forint), illetve a 200 grammos short ribs (4380 forint) sem fog csalódást okozni egyetlen anti-vegának sem.

Prime Steakhouse

2/6

A Sas utcában fészkelő Prime Steakhouse nevéből sejthető, hogy nem műanyagtálcás kifőzdével van dolgunk, amit kézzelfogható bizonyítékok - a belső tér, az étlap és a minőség – teljesen egyértelművé tesznek. Az étlapon nyolc nemzet steakjei (brazil, uruguay-i, magyar, argentin, amerikai, új-zélandi, német) sorakoznak, és időnként vendégszereplőkkel bővülnek – jelen pillanatban Omaha-steakekkel, valamint ausztrál és skót húsokkal. A forró tányéron, meleg vajjal tálalt marha-műremekek közül az ausztrál wagyu Kobe steaket (Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers legendája erről a húsról kapta a nevét, ugyanis ez volt az apja kedvenc étele) teszteltük, ami egy húsrajongónak olyan, mint egy NBA-fanatikusnak egy legelső sorba szóló jegy. Az ára: 90 gramm 9900, 180 gramm 19800, 360 gramm pedig 39600 forint.

Facebook

Bock Bisztró

3/6

1073 Budapest, Erzsébet körút 43.

Több infó

Címkék

Bár nem szokásunk általánosítani, az mégiscsak tendenciának tekinthető, hogy a sík terephez szokott pestiek - kivált az autó nélküliek - nem túlzottan rajonganak a budai lejtőkért. A budai is egy ilyen pestiekkel nem túlzottan kompatibilis környéken, egy modern, mediterrán hangulatú villában várja a borra szomjazó, illetve magyaros húskompozíciókra éhező Bock-rajongókat. A coloradói prime ribeye steak (7400 forint) kevéssé tekinthető magyarosnak, bár a köret – a hús mellett átsült kenyérszelet, illetve paprika – azért a piros-fehér-zöldet is odatűzi a sávok és a csillagok mellé.

Trattoria Pomo D’oro

4/6

1051 Budapest, Arany János utca 9.

Több infó

Címkék

Az Arany János utcai senkinek sem kell bemutatni, azonban arról már kevesebben tudhatnak, hogy az olasz specialitásokon kívül akár steaket is majszolhatunk. Az olasz húsból készített, érlelt, csontos marharostélyos (Costata, 1350 forint/100 gramm) mediterrán fűszerezéssel (rozmaring, kakukkfű, zsálya), grillezett zöldségekkel és krumplival landol az asztalunkon. A magyarul is ellavírozó séf, Rosalio szerint a közepesen átsütött az igazi, így aki jó pontot szeretne szerezni nála, mindenképp így rendelje a steaket.

KNRDY

5/6

1051 Budapest, Október 6. utca 15.

Több infó

Címkék

A korábban már kétszer is írtunk – egyszer , másodszor pedig apropóján. Harmadik látogatásunk fókuszában a steak, pontosabban egy 250 grammos Omaha boneless ribeye állt. A tengeri sóval és növényi olajjal masszírozott húst 28 nap érlelés után – 21 nap a szállítás előtt, majd 7 nap a helyszínen – kerül sütésre alkalmas állapotba. A KNRDY szaftos steaktúránk méltó lezárása volt, annak pedig, aki még csak ismerkedik a húsok csúcsával, tökéletes első állomás lehet, bár előre szólunk, hogy nem olcsó.

LaciPecsenye

6/6

A LaciPecsenye átmenetet képez egy hentes és egy trendi belvárosi bisztró között. Miközben egy DJ folyamatosan tekeri a smooth ritmusokat, az oldalsó vitrinben érlelődő húsok közé néha valaki benyúl a konyha felől, és leakaszt egy fél disznót. A kanapékon pihenő állatbőrök Flinstone család-jellege is megérne egy kis kitérést, de térjünk rá inkább a tányérunkon pihenő állatra. Lacinál egy 6570 forintos, a hússal együtt megsütött krumplival felszolgált, natúr ízvilágú ribeye steakre csaptunk le, és a tapasztalatok fényében ezt a lecsapást bármikor megismételnénk.


Laci!Pecsenye? (bezárt)
Cím: 1051 Budapest, Sas utca 11.

Hasonló tartalmak

Admin mode