budapest

szerkesztés

Videón a város – 3 új hely fürdőzéshez, közösségi kávézáshoz és fedélzeti ejtőzéshez

Szerzők

  • We Love Budapest

2018. 09. 13. 13:02

Videón a város sorozatunkban időről időre kiválasztunk 3 új helyet, amelyet aztán nemcsak szöveges, hanem mozgóképes változatban is bemutatunk. Szétnéztünk már így a BÉLA-ban, a La Fabbricában és a Zuzuban is, most pedig a megújult Dagályt, az Empathy Cafét és a TRIP hajót jártuk be kamerával. Ha lejjebb görgettek, részletesebben is olvashattok ezekről a helyekről.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Dagály Fürdő

1/3

1138 Budapest, Népfürdő utca 36.

Több Infó

Címkék

A Dagály Fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit az Árpád híd pesti hídfőjénél. Eredetileg Szabadság Fürdőnek hívták, igaz, a környékbeliek – a közeli Dagály utca miatt – mindig is Dagályként emlegették. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, mellyel a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett.

2017-ben részben a strand területén épült meg a Duna Aréna, amely a 17. FINA Világbajnokság központi helyszínéül szolgált. A verseny idején több mint 10.000 fő fért be ide, de a lelátók lebontása után is szép számban, hatezredmagunkkal jöhetünk. A beruházás miatt kérdésessé vált, hogy a Dagály megmaradhat-e, de végül 2018 augusztusában újranyitották, méghozzá 7 teljesen felújított medencével, játszóterekkel, sportpályákkal és egy fitness parkkal. Továbbá az új épületszárnyban egy 290 négyzetméteres wellness- és egy 300 négyzetméteres gyógyászati részleg is helyet kapott.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Empathy Cafe & Bistro

2/3

1051 Budapest, Arany János utca 31.

Több Infó

Címkék

A Magyar Vöröskeresztnek lett egy saját kávézója (közösségi összefogással), méghozzá finom, újhullámos kávét és dizájnos enteriőrt kínáló változatban. Aki itt fogyaszt, közvetlenül a karitatív szervezet munkáját támogatja, és ez nem is tűnik nehéznek, ha már kóstoltuk például a Bezerics Dani (Paletta alapítója) segédletével összeállított, kenyérlángos jellegű pizzát. Van Laposa-bor és közösségi könyvespolc is, nekünk legjobban mégis a hatalmas, Hello Woodos asztal tetszik, ami körül még nagy egymásratalálások fognak születni.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

TRIP

3/3

1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 2.

Több Infó

Címkék

A magyar dunai-tengeri hajósflotta utolsó meglévő tagja, leánykori nevén Kassa, hosszú tengeri szolgálat, majd egy rövidebb újpesti állomásozás után kikötött a Batthyány tér közelében. És nemhogy csak kikötött, egy teljesen új szerepet is felvett: kulturális színtér és szórakozóhely lett. Ez azt jelenti, hogy a hajó gyomrában lévő színpadon koncertek és színházi előadások váltják egymást, de ha csak egy Parlament hátterű italozásra ugranánk be/fel a teraszra, azt is könnyen megtehetjük.

Hasonló tartalmak

Admin mode