budapest

szerkesztés

Videón a város – 3 új hely, ahol érdemes nyáron ejtőzni

Szerzők

  • We Love Budapest

2018. 06. 27. 17:24

Egy most induló sorozatunk apropóján időről időre kiválasztjuk a szerkesztőség 3 aktuális kedvenc új helyét, amelyeket aztán videón mutatunk be. Elsőként a Valyo Kikötőt, az Öntödét és a BÉLA-t jártuk be kamerával, de ha lejjebb görgettek, részletesebben is olvashattok róluk.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Valyo Kikötő

1/3

1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.

Címkék

A Rákóczi híd pesti hídfőjénél (nem a Müpa felől, hanem a másik oldalon) egy homokos, helyenként dombos placcon saját és önkéntes kezek által összetákolt és lefestett bútorokon hódolhatunk a hippi életérzésnek, miközben belenézünk a túlparti naplementébe. Van hozzá fröccs és sör, balkán dog és ropi, időnként jóga, sőt még egy színpad is, amit hol koncertek, hol felolvasások foglalnak el. A Valyo név a Város és Folyó Egyesületet sejteti a háttérben, és reméljük, hogy ez a Dunát és lakókat összekötő projekt nemcsak egy nyárra szól.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Öntöde

2/3

1138 Budapest, Népsziget út

Címkék

A Népsziget legújabb helye egy igazi „kétkezi munkával épített kis indusztriális frigyláda”. A kávé-műhely-közösség triumvirátusára alapuló Öntöde ajtajai mindenki előtt nyitva állnak, akinek fontos a motorozás, a kétkezi munka vagy csak szeretne a városi hajtásból kiszakadva, jó társaságban meginni egy erős feketét. Vannak szerelőállások, minden eszköz és tér adott a legtöbb fajta alkotómunkához, hamarosan pedig elindul a saját scrambler schooljuk is. Ha pedig ránkesteledne, a Római-part csak egy pár perces gyaloglásra van innen.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

BÉLA

3/3

1114 Budapest, Bartók Béla út 23.

Több Infó

Címkék

Bár, étterem, lakás, arborétum – röviden BÉLA.”- indokolják az alapítók az elsőre furcsán ható névválasztást. A Bartók Béla út 23. alatti helyben tényleg van egy kicsi mindegyikből, ugyanakkor több, mint a részek összessége; egyfajta budai Madách tér, ahova apropó nélkül is szívesen megyünk. Főleg mert a pesti oldal ikonikus „közösségi teréhez” hasonlóan itt sem érheti panasz az ital- és ételválasztékot: izgalmas koktéllap, erős rum-, valamint pálinkaválaszték, kézműves sörök, szörpök és limonádék, illetve különböző grillezett lepények, napi levesek szerepelnek a menün.

Hasonló tartalmak

Admin mode