gasztró

szerkesztés

Újítanak az újhullámosok – változások 3 specialty kávézóban

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2017. 08. 15. 17:29

A rendületlenül virágzó budapesti specialty kávézók nyáron sem lazítanak, hanem újabb projektekbe fognak. A Mantra költözködött, a Madal bővült és hamarosan a My Little Melbourne is tovább nyújtózkodik.

Aki kedveli a specialty kávémozgalmat, minden bizonnyal figyelemmel kíséri, hogy hogyan alakul a számára fontos helyek pályája. Ez egy olyan műfaj, hogy nem csak lokáció szerint válogat az ember, szívesen megyünk el egy-egy különlegességért a munkahelyünktől vagy lakóhelyünktől messzebb is. Három budapesti kedvenc idén nyáron sem pihent meg, hanem újabb fejlesztések felé néztek.

Fotó: @rekaschenbrenner

Madal

1/3

A Hollán Ernő utcai Madal például egy "nappalival" bővült, a szuterénben, melyet egy lépcsőn tudunk megközelíteni, és így a kávézó mintegy háromszorosára bővült. Ez a kis lazulós tér szintén nincs túldíszítve, letisztult, egyszerű, és arra vár, hogy megtöltse a kávéillat. Nagy kánikulában is elég jó behúzódni hozzájuk a nappaliba, mi már kipróbáltuk és meggyőző volt, de a csípős hidegebb napokra is ideális lesz.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Mantra

2/3

A családias és nagyon barátságos Mantra kinőtte magát, ezért úgy határoztak, nagyobb, tágasabb üzlethelyiségbe költöznek, s így mind nekik, mind a vendégeknek kényelmesebb lesz a kávézás és a náluk töltött idő. A "kis" Mantrát elbúcsúztatták és a Veres Pálné utca 17-ben készülnek tovább a művészeti szintre emelt kávékülönlegességek. A régi kis üzletben pedig oktatásokat, workshopokat tartanak.

Fotó: MY Little Melbourne

My Little Melbourne

3/3

Az igazán haladó és trendsetter My Little Melbourne csoport is rákapcsolt: még egy óbudai, jobban mondva a Graphisoft Parkba megálmodott kávéponttal készülnek a This is Melbourne Too mellé. Emellett pedig egy balatonakarattyai újhullámos kávézó nyitásában is segédkeztek szakmailag: a The Rusty Coffee Box elég menőnek tűnik, és ilyen mentorokkal nagy jövő elé néznek a balatoni környezetben.

Hasonló tartalmak

Admin mode