Szerzők

  • We Love Budapest

2011. 02. 14. 16:32

A legnagyobb hostel adatbázis, a hostelworld.com jelenleg kb. 90 hostelt listáz Budapesten, amiknek majdnem a fele 90%-os, vagy annál is magasabb értékelést kapott, 75% alattit pedig elvétve látni csak, így elmondható összességében, hogy a budapesti diákszállások színvonala messze kiemelkedik a nemzetközi mezőnyből, ár-érték arányuk pedig az egyik legjobb.A budapesti hostelek nemzetközi viszonylatban az olcsóbbak közé tartoznak, 10-15 euróért már szuper helyeket lehet találni, éppen ezért hírük gyorsan terjed és népszerűségük töretlen.

Instant Groove

1/10

Hamisítatlan budapesti nyüzsgés a hatodik kerület szívében. Az Instant, ami a város egyik legnépszerűbb underground szórakozóhelye, a legfelső emeletén nyitotta meg diákszállóját. Ideális azoknak, akik a bulik és a pezsgő éjszakai élet miatt keresik fel Budapestet.

Instant Groove! party hostel (bezárt)
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 38.

Loft Hostel

2/10

A belváros közepén, pár lépésre a áll ez a maximálisan felhasználóbarát hostel. A személyzet mindent megtesz azért, hogy jól érezzék magukat a vendégek. Hatalmas adag magyar ételekkel kínálják őket, miközben akár a Rubik kocka kirakásának trükkjeit is felfedik.

Fotó: Downtown Oasis

Downtown Oasis

3/10

1052 Budapest, Károly körút 24.

Címkék

A szállás neve beszédes, hiszen az állandó pörgés közepén ez a nyugalom szigete. Kevés szobájuk van, ezért minden vendégre kiemelt figyelem jut. Nincs hangoskodás, éjszakai hostel party, így ha valaki relaxálni szeretne, itt a helye.

Fotó: Njoy

N'joy Budapest Hostel

4/10

1088 Budapest, Rákóczi út 9. I/3.

Címkék

Az Njoy az élményre helyezi a hangsúlyt. Amellett, hogy szobái felújítottak (a két ágyasak egy szállodában is megállnák a helyüket) fontos megemlíteni, hogy ingyenes programokkal, városnézéssel, borkóstolóval, közös vízipipázással igyekeznek az itt töltött időt még emlékezetesebbé tenni.

Home Made

5/10

Többször is az év hosteljének választották. Az első itt is a nyugalom, hiszen a hátizsákos turistáknak elsődleges, hogy olcsón, de mégis kellemes környezetben tudják kipihenni a városnézés fáradalmait. A tisztaságra semmilyen panasz nem lehet, mivel naponta kétszer is takarítanak.

Fotó: Budapest Bubble

Budapest Bubble

6/10

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 2.

Címkék

Még viszonylag új a piacon, de máris az egyik legnépszerűbb diákszálló, közvetlenül a Nemzeti Múzeum mellett. A Bubble mindenhez közel van, de szerencsére elkerülik a forgalmas belvárosi utak. A személyzet mindenben a vendég segítségére van, a sok pozitív visszajelzés miatt pedig már ők is elnyerték az év hostelje címet.

Carpe Noctem

7/10

Bár nem fogadnak négy főnél nagyobb csoportokat, pároknak vagy egyéni utazóknak melegen ajánljuk, mivel az egész hostel a social backpacking újfajta irányzatára épül, azaz egy olyan környezetet hoznak létre, mintha csak egy barátodnál lennél. Igyekeznek a vendégeiket összekovácsolni, és ha csak pár nap erejéig is, de családias hangulatot teremteni.

Cím: 1067 Budapest, Szobi utca 5. 3/8a
Fb oldal

Goat Hostel

8/10

Szerencsére a hostelnak semmi köze nincs a kecskékhez, egy fantasztikus budapesti hétvégéhez viszont annál inkább, mivel a Duna és a is csak pár perc sétára van. A bejárattal szemben egy éjjel-nappali bolt, a szórakozóhelyek pedig mind-mind gyalog is elérhetők. Mi kell még?

Fotó: Lavender Circus Hostel

Lavender Circus Hostel

9/10

1054 Budapest, Múzeum körút 37.

Címkék

Ez a bohém kis hostel inkább hasonlít egy lakásra, mint egy szállodára. Kétágyas szobákra specializálódtak, az ötletes berendezést pedig legfeljebb egy élvonalbeli romkocsma űberelheti, hiszen nagyon kitettek magukért a készítők. Nagyobb társaságoknak sajnos kicsi, de pároknak az egyik legjobb választás.

Budapest Centrum

10/10

Bár nem túl fantáziadús a névválasztás, de találó. A, és a mind pár percre vannak gyalog, az éjszakai élet pedig pár sarokkal arrébb már a lábunk előtt hever. Akár egy tucatnyi jó barát is utazhat együtt, hiszen tágas szobáikban sokan elférnek.

Hasonló tartalmak

Admin mode