budapest

szerkesztés

Tölts fel, Budapest!

Szerzők

  • csom-domotor.erika

2013. 11. 14. 10:09

Egyes írások odáig mennek, hogy a lakóhely különböző adottságai és az egészség közti összefüggésekre rámutató tanulmányokat alapul véve, azt tanácsolják stresszes és boldogtalan olvasóiknak, hogy költözzenek el. Bár azt mi sem állítjuk, hogy Budapest mindig fényes oldalát mutatva csupán jó hatással lehet az emberekre, de azt magabiztosan jelentjük ki, hogy jó néhány olyan lehetőség kínálkozik, amely segíti a megújulást, a feltöltődést. Költségmentes megoldásokból sincs hiány – mi most azokból a lehetőségekből szemezgettünk, amelyek járnak ugyan kevesebb-több-még több anyagi áldozattal, az ellenérték viszont több, mint élmény!

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

1/6

1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8.

Címkék

Szerencsére sok budapesti szálloda mondhatja el magáról, hogy legalább annyira alkot külön kis univerzumot a városon belül, mint amennyire része annak. Persze arra senkit nem biztatnánk, hogy ennek örömére felejtse el a kirándulásokat, az országjáró wellnesshétvégéket, és csapjon inkább rapid regeneráló vasárnap délutánokat valamelyik csodás szállodánk wellnessrészlegében. Arra viszont szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Kempinski Wellness részlege olyan kezeléseket, illetve masszázslehetőségeket kínál, amikért érdemes egy-egy húzósabb időszak után kinyitni a pénztárcát.

Külsős vendégként, wellness-, illetve edzőterembérlet hiányában is igénybe lehet venni a The Spa kezeléseit – mi biztosra mentünk (és utólag úgy érezzük: ez nem az a hely, ahol lehetséges a bizonytalan), így a Signature Treatment (37 500 forint) kezelésre neveztünk be.

A Kempinski The Spa-ban már a recepción megcsapott minket a luxus szele, ugyanis egy teljes kollekciót kaptunk zuhanyzáshoz, mielőtt kitöltöttük az egészségi állapotunkra vonatkozó kérdőívet. Majd, jó néhány kedves mosoly után, eljutottunk a két óra hosszán át tartó teljes lazulás helyszínére. Itt már nagyjából tíz perc elég volt ahhoz, hogy teljesen átadjuk magunkat a masszázságynak, a szakértő kezeknek, a luxuskozmetikumoknak, illetve a lávakövek gyógyító erejének. A kezelés során a lényeg egyébként éppen a terápia komplexitásán van: testradír, illóolajos, illetve lávaköves masszázs (amit hál’ Istennek kérhetünk igazi gyúrás módjára), és a végén a tápláló anyagokkal végzett fejmasszázs. Erre mondják: a lábujjaktól a fejtetőig, a bőrön át a lélekig felfrissültünk!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Az élet étterme – Belső reset finoman

2/6

Címkék

Tegyük fel: eljutunk odáig, hogy enervált állapotunk okát nem elsősorban a „pesti levegőben”, a lehangoló rohanásban vagy épp a 4-6-os villamosban, hanem saját magunkhoz fűződő viszonyunkban látjuk. Azaz: elkezdünk gondolkodni azon, hogy talán érdemes lenne változtatnunk valamin, ami meghatározza a mindennapjainkat. Ennek a folyamatnak könnyen lehet az a vége, hogy az étkezésünk reformálása mellett döntünk.

Facebook

Nagy tervekhez márpedig érdemes hasonlóan ambiciózus társakat választanunk magunk mellé! Itt jöhet szóba Az élet étterme azoknak, akik nemcsak a névválasztás kapcsán, de minőségükben is mernek nagyokat álmodni. Céljuk, hogy teljesen nyers alapanyagokból készítsenek ételeket egy pesti, illetve egy budai helyükön. A lényeg, hogy az egészség ne menjen az élmény rovására. Kétségtelen, hogy az életmódváltás teljes nyers fordulata igényel némi energiabefektetést, de Az élet éttermében kapható fogásoknak köszönhetően, a fizika törvényei alapján ez csak valami jóvá alakulhat. Ha pedig nem tennénk mást, csak beépítenénk étrendünkbe a friss zöldség-, illetve gyümölcsleveket, a vegán falatokat vagy épp az elixírszámba vehető sütiket, a feltöltődés kategóriát az is bőven kimerítené.

Fotó: Sóker Sóbarlang & Relax Központ

Sóker Sóbarlang & Relax Központ

3/6

1066 Budapest, Mozsár utca 7.

Címkék

Biztos szaunát a bizonytalan sóbarlangra? Így tettünk, és jól tettük. A Mozsár utca 7. szám alatt található helyen épp csak csoda nem történhet velünk (bár ez is csak megközelítés kérdése). Maradva a szigorú realitásnál, azt mondanánk, hogy a tulajdonos általában készségesen válaszol minden újonc kérdésére, így már a kapuban elveszíthetjük minden fenntartásunkat. Egy hatvanperces sóbarlangi turnus (1400 forint helyett 990 forint) után pedig nemhogy kétségeink nem maradnak a hely hatásosságával, töltő erejével kapcsolatban, de a puha pokrócból, a nyugágyból és a narancsos fényből kibújva azon fogunk gondolkozni, hogy legközelebb jógán, hangterápián, csikung tornán, vezetett meditáción, japán- vagy épp hangmasszázson vegyünk majd részt. Ugyanitt, illetve a sótéglákkal körülrakott, különböző méretű termek egyikében.

Napfényes Cukrászat

4/6

1036 Budapest, Kiskorona utca 8.

Több Infó

Címkék

Az összeállítás egészségtudatos tagje miatt nem idéznénk a címet viselő összeállításból, de a sütemény és a boldogság közti szoros kapcsolatot mindenképpen jelölnénk. Szerencsére van Budapestnek egy oldala, ahol még az édesség is egészségből lett gyúrva. Az óbudai Kiskorona utcában található cukrászat vegán vonalon indult el, illetve laktózallergia, cukorbetegség, ételallergia esetén is jó alternatívát kínál. Öröm a köbön, dolce vita a négyzeten.

Corinthia Hotel Budapest

5/6

1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.

Címkék

Az 1886-ban épült Corinthia Hotel Budapest wellnessrészlege egykor törökfürdőként nyitott meg, majd hét évvel ezelőtt az eredeti alapján, kisebb átalakításokkal nyitották meg újra. A Royal Spa 1000 négyzetméteren kínált lehetőségeit külsős vendégként is igénybe vehetjük – mi a tengeri holisztikus spa kezelést (30 500 forint) választottuk extraként.

Tény, hogy a radírozásnak voltak pillanatai, mikor só helyett a homokot preferáltuk volna, de a következő pillanatok és a bőrön tapasztalt eredmény mindent megmagyarázott. A sókristályos, illetve levendulás zacskót melegen teszik a test bizonyos pontjaira, majd a folyamatot a levendulás krémes masszázs koronázza meg. A rózsavízzel tuningolt arckezeléstől nem kell drasztikus beavatkozást várni, épp csak egy kellemes pontot tesz az i-re. I, mint „Isteni volt!”

Györgytea - Gyuri bácsi gyógyteái

6/6

1054 Budapest, Bank utca 4.

Több Infó

Címkék

Gyuri bácsit talán keveseknek kell bemutatni, de azok kedvéért, akik még nem hallottak a bükki füvészmesterről, elmondjuk: a Bükkszentkeresztről származó gyógynövények olyan elismertségnek örvendenek országszerte, amely abszolút indokolttá tette a budapesti mintaboltot. A Bank utcában található üzletben olyan kincsekre lelhetünk, amelyek segítségével nemhogy újratölthetjük a szervezetünket, de akár meg is gyógyíthatjuk azt.

Gyuri bácsi boltja viszont nemcsak az itt kapható termékeknek köszönhetően szerepel ezen a listán, hanem azért is, mert a kiszolgáláson túl tanácsadásban is részünk lesz, ha az egészségünkkel kapcsolatosan érdeklődünk. Mi az élvezeti teák közül a Bükki varázst és a Téli teát (1000 forint) is kóstoltuk, és azt egyből tudjuk, hogy rövid távon is pozitív élmény minden korty.

Hasonló tartalmak

Admin mode