szabadidő

szerkesztés

Tippek a hosszú hétvégére: sétálj, kávézz, játssz, kalandozz!

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2015. 10. 21. 2:00

Nemzeti ünnepünk éppen péntekre esik, így három komplett napunk lesz a lazításra, szórakozásra, régen tervezett programok beiktatására, nagy találkozásokra. Ha az embernek nincs kifejezetten törzshelye, általában csak gyorsan, praktikus szempontok alapján választ találkozóhelyet vagy programot. Ezen szeretnénk kicsit alakítani, és megosztani, hogy mi miket ajánlunk például családdal, hova megyünk szívesen randizni, merre túrázunk vagy sétálunk szívesen.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Desszert.Neked

1/5

1061 Budapest, Paulay Ede utca 17.

Több infó

Címkék

Olyan jó néha átadni a tudást! Most nem a valósról beszélünk, hanem például arról, hogy jó új helyekre bevezetni azokat, aki nem feltétlenül követik a város rezdüléseit. Mondjuk, nagymamát, anyukát bevezetni az új hullámos cukrászdák világába. Ahol nem a krémes az úr, és a Rigó Jancsi sincs gyakran a porondon. Egyik kedvencünk a Millenáris mellett található Édesem, ahol eddig csak olyan édességeket ettünk, melyek után napokig sóvárogtunk még. Márk Szonja kedves cukrászműhelyében újat mutatnak még a család nagy süteménygurujainak is.
A Desszert Nekedbe a modern és gyönyörű sütik miatt érdemes ellátogatni és megmutatni, hogy ilyen profi cukrászdák is üzemelnek a városban, a nagy öregeken kívül is.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Zoo Café

2/5

1056 Budapest, Fejér György utca 3.

Több infó

Címkék

Érdemes kihasználni még az októbert az aktívabb kikapcsolódás tekintetében, mert gyerekkel utána többnyire a zárt játszóházak maradnak alternatívaként. Az Orczy Kalandpark jó választás lehet, pláne, hogy egészen este 19 óráig nyitva van.Többféle nehézségi fokú pályákat találunk, így a legkisebbeknek sem kell szomorúan figyelni a nagyobbakat. Sőt, felnőtteknek kitalált akadálypályákkal is készültek.

Az állatbarát gyerekek minden olyan lehetőségnek örülnek, amikor kedvenceikkel ismerkedhetnek. Klasszikus az Állatkert, de ha nincs 5-6 óránk, vagy valami másra vágynánk, jó szívvel ajánljuk a Zoo Cafét. Kaméleonok, óriási macskák, kígyók, sündisznók, madarak,valamint türelmes és kedves személyzet várják a kicsiket. Szerintünk olyan gyerekeknek is szuper program lehet, akik valamiért tartanak bizonyos állatoktól – itt testközelben tapasztalhatják meg, hogy nem kell félni tőlük. Érdemes asztalt foglalni, mert mindig rengetegen vannak.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Board Game Café

3/5

1123 Budapest, Nagyenyed utca 16.

Több infó

Ki ne szeretné a társasjátékokat? Ráadásul nem kell feltétlenül otthon, kinyúlt mackóban, a párnák mögé dugdosni a tartalék játékbankókat. A Board Game Café a játékos kedvű társaságokra specializálódott: 500 forintért akár egész nap válogathatunk a Monopoly, a Game of Life, az Ezüst Tó Kincse és különböző extra társasok között, ugyanis mintegy 400-félét tartanak. Szerintünk elég jó program pénteken 2-3 játékot végigvinni, majd szombaton frissen ébredni a macskajaj helyett.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Mazel Tov

4/5

1074 Budapest, Akácfa utca 47.

Több infó

Fürdőbe járni és randizni is jó dolog, miért ne lehetne összekötni a kettőt? Egyik kedvencünket, az 'ilidzse', vagyis ásványvizes budai török fürdőt mindenképp érdemes meglátogatni. Az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjének hangulata semmihez sem fogható, s aki egyszer járt már náluk, biztosan visszatérő vendég lesz.

Sokat viccelődtünk már azzal, hogy jó randihely a Mazel Tov, mert mindenki a legjobb fényben pompázik asztalainál. Vagyis, jól kitalált a világítás és tényleg ragyogóbbnak tűnnek az arcok. Egy randevún pedig legyünk toppon, ugyebár. Rendszeresek a hangulatos akusztikus koncertek és sokféle tapast, hummust, salátát rendelhetünk, amiket megosztva fogyasztani a legjobb.

Fotó: We Love Budapest

HOPS Beer Bar Budapest

5/5

1077 Budapest, Wesselényi utca 13.

Több infó

A legjobbal illik vagy a bejáratott helyre menni, vagy éppen ellenkezőleg, bevezetni valami igazán jóba. Ilyen például a Kazinczy utcában található Flying Bird autentikus kínai teaház, ahol a 'mézédes csókok' fantázianevekre keresztelt gyümölcsteák helyett bivalyerős pu-erh teákat kóstolhattok, nyugodt környezetben, rituálészerűen. Maximum a galérián kalandozó teknősök zavarhatnak meg a beszélgetésben, de nem kell megijedni, lassúak és jó fejek. A teák pedig zseniálisak.

Ha a zenbe kerülés után/helyett valami extrább kocsmázós élményre vágynánk, akkora Wesselényi utca Hops Beer Bar-ját ajánljuk. Megszámlálhatatlanul sokféle üveges sört és számos csapolt különlegességet találunk náluk. A második pohárnál/üvegnél pedig indulhat a világ megváltása.

Jól átmozgat, ha bejárod a Várnegyedhez kúszó lépcsőket: Ilona, Zerge, Király, Jezsuita, Sándor Móricz lépcső - mind szuper útvonalak, s a legtöbb budapesti nem is feltétlenül ismeri őket.

Kevesebb a zöld, ám megannyi a látnivaló a hétvégén lelassult Belvárosban, vagyis a klasszikusan vett történelmi Pesten is. Bár munkanapokon az iskolák, irodák miatt rohanós a hangulat, hétvégére csendessé és nyugodttá válnak az utcák. Érdemes betérni vasárnap a Szerb utcai templom pompás kertjébe, lassú és nézelődős sétára hív a Királyi Pál utca és a Bástya utca is. Séta közben jól eshet egy forró csoki, amit az Ahoyban a legjobb elfogyasztani, ha viszont melengető teára vágynál, a Big Ben teaházat ajánljuk.

Hasonló tartalmak

Admin mode