Szponzorált / gasztró

Szponzorált / hotelek és szállások

szerkesztés

Természetközeli szálláshelyek és éttermek Budapesthez közel, ahol felhasználhatod a SZÉP-kártyádat

Szerzők

  • sponsored WLB

2020. 05. 20. 12:58

Lassan végre minden kezd visszatérni a megszokott kerékvágásba, és elkezdhetjük megtervezni szabad hétvégéinket. Olyan különleges, természetközeli szállásokat és éttermeket ajánlunk, amelyeket a SZÉP-kártyánkkal tudunk finanszírozni!

Szálláshelyek az erdők szerelmeseinek

Éttermek a zöldben

Szálláshelyek az erdők szerelmeseinek

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Rosinante Fogadó Szigetmonostor

1/4

2015 Szigetmonostor, Hrsz.: 057/2.

Címkék

A Szentendrei-sziget az a hely, ahol elbújhatunk a világ zaja elől egy pár napra. Tavasszal a természet a legszebb oldalát mutatja, a környék pedig tökéletes a nagy barangolásokra és a csendes pihenésre is. A Rosinanténak remek rusztikus konyhája van, az alapanyagok 70 százalékát helyi termelőktől szerzik be. A szállás abszolút gyerekbarát: kérésre babaágyat is tesznek a szobába, van homokozójuk az udvaron, vasárnap ebédidőben pedig egy animátor tart kézműves foglalkozást.

Fotó: Szállás.hu

Kardos Villa Nagykovácsi

2/4

2094 Nagykovácsi, Szarvas utca 31.

Címkék

A vendégház Nagykovácsiban, a Budai-hegység egyik legmagasabb részén az erdő mellett, csendes zsákutca végén fekszik. Az Országos Kéktúra útvonala közvetlenül a háztól 20 méterre található, a közelben gyönyörű kilátókat és barlangokat találni. A terület közvetlenül a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Budai Tájvédelmi körzet része. Júniusban már újra fogadják vendégeiket, akiknek két  franciágyas hálószoba és egy hatalmas kandallós nappali áll a rendelkezésükre.

Éttermek a zöldben

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

V4 bisztró – Nagymaros

3/4

2626 Nagymaros, Váci út 53.

Címkék

Akár rutinosabb, akár kezdő túrázók vagyunk, a Börzsöny környéke kiváló terep – tavasszal különösen nagy élmény az zsizsegő erdőben barangolni. Ha túránk egy vonzó ebéddel koronáznánk meg, a visegrádi várra néző V4 bisztróba érdemes betérnünk, akik két héten belül újra kinyitnak. A V4 szezonálisan változó étlapja a legtöbb esetben a helyi termelők alapanyagaival dolgozik, és a Mátyás-kori Közép-Európa nemzeteinek palettájáról szemezgeti az aktuális fogásokat. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Natura Hill Zebegény

4/4

Címkék

Ha épp a Dunakanyar egyik gyönyörű túravonalát gyűrjük, és egy jó szükségszerű feltöltődést a lehető legszebb kilátás mellett ejtenénk meg, a Natura Hill a tökéletes választás. A régi zebegényi szőlőhegy tetején elhelyezkedő családi vállalkozásként működő Natura Hill nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, az étteremben a séf helyi alapanyagokból készíti a fogásokat.

Minden eddiginél kedvezőbb béren kívüli juttatások SZÉP-kártyával

Aki még idén szeretne dolgozóinak béren kívüli juttatásokat nyújtani, szerencsés helyzetben van, hiszen a megnövekedett keretösszeg és a csökkentett terhek együttesen teszik még kedvezőbbé a SZÉP-kártya használatát. A friss szabályozás csaknem megduplázza az elkölthető keretet és felére csökkenti a kártyára utalt összeg utáni adóterhet. A munkáltatónak az év végéig, azaz a 2020. április 22-től december 31-ig tartó időszakban nem kell szociális hozzájárulási adót (szocho) fizetnie a SZÉP-kártyára utalt béren kívüli juttatás után, azaz a jelenlegi adóteher 32,5 százalékról 15 százalékra csökken. Ezzel párhuzamosan a 2020-ban a kedvezményes adókulccsal adható rekreációs keretösszeg 450 ezerről 800 ezer forintra emelkedik, a költségvetési szerveknél pedig 200 ezerről 400 ezer forintra nő. Szintén a több mint 24,000 elfogadóhelyen díjmentesen használható – és a vállalatok számára is költségmentesen igénybe vehető – SZÉP-kártya mellett szól, hogy a különböző alszámlák keretösszegei kimondottan rugalmasan használhatóak fel. Szállásunkért, gyógyfürdő- és strandbelépőnkért például mindhárom alszámláról fizethetünk. A szálláshely zsebünkből ugyanúgy költhetünk például a hotel egyéb szolgáltatásaira is, míg a vendéglátás alszámlánk éttermekben, gyorséttermekben, munkahelyi menzán vagy akár a sokak által igénybe vett étel-házhozszállításkor is használható.

Cikkünk a SZÉP-kártya együttműködésével készült.
Legyél tagja te is az ország legnagyobb SZÉP-kártyás közösségének! Élvezd a SZÉP-kártya előnyeit és szerezz új élményeket országszerte! További részleteket itt olvashatsz.

 

Hasonló tartalmak

Admin mode