szabadidő

szerkesztés

Tavaszi méregtelenítés Budapesten és környékén – a keményvonalastól a lazábbig

Szerzők

  • We Love Budapest

2017. 04. 06. 11:50

Kicsivel több mint egy hét van hátra a nagyböjtből, ami nem véletlenül esik tavaszra: ilyenkor a legjobb tehermentesíteni a szervezetet a felgyülemlett káros anyagoktól, és a melegedő, naposodó időben könnyebb is az önmegtartóztatás. Akár vallásosak vagyunk, akár nem, ez az időszak kitűnő alkalom egy pár napos, gyorsított tisztulásra. Elvonulós és városban fellelhető, „bejárós” helyeket is ajánlunk.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Méregtelenítő tábor Zebegényben

1/5

A Dunakanyar festői szépségű településén évek óta szerveznek kis létszámú, maximum 8 fős táborokat több érdekes programmal, személyre szabott módszerekkel. Aki az ötnapos tábort választja, Dunai panorámás, 2-3 ágyas apartmanokban szállhat meg, ahol masszázs, infraszauna, testkezelések, házilag készített zöldség – és gyümölcslevek várják. Természetesen a rákészítő, illetve a normál étrendbe visszatérítő étkezéseket se felejtik ki a kúrából.

Helyszín: Zebegény, Rózsa u. 13.
Időpont: április 10-14-ig, május 15-19., június 12-16.
Ár: 49.900 Ft/fő/csomag, 5 nap/4 éjszaka
Részletek

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Pilisi energiák a Napsugár Életházban

2/5

Egyhetes és párnapos léböjtkúrákat, valamint turmixböjtöket és vegán karcsúsító napokat is szervez a pilisszentiváni Napsugár Élet- és Vendégház, amelyet tiszta levegőjű fenyves erdők és természetvédelmi területek vesznek körbe. Ez nem elhanyagolható szempont, ha kirándulna az ember, és nem feltétlenül a házban üldögélve töltené a böjtöt. Masszázs, szauna itt rendelkezésre áll, és különböző fejtágítókon, terápiákon és konzultációkon is részt lehet venni. Április 11-14. között még lebonyolíthatunk egy rövid, háromnapos léböjtöt, de a honlapon több opció közül is választhatunk a naptárban böngészve.

Helyszín: Pilisszentiván, Sport utca 2.
Ár: napok számától, szobatípustól függően 50.000-119.000 Ft
Részletek

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Nyersételek az ökopanzióban

3/5

Aki nem kifejezetten hardcore kúrával vágna neki a tisztulásnak, hanem inkább belekóstolna egy szerényebb, egészségesebb étrendbe, az kezdheti Lénárt Gitta nyers ételeivel is. Ő a nyersétkezés egyik legjobb hazai szakértője, és szintén a Pilis jótékony energiái között, a piliscsabai Cosmos ökopanzióban tart kifejezetten vidám, könnyed hétvégét a nyersvegán étkezés jegyében. Nemcsak tiszta és nyers ételeket lehet enni egész nap, hanem az elkészítésüket is el lehet sajátítani. Az extrák között dietetikus tanácsadás, salsaórák, esti zenélés és kedvezményes masszázs is szerepel.

Helyszín: Piliscsaba, Gárdonyi Géza út 6.
Időpont: április 21-23.
Ár: 33.900 Ft/fő
Részletek

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Fű Juice Bár

4/5

1024 Budapest, Retek utca 5.

Több Infó

Címkék

A hidegen sajtolt leveket, smoothie-kat és shotokat kínáló lébárról még februárban. A praktikus elhelyezkedésű, Széll Kálmán tér mellett található üzletben szerveznek detox kúrákat előre megadott időpontokban és rugalmasan, egyénre szabottan is. Jelentős könnyítés, hogy nem kell feladni a napi rutint az elvonuláshoz: reggelente ugrik be az ember a csomagokért. A 'zöld nap” a méregtelenítésé, csupa zöld összetevővel, spenóttal, avokádóval, petrezselyemmel, spirulinával, stb.. A 'sárga nap' az immunrendszer felvértezését és bőr-köröm-haj szépítését szolgálja többek között a citrom, ananász, banán, gyömbér, fahéj, mangó erejével, a 'piros nap' pedig anti-aging és antioxidáns bombát kínál vörös összetevők, például cékla, paradicsom, gránátalma, bogyósok segítségével. Levezető és felvezető étrendet is küldenek a résztvevőknek.

Időpont: tetszőleges
Ár: 19.500 Ft

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Juicy + Budapest Bagel

5/5

1072 Budapest, Dob utca 22.

Több Infó

Címkék

Szintén az otthon lebonyolított méregtelenítéshez nyújt segítséget a Juicy bár, amelynek Pest közepén, a Madách téren található. Itt 1, 3 és 5 napos tisztítókúrák közül lehet választani, a csomagok átvehetők a boltban, de ha nulla ingerre vágyunk a méregtelenítés közben, ki is szállítják hétfőtől péntekig 9-13 óra között. Dietetikus segítségével állítják össze a pakkokat személyre szabottan, egyedi érzékenységeket, allergiákat is figyelembe véve. Egy egynapos csomag például 8 db 375 ml-es, különböző fantázianevű dzsúszból áll, az After Party narancs, grapefruit, gyömbér, chia, az Alga Green alma, spenót, uborka, zeller, gyömbér, spirulina, a Grinch alma, ananász, spenót, uborka, gyömbér kombójából áll. A dzsúszok fogyasztási sorrendjét jelölik a palackon, kétóránként javasolt egy ital elfogyasztása.

Árak: 1 napos: 5990 Ft, 3 napos: 17.970 Ft, 5 napos: 29.950 Ft
Részletek

Hasonló tartalmak

Admin mode