szabadidő

szerkesztés

Tánc a szabad vagy a csillagos ég alatt – szabadtéri táncestek Budapesten

Szerzők

  • We Love Budapest

2018. 06. 26. 16:26

Budapest lenyűgöző közterein nemcsak sétálni, koncertezni, sportolni vagy romantikázni lehet, hanem táncolni is. Nyáron a város több pontja is állandó táncparkettként funkcionál, összegyűjtöttünk párat közülük.

Salsa a Budai Várban

1/5

A Magyar Nemzeti Galéria Savoyai teraszán nyáron kéthetente hétfőnként szokott salsabulikat rendezni a Baila Budapest: a Salsa randevúk a Budai Várban időpontjait a Facebook-oldalukon szokták közzétenni. Most vasárnapra a Salsa Társaságszervező hirdetett táncestet a Savoyai teraszra, július 1-re. Az ingyenes program 19 órakor kezdődik és 21:30-ig tart salsa zenékkel, bachata-val fűszerezve. Pót- és esőhelyszín a Fővám tér és az aluljáró rész.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Tangó a Vigadó téren

2/5

Szenvedélyektől fűtött latin tánc a tangó, amit kilátással a Budai Várra, a Dunára és a Gellért-hegyre is lehet lejteni Budapesten: a csütörtöki Várbéli tangóestek mellett tartanak ugyanis szabadtéri milongát a Dunakorzón, a Vigadó téren is. Ásványvizet és poharat biztosítanak, ajánlott hozzájárulásként szívesen látnak egy 500 Ft-os jelképes összeget. Legközelebb július 6-án, pénteken tartanak táncestet este 9 órai kezdettel.

Swing a Dürer kertben

3/5

Akit érdekelnek a swingtáncok, az 1920-30-as évek divatja, frizurái, valamint a forró jazz, annak kapóra jönnek a Pepita táncklub ingyenes bemutatóórái a Dürer kertben. Hétfőnként 19.00-től 20.00-ig a Charleston, Lindy hop, blues, amerikai sztepp vagy a Balboa alapjait fogják tanítani. Táncos előképzettség nem szükséges, párban és pár nélkül is lehet érkezni. Az alábbi videóban abból kaphatunk ízelítőt, hogy néz ki, ha a lezárt Szabadság hídon ropják:

Salsa az Erzsébet téren

4/5

2007-ben egy földre letett magnóval indult az Erzsébet téri salsa szervezése. A Budapest közepén, az Erzsébet téri szökőkútnál spontán összejövetel azóta a legismertebb köztéri táncesemény lett, amit a fűben ücsörögve is figyelemmel lehet követni. A dolog annyira spontán, hogy legtöbbször a zenéket is a résztvevők viszik. Legutóbb június 17-én tartottak salsa estet az Erzsébet téren, a következő időpontja nem ismert egyelőre, a Facebook-oldalukról lehet értesülni róla.

Fotó: Le Bistro / Facebook

Salsa a Kopaszi gáton

5/5

Ha természetközelibb tánchelyszínre vágyunk, irány a Kopaszi gát! A Le Bistróban hatalmas, nyitott teraszán minden kedden ropják a szabadtéri salsát. A belépő 800 Ft, rossz idő esetén a földszinti teremben van buli, még rosszabb idő esetén elmaradhat az esemény.

Hasonló tartalmak

Admin mode