gasztró

szerkesztés

Szaftos húsok, olvadozó sajtok, izgalmas szószok puha bucikban – rendeld házhoz a város legjobb hamburgereit minden stílusban!

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 11. 25. 16:04

Egy jó hamburger a hozzá való kiegészítőkkel még egy morcos, nyálkás novemberi karanténnapot is fel tud dobni. Hogy ki milyen stílusú burgert szeret, az természetesen ízlés kérdése, de megmutatjuk, honnan rendelheted a legjobb újhullámos, extra húsos, vega vagy éppen retró burgereket!

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Kandalló Pub

1/12

1073 Budapest, Kertész utca 33.

Több Infó

A Kandallóban a kisüzemi sörök mellett mindig is sokat tettek a minőségi hamburgerkultúra itthoni megszilárdulásáért is. Nyitás óta az egyik legstabilabb burgert adják – ez most sincs másként. A Kertész utcai hangulatot sajnos nem tudják visszaadni, de az étlap összes fogása, néhány itallal egyetemben, elérhető a Wolton, a Netpincéren és a Bolton is. Ha arra járunk, fel is hívhatjuk őket, és összekészítik, amit választunk.

Fotó: Burger Bár-hol

Burger Bár-hol

2/12

1083 Budapest, Lósy Imre utca 2.

Címkék

A Burger Bár-hol eredetileg food trucknak indult, fesztiválokon – ameddig még voltak fesztiválok – könnyen összefuthattunk sárga amerikai iskolabuszukkal valamelyik buliban. A hamburgert mint műfajt nagyon komolyan veszik, egyrészt törekednek arra, hogy a lehető legjobb alapanyagok kerüljenek a konyhára, másrészt a bucitól kezdve a hús fűszerezésén át a szószokig mindent ők maguk csinálnak.

Van egy-két alapburgerük, de ha szeretjük a minőségi durvulást, akkor érdemes megkóstolni az elszálltabb darabjaikat is. Rendeléskor kérhetünk kész hamburgert, de van DIY-csomagjuk is – a kiválasztott hamburgert alkatrészekre szedve, levákuumozva kapjuk meg, és magunknak kell elkészítenünk, hiszen mégiscsak frissen és ropogósan az igazi. A Wolton megtaláljuk őket, de ők maguk is szállítanak házhoz, így ha külső kerületből szeretnénk rendelni, érdemes őket keresni, mert az összes kerületbe kiviszik a zsákmányt. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Tuning Bar and Burger

3/12

1072 Budapest, Akácfa utca 45.

Több Infó

Címkék

A Tuning Barnak már a nevéből is sejthetjük, hogy ha egy szimpla, mezei hamburgerre vágyunk, akkor sem fogunk csalódni, de igazából az extrás változat az ő asztaluk. Árban kicsit az átlag felett vannak, de kiváló alapanyagokkal dolgoznak, és a húspogácsa is eleve 18 dkg húsból készül. Ha rákívántunk, a Wolton megrendelhetjük!

Fotó: Burger's Bar – Facebook

Burger's Bar

4/12

Szaftos, nagy darab, házias burgerek többféle ízben, szimpla, dupla vagy tripla húsos méretben. A klasszikus burgereik nincsenek túlgondolva, a gourmet-hamburger-szekció viszont egy kreatívabb játszótér. Alapelvük, hogy ha az alapanyagok rendben vannak, akkor már nehéz elrontani a burgert, de ez igaz a többi street food ételükre is. Őket a Netpincéren találhatjuk meg. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Bamba Marha Burger Bár

5/12

1062 Budapest, Andrássy út 46.

Címkék

Európa 5., a világ 13. legjobb burgerének választotta a Big 7 Travel magazin, illetve olvasóközönsége 2019-ben a Bamba Marhát, így kétség sem férhet hozzá, hogy értenek a műfajhoz. Az alapburgerek is kiválóak, de érződik, hogy a konyhán szívesen játszanak az ízekkel, így a hagyományos szószok helyett gyakran találkozunk terijakiszósszal, petrezselyempesztóval vagy épp umamiketchuppal a szendókban. Ha egy jó Bambát szeretnénk, a Wolton vagy a Bolton keressük őket! 

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Rock Burger Bár

6/12

1064 Budapest, Nagymező utca 64.

Címkék

A Balatonlelléről indult burgerező békeidőben a klasszikus rock világába visz minket – a jelen helyzetben sajnos ebből csak annyi maradt, hogy hamburgereiket különböző ikonikus rockzenekarok neveivel különböztetik meg egymástól. De sebaj, elvitelre, a Netpincéren vagy a Wolton megtaláljuk őket, a szaftos, kreatív hamburgerek mellé pedig otthon is meghallgathatjuk a Comfortably Numb-ot. 

Fotó: Magic Burger

Magic Burger

7/12

1116 Budapest, Barázda utca 40.

Több Infó

Címkék

Az egyik első újhullámos burgeres Budapesten, akik 2010 óta látnak el minket jobbnál jobb hamburgerekkel. A hagyományos változatban sima és 200 grammos húsokkal találkozunk, de igazán érdemes megkóstolni vegán burgereiket is, nem véletlenül indítottak külön márkát Vegan Love néven. A Wolton és a Netpincéren találkozhatunk velük, de azt ígérik, nemsokára saját kiszállításuk is lesz, különleges ajánlatokkal. 

Fotó: Bölcső Bár – Facebook

Bölcső

8/12

1111 Budapest, Zenta utca 3.

Több Infó

Címkék

A XI. kerület legjobb hamburgerese sem ma kezdte az ipart – és lassan felnő egy generáció, amelyiknek a bölcsős hamburgernél nem kell jobb. Most is megmutatták, milyen kreatívak tudnak lenni – a sima woltos házhoz szállítás mellett elvitelre csináldmagadburger-csomagot is kérhetünk. Az alapcsomagban húspogácsa és a híres bölcsős buci van 990 Ft-ért, innentől pedig eldönthetjük, hogy veszünk-e még belevalókat, vagy a hűtőnk tartalmával turbózzuk a hamburgert.

Fotó: We Love Budapest

Ray Bá' Street Food

9/12

1034 Budapest, Kiscelli út 14.

Címkék

Ray bá egy egészen más kategória, mint a belvárosi hipszterburgerezők – ő egy nehézbombázó. A burgerek inkább a retró vonalat képviselik, és ha elég kitartóan szemezgetünk az étlapról, akkor kiderül, hogy minden is kerülhet a bucikba. Táposoknak és gyengélkedőknek 10 deka húspogácsával készült burgereik is vannak, mindenféle ízben és variációban, de felmennek egészen a 40 dekás durva darabokig, amik egy éhesebb négyfős családnak is megfelelnek ebédre. Aki nem veti meg a hamburgerben a chilis kukoricát, a kolozsvári szalonnát, a tükörtojást vagy a durva habanerót, az imádni fogja Ray bá hamburgereit. Elvitelre is kérhetjük, de a Wolton és a Netpincéren is megtaláljuk őket!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Black Cab Burger - Uránia

10/12

1088 Budapest, Rákóczi út 19.

Több Infó

Címkék

Nyitás óta a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező burgeres, egyenesen Londonból. A helyben variálást – mikor a buci és a húspogácsa méretével illetve az extra feltétekkel játszhatunk – sajnos el kell felejteni egy időre, de a saját maguk által összeállított hamburgereket így is megkapjuk, ha a Wolton vagy a Netpincéres keressük őket. Nemcsak a hamburgereket, de a salátákat, a desszerteket és a hot dogot is kereshetjük náluk. Aki pedig éjszaka szeret igazán bűnözni, annak szólunk, hogy este 11-ig lehet tőlük rendelni!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Buddies Burger - Kálvin

11/12

1053 Budapest, Magyar utca 52.

Több Infó

Címkék

Csak a burger néven is indulhatnának – náluk ugyanis se leves, se desszert, se hot dog, kizárólag válogatott, minőségi burgerek, némi saláta és köret kíséretében. Sokféle, kreatív hamburgert találunk náluk, de nem céjuk, hogy nagyon extrém irányba menjenek el, így főleg azoknak ajánljuk, akik szeretik a kreatív, ugyanakkor decens hamburgereket. A szendvicseket két méretben, 150 és 200 grammos kiszerelésben kaphatjuk meg, a békeidőben megszokott hónap burgere pedig még ilyenkor is elérhető – igaz, csak személyes átvétel esetén. Ha inkább otthon maradnánk, akkor a Netpincér, a Wolt és a Bolt Food viszi nekünk a küszöbre a szaftos Buddies Burgerünket.

Fotó: BpBARbq – Facebook

BpBARbq

12/12

1072 Budapest, Akácfa utca 24.

Több Infó

Címkék

Nem a hamburger a fő profil, ezt mind tudjuk, ugyanakkor ahogy a bbq-ban, a hamburgerrel sem tudnak mellényúlni a fiúk. Jelenleg 4 különböző burgert rendelhetünk tőlük, ebben benne van a méltán híres Monster is, savanyú káposztával, hagymával, paradicsommal, salátával, baconnel, pikáns majonézzel és sajttal, de tőlük nyugodt szívvel rendelhetünk buci nélküli, salátába tekert proteinburgert is. Kereshetjük őket a Wolton, de saját kiszállítást is vállalnak, Budapest egész területén!

Hasonló tartalmak

Admin mode