szabadidő

szerkesztés

Tippek a tavaszi regenerálódáshoz nőknek

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 05. 16. 13:35

Közhelynek számít, hogy akkor vagyunk igazán szépek, mikor jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ezért is fontos, hogy az izzasztó edzések vagy a kínzással felérő kozmetikai kezelések helyett lehetőleg úgy csinosodjunk, hogy közben jól is érezzük magunkat. Nem baj, ha nem marad időnk vagy kedvünk ahhoz, hogy mindig százszázalékosan nézzünk ki. Merjünk élni a testünkben, és fogadjuk el, hogy ez meglátszik rajta, de azért ne felejtsünk el a nagy rohanásban néha magunkért is tenni. A természet is megújul tavasszal, nekünk is jár egy kisgenerál, ehhez adunk most néhány tippet, elsősorban hölgyeknek.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Sport

1/4

A sok kényeztető elfoglaltság mellett néha az is jólesik, ha egy kicsit keményebben rákapcsolunk. Mi tavasszal és nyáron arra szavazunk, hogy mindenki a saját tempójában, saját vérmérséklete szerint – a meleget, a kizöldült várost és a jó levegőt élvezve – kezdjen sportolni. A futáshoz például nem sok mindenre van szükségünk, ráadásul a tavasz az egyik legjobb időszak, hogy elkezdjük ezt a sportot, hiszen a langyos időben öröm kint lenni. Kocogáshoz és a sportban való fejlődéshez ITT ajánlottunk nektek útvonalakat. Szintén könnyű megszeretni, ráadásul a városnak egy egészen más oldalát ismerhetjük meg, ha a biciklivel, két keréken szeljük át Budapestet. Ehhez ITT ajánlottunk hat útvonalat.

Egy fárasztóbb nap után viszont nem mindig kívánjuk a keményebb sportokat, és tulajdonképpen nem is baj, ha nem mindig erőltetjük, amihez nincs kedvünk, mert így könnyen nyűggé válik a legkellemesebb elfoglaltság is. Inkább válasszunk ilyenkor egy rövid sétát, amihez ITT olvashatjátok tippjeinket. Ha pedig a sok kardioedzés után lazítanánk egy kicsit, a Twentysix hatalmas dzsungelében jógával várnak bennünket. A program iránt nagy az érdeklődés, ezért ha részt szeretnénk venni, érdemes előre tájékozódni.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Egészséges táplálkozás

2/4

A nyár egyszerre nehezíti és könnyíti meg a dolgunkat, ha egészségesen szeretnénk táplálkozni. Hiszen a habos, fajsúlyosabb desszerteket és a nehéz fogásokat a melegben egyáltalán nem nehéz lecserélni friss, ízletes és vitamindús zöldségekre, gyümölcsökre, ugyanakkor mintha minden sarokból jeges kísértés nézne ránk, most jött el a munka utáni koktélok, tejszínhabos jegeskávék és mindenféle földi jóval meghintett fagyikelyhek ideje. Könnyebb lesz szembenézni az olvadozó bűnnel, ha végiggondoljuk, hogy a helyes étkezést tulajdonképpen csak megszokni nehéz, ráadásul ugyanannyi idő alatt fogyaszthatunk egészséges és egészségtelen ételeket. Viszonylag könnyen segíthetünk szervezetünknek, ha például ezeken az egészséges és nagyon finom fogásokat kínáló helyeken vásárolunk.

Nem bírjuk megállni, hogy ne szúrjuk be ebbe az összeállításba Budapest legszebb kilátással rendelkező éttermeit is, mert bár nem mindegyiküknél az egészség a legfőbb szempont, azért biztosan ki tudunk választani magunknak egy-egy kevésbé kalóriadús fogást, a jó levegő, a nyugodt környezet és a pihenés pedig biztosan jót fog tenni szépségünknek is. 

Fotó: Makai Károly

Masszázs, kozmetika, spa

3/4

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Címkék

Ha valami igazán kényeztetőre vágyunk, és felébresztenénk a bőrünket a tavaszi megújulás időszakában, akkor a zenei tematikájú Aria Hotel Budapest aljában található, Európa legjobbjának választott Harmony Spában átadhatjuk magunkat a kényeztetésnek. A tompa fények, a kellemes meditatív zene és a nyugodt környezet garantáltan ellazít, utána pedig, az egyórás, bőrtípushoz igazodó kényeztető arckezelés során tényleg elfelejtjük minden bajunkat. A most induló tavaszi arckezeléseken a hollywoodi filmsztárok és az amerikai spák kedvenc bőrápolási márkájának, az Eminence-nek a termékeit használják. A magyar eredetű márka minősített biofarmja Fülöpjakabon található, itt termelik a luxuskategóriás kozmetikumok számos alapanyagát, a tiszta, kiváló minőségű gyógynövényeket. Az arckezelés után pedig a medencékben és a szaunavilágban folytathatjuk a lazulást.

Szintén kellemes és pihentető élményben lehet részünk, ha ellátogatunk a Magnolia Day Spába. A nyugalom kisebb gyógyfürdőnek is beillő szigetén többféle szezonális szolgáltatás közül is választhatunk, lazulhatunk a Tavaszi mojito vagy a Virágzó kikelet kezelés keretében is.

A wellness egyik legrégibb nagykövete a Rudas Gyógyürdő, itt is a legkülönbözőbb szolgáltatásokkal várnak bennünket, viszont külön férfi- és női napokat is tartanak, ezért figyeljünk, hogy mikor indulunk.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Divat

4/4

A folyamatos vásárlás helyett mindenkit inkább tudatos válogatásra biztatnánk, ugyanakkor kétségtelenül a tavasz az egyik legjobb időpont arra, hogy átgondoljuk és frissítsük a ruhatárunkat. Egy-egy szép darab biztosan megváltoztatja a kedélyünket, arról nem is beszélve, milyen szuper érzés új ruhában végigsétálni a zöldben pompázó városon vagy munka után új fürdőruhában látogatni el valamelyik strandra. De ne csak szépek legyünk, hanem tudatosak is, így ezekre a célokra válasszunk magunknak egy-egy preloved szépséget másodkézből vagy magyar márkák termékeit. Csinos, bár elsősorban vékonyabb lányokra való fürdőruhákat kínál például a Pelso. Az Undersea és a Philomén bikinijei pedig nemcsak gyönyörűek, hanem újrahasznosított anyagból is készülnek.

Ha pedig fürdőruha helyett inkább egy városias, többféle alkalomra is hordható nyári ruhát szeretnénk, akkor szintén sokféle magyar márka öltözékei közül válogathatunk. Ha nyári ruhákról, felsőkről van szó, nagy kedvencünk a NON+, hiszen sportos, egyszerű vonalú öltözékeik ideálisak a melegben, mert természetes és mosás után könnyen száradó, nem gyűrődő pamutból készülnek. Ha pedig olcsó, színes és magyar terméket vennénk, a Látomásba menjünk. Extrémebb dolgokat a Lunaversében találni, illetve szeretnénk felhívni a figyelmet a nemrégiben nyílt Margitkára is. És ezúton is arra biztatunk mindenkit, hogy sétálgasson, nézelődjön a városban, és találja meg kedvencét. 

Hasonló tartalmak

Admin mode