szabadidő

szerkesztés

Budapesti bakancslista – 45 programötlet 2022 őszére

Szerzők

  • Kovács Dávid

2022. 09. 01. 13:36

Nem szeretnénk elkiabálni, de végre ismét egy olyan ősznek nézünk elébe, amikor a korábban megszokott programdömping vár ránk, már szeptember 1-jével kezdődően. 2022 őszére 45 budapesti és környékbeli programötletet gyűjtöttünk össze nektek aktuális bakancslistánkban, a koncertektől a kulturális fesztiválokon át a kiránduló-útvonalakig.

Fotó: Vertigo Média

Kerülj északi hangulatba a Skandináv Filmfesztiválon!

1/45

Szeptember 1. és 7. között újra az Art+ Cinema mozi ad otthont a Skandináv Filmfesztiválnak, melynek programját az elmúlt évek kedvencei mellett premier előtti vetítések, valamint korábban hazai forgalmazásba nem került játék- és dokumentumfilmek is színesítik.

Fotó: Bands Through The Lens - Budapest Beer Week

Kóstold meg a legjobb kraft söröket a Budapest Beer Weeken!

2/45

Szeptember 5. és 11. között a kraft sörök rajongói lepik majd el a Dürer Kertet és a város legmenőbb sörözőit, hiszen jön Budapest egyik legnagyobb sörmustrája, a Budapest Beer Week. A fesztiválra a világ minden tájáról és persze Magyarország különböző szegleteiből is érkeznek kisüzemi főzdék, szeptember 5. és 8. között városszerte a csapfoglalásoké lesz a főszerep, majd 9-én és 10-én irány a Dürer az össznépi kóstolásért és koncertekért, 11-én pedig egy ingyenes ráadásnappal zárul az esemény.

Fotó: Budapest Borfesztivál

Borozz exkluzív környezetben a Budapest Borfesztiválon!

3/45

Szeptember 8. és 11. között ismét birtokba vehetjük a Borfesztiválok eredeti helyszínét, a megújult Budavári Palota udvarát. A 31. Budapest Borfesztivál rengeteg hazai pincészet képviselőjét és termékét hozza el, de Kaliforniából, Washington államból és Oregonból is érkeznek borok, melyekhez klasszikus amerikai ételeket kóstolhatunk.

Fotó: Nemzeti Filmintézet

Nézz felújított filmeket a Budapesti Klasszikus Film Maratonon!

4/45

Szeptember 13–18. között 5. alkalommal rendezi meg a Nemzeti Filmintézet a restaurált filmek világszerte jegyzett nemzetközi fesztiválját, a Budapesti Klasszikus Film Maratont. A frissen felújított, népszerű klasszikusokat és ritkaságokat bemutató fesztivál alatt mintegy száz filmet láthat a közönség szerte a világból, különböző filmtörténeti korokból. Az 5. Budapesti Klasszikus Film Maraton helyszínei közt lesz a Bazilika előtti tér, az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, a Budapesti Francia Intézet és a Corvin mozi.

Fotó: Soharóza - Facebook

Menj el a Soharóza új előadására!

5/45

Szeptember 9-én a Trafóban debütál a Soharóza legújabb előadása, a Keleti blokk. A történet egy fiktív kelet-közép-európai országban játszódik, valamikor a jövőben – ám ez a jövő néha nagyon is emlékeztet a jól ismert múltra. Az egyetlen tévécsatorna ünnepi műsort sugároz, amelynek kincstári derűje mögül néha fel-felsejlik a kevésbé idealisztikus valóság. Az extravagáns jelmezeket és az elektronikával kísért vokális zenét a Soharóza kórus tagjai vezetik elő, rendezők: Halas Dóra és Nagy Fruzsina. Bár a trafós előadások már telt házasak, érdemes követni a kórus Facebook-oldalát a következő időpontokért.

Fotó: Kárász Karolina - Independent Label Fair Budapest

Szemezgess független kiadók lemezei közül!

6/45

A zenerajongók számára igazi csemegékkel érkezik szeptember 10-én az Élesztő Teraszra az Independent Label Fair. A kifejezetten fizikai formátumokra (vinyl, CD, kazetta), illetve a mainstream zenei világon túlmutató előadókra specializálódott, független hazai kiadókat támogató vásáron boltokban nem kapható, gyűjtői darabokat is beszerezhetünk. Mindezt kiegészítve szakmai előadások, DJ-k és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

Fotó: Deák Szabolcs - Örkény István Színház

Vegyél részt az Örkény Színház egynapos fesztiválján!

7/45

Ismét megtölti zenével, színházzal és élettel a Madách teret az Örkény István Színház, szeptember 10-én már 11. alkalommal rendezik meg az ÖrkényKERT fesztivált. Koncertezik majd a Danubia Ütőegyüttes,Fanfara Complexa, az est fénypontja pedig az Örkény Esztrád lesz, amikor a társulat tagjai előadják kedvenc dalaikat. A színházban Mácsai Pál olvassa fel Esterházy Péter Oratorium balbulum című művének szövegkönyvét, és természetesen idén is előadja Csuja Imre Babits elbeszélő költeményét, a Jónás könyvét.

Fotó: Sun Kil Moon

Hallgasd meg élőben a Sun Kil Moon legjobb dalait!

8/45

Mark Kozelek dalszerző-előadó különböző formációkkal (Red House Painters, Sun Kil Moon) már több mint harminc éve aktív, és zenekaraival, szólóban vagy éppen más zenészekkel kollaborálva már több mint harminc nagylemezt adott ki, miközben színészként is feltűnt, olyan filmekben, mint a Majdnem híres vagy a Vanília égbolt. Szeptember 10-én második alkalommal ad koncertet nálunk, ezúttal a Magyar Zene Házában, ahol a Sun Kil Moon nevű projektjének legjobb dalait hallgathatjuk meg, melyek közül nem egyet az elmúlt évtizedek legfontosabb folk rock szerzeményei között tartanak számon.

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

Alkoss valami egyedit egy workshopon!

9/45

Ma már számos kreatív workshopon készíthetünk szeretteinknek vagy magunknak kisebb-nagyobb alkotásokat, amik a borongós őszi napokon egy kis színt hozhatnak a szürkeségbe. Evus, a Pinkponilo, az AZTA Közösségi Kézműves és Barkácsműhely, Fankapanka, a Borganika, a Borarti, a Tetovált Asztalos, a Közbena Medence Csoport vagy a Rezina Studio workshopjai között biztosan találtok kedvetekre valót. Ha mégis más irányban keresgélnétek, ebben a cikkünkben találtok további lehetőségeket.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Idézd fel a régi Dürer Kert legszebb emlékeit!

10/45

Tavaly óta már Újbudán íródik tovább a Dürer Kert története, hiszen az Ajtósi Dürer sor 19–21. szám alól egy ingatlanfejlesztés miatt költöznie kellett az underground kulthelynek, ahol mindig is jól megfért egymás mellett rocker, punk, alter arc és technós is. A régi Dürerről s annak legszebb pillanatairól Lechner Péter rendezett filmet, Ajtósi Dürer sor 19–21. címmel, amit szeptember 15-én és 16-án is levetítenek majd, immár az Öböl utcában.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Járd be Buda szecessziós világát!

11/45

Amikor Budapestet és a szecessziót emlegetjük, elsősorban a pesti oldal gyönyörű épületei jutnak eszünkbe, azonban Buda is bővelkedik a századfordulós csodákban, melyek sok esetben a filoxérajárvány alatt elpusztult szőlők helyét vették át. A Budastep túráján megtudhatjuk, hogy merre sétáljunk és hova érdemes néznünk, ha a szecesszió nyomait keressük Budán, a Bartók Béla út környékén.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Pezsegj a Bartók Feszt’-en!

12/45

Ugyancsak erre a környékre csábít szeptember 17-én a Bartók Feszt, amely újabb szintre emeli a Bartók Béla út egyébként is pezsgő kulturális életét. Már délelőttől workshopok, beszélgetések, gyerekprogramok várják az érdeklődőket a Műegyetem rakparton, de koncertezik a Galaxisok, a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, a Random Trip, Dés László (Nagy Ervin közreműködésével), valamint a Dresch Duó is.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Ünnepeld meg a Corvin mozi 100. születésnapját!

13/45

A Corvin mozi  vagy ahogyan korábban hívták, a Corvin Mozgóképszínház  idén ünnepli 100. születésnapját, amit mi sem hagytunk szó nélkül, és természetesen a mozi is megadja a módját az ünneplésnek. Szeptember és november között Corvin 100 címmel rendeznek vetítéssorozatot, melyben helyet kapnak a régi magyar klasszikusok és a Corvin történetének legjobban sikerült külföldi bemutatói, valamint érkezik a Corvin Moziéjszaka is.

Fotó: Szörényi Virág - Ukmukfukk Zinefeszt

Találkozz nemzetközi és hazai alkotókkal az Ukmukfukk Zinefeszten!

14/45

Az utóbbi években reneszánszukat élik a képregények, a fanzinek és más egyéb printek, ezek köré pedig olyan masszív közösség is épült, hogy már hatodik alkalommal rendezik meg az Ukmukfukk Zinefesztet, melynek a Gólya ad otthont szeptember 17–18-án. A vásár mellett workshopokon is találkozhatunk a nemzetközi és a hazai alkotókkal, a szombati napon pedig koncertek is lesznek.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Juss be izgalmas helyszínekre a Kulturális Örökség Napjain!

15/45

A Kulturális Örökség Napjai idén a 150 éves intézményes magyar műemlékvédelem előtt tiszteleg. A szeptember 17-én és 18-án zajló eseménysorozat keretében olyan, egyébként ritkán vagy egyáltalán nem látogatható épületeket járhatunk be vezetett sétákon, mint az Újpest Városháza, a MÉSZ-székház, a Ferenc áramátalakító, a Sándor-palota, a Nyugdíjbiztosítási Székház vagy a Tündérpalota.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Kirándulj a családdal!

16/45

Kirándulni ősszel a legkellemesebb, amikor már színesek a falevelek, de még van a napnak némi ereje. Erre az időszakra gyűjtöttünk össze korábban olyan útvonalakat, melyeket gyerkőcökkel is könnyedén végig lehet járni, de a nagyobbaknak is maradandó élményeket tartogatnak. 

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

Tekintsd meg a világ legjobb sajtófotóit a World Press Photo kiállításon!

17/45

65. alkalommal hirdették meg idén a World Press Photo pályázatát, melyre 4066 fotós összesen 64 820 képet küldött be a világ minden szegletéből. A legjobb fotókat bemutató kiállítás szeptember 22-én érkezik Budapestre, a tárlatnak most is a Magyar Nemzeti Múzeum ad helyet, és egészen október 30-ig lesz megtekinthető.

Fotó: Primary Talent International

Bulizz a Sofi Tukker koncertjén!

18/45

Több fesztiválos fellépést követően, szeptember 28-án először ad önálló koncertet idehaza Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern duója, a Sofi Tukker. Az elektronikus tánczenébe a gitárt is bátran beemelő duó dallamtapadós számai nélkül ma már kevés házibuli képzelhető el, és várhatóan a Budapest Parkban is egy hasonló élményt kapunk majd.

Fotó: Forgács Zsuzsanna - We Love Budapest

Nosztalgiázz mesehősös tűzfalak előtt!

19/45

A városban egyre több a magyar mesehősökkel díszített tűzfal, a VII. és VIII. kerület vidám tárháza ezeknek az aranyos festményeknek, érdemes lehet egy-egy kellemes őszi délutánon ebéd utáni sétát is tenni a környéken. Ehhez segítségül összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Fotó: Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - Facebook

Találkozz a Csernobili ima szerzőjével a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!

20/45

Ezúttal remélhetőleg már nem marad el a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sem, szeptember 29. és október 2. között rendezik meg a Millenáris Parkban. Az idei fesztivál díszvendégei a Nobel-díjas belarusz írónő, Szvetlana Alekszijevics, valamint Szlovákia lesznek. Mellettük több mint 25 ország körülbelül 500 írója is részt vesz a fesztiválon, a látogatók pedig közel 50 000 kötetből válogathatnak a különböző kiadók pavilonjainál.

Fotó: Kutatók Éjszakája - Facebook

Less be különböző tudományterületek titkaiba a Kutatók Éjszakáján!

21/45

Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén szeptember 30-án és október 1-jén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

Fotó: Steven Sebring - Primary Talent International

Mélyedj el Patti Smith költészetében!

22/45

A párizsi Pompidou Központ költészeti napja minden évben más szerző köré szerveződik, idén Patt Smith munkássága kerül fókuszba. A budapesti kísérőeseményt a Freeszfe hallgatói szervezik október 1-jén a főváros több helyszínén, Terézvárostól Rákospalotáig. A programba sétaszínház, zenei improvizáció, táncperformansz és kerekasztal-beszélgetés is került.

Fotó: Unsplash.com

Hallgass szarvasbőgést!

23/45

Pilisi Parkerdő budapesti és szentendrei erdészetei idén ősszel is szakemberek által vezetett szarvasbőgéstúrákkal várja az érdeklődőket. A naplementébe hajló erdőben egy igazán izgalmas és hangulatos koncertre invitálnak mindenkit, ahol fültanúi lehetünk a szarvasbőgésnek és a szarvasbikák viadalának jellegzetes agancscsattogásának, szerencsés esetben pedig szemtanúkká is válhatunk.

Fotó: KOBUCI - Facebook

Zárd a szabadtéri szezont az Óbudai Világzenei Héttel!

24/45

Október 4. és 8. között tíz zenekar hozza el négy ország kultúráját a Kobuci KertbeIV. Óbudai Világzenei Héten. Fellép többek között a Parno Graszt, a Dalinda,Magyarpalatkai Banda és a Babra, a fesztivált és a Kobuci idei szezonját pedig a Boban Marković Orkestar zárja.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Vadássz kincsekre lemezboltokban!

25/45

Budapesten számos remek lemezboltot találhatunk a mai napig, ahol az aktuális megjelenések mellett igazi retró kincsekre is bukkanhatunk, ha figyelmesen keresgélünk. Nemrégiben egy cikkbe gyűjtöttük a kedvenc lelőhelyeinket, listánkat ide kattintva olvashatjátok el.

Fotó: Botellón Terasz - Facebook

Ne hagyd ki az I. Steak és Natúrbor Fesztet!

26/45

A Botellón Terasz újabb gasztrofesztivállal dobja fel az őszt, október 5–8. között jön az I. Steak & Natúrbor Feszt a legjobb budapesti steakhouse-ok részvételével, a szaftos húsokat pedig natúr borokkal öblíthetjük majd le.

Fotó: Károlyi Attila - Primanima

Nézz animációs filmeket a Primanima Fesztiválon!

27/45

Idén a szokásos időpontnál előbb, október 5. és 8. között költöznek be az animációs rövidfilmek a budaörsi Jókai Mór Művelődési Házba, a BABtérbe és további helyszínekre. A Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon felnőtteknek, tiniknek és gyerekeknek szóló filmvetítések mellett ismét lesznek workshopok, beszélgetések és persze bulik. Új formát kapnak a szakmai programok, és elstartol a Primanima Jumpstart is, a hibrid tehetséggondozó program is.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Fedezd fel az őszi várost!

28/45

A napsütéses őszi napokon nehéz féken tartani a lábunkat, ilyenkor mindig nagyon jólesik egy kiadós városi séta. Ha ilyenkor nektek is mindig mehetnéketek van, de éppen nincs ötletetek, hogy merre induljatok, vegyétek nyakatokba a várost tippjeink alapján, és garantáltan tartalmasan telik majd a napotok!

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Ülj be Fekete Ádám legújabb rendezésére!

29/45

Fekete Ádám író, rendező és színész a harmadik rendezésére készül a Trafó nagyszínpadán. Eddig saját darabjait rendezte, most egy nagy amerikai klasszikushoz, a Moby Dickhez nyúl. A Moby Dick, vagy a fehér bálna című előadásban játszók mind rendezők, írók, színészek, zenészek, a magyar színházi élet számos területéről és azon túlról.

Fotó: Mohai Balázs - Budapest Design Week

Ismerd meg az építészet és a dizájn kapcsolatát a Budapest Design Weeken!

30/45

A szakma szereplőit és a nagyközönséget október 7–16. között az építészet és a dizájn kapcsolatára reflektáló kiállítások, konferenciabeszélgetések, tárlatvezetések, stúdiólátogatások, építészeti séták várnak minket a Budapest Design Weeken, melynek ezúttal az új Néprajzi Múzeum lesz a központi helyszíne.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Járd végig a Thirring-körutat!

31/45

Amilyen rövid, annyira megerőltető, ugyanakkor páratlan szépségű körtúrát kínál a Thirring-körút, ami a Dobogó-kő nagykilátója alatt kanyarog erre-arra, de inkább le meg föl a hegy oldalában. Mi januárban jártuk végig a panorámákkal és sziklamonstrumokkal teli útvonalat, de bizton állíthatjuk, hogy ősszel is érdemes felvenni a kirándulós naptárba.

Fotó: Claudia Sangiorgi Dalimore - United Talent Agency

Merülj el a kultúrában a Liszt Ünnepen!

32/45

Szinte az egész október a Liszt Ünnep programjairól fog szólni, magában foglalva rengeteg kulturális eseményt és fesztivált is. Külön kiemelnénk az Art Market Budapestet, az Isolation Budapest fesztivált, a Margó Irodalmi Fesztivált, a Hiatus Kaiyote, Plácido Domingo és Víkingur Ólafsson koncertjét is, de érdemes végigmazsolázni a teljes kínálatot.

Fotó: Dömölky Dániel - Vígszínház

Légy ott Bodó Viktor Kafka-adaptációjának bemutatóján!

33/45

Bodó Viktor a tőle megszokott abszurd fantáziával és groteszk humorral állítja színpadra Kafka A kastély című regényét a Vígszínházban október 8-tól. Az előadásban feltűnik ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Bach Kata, Kovács Patrícia, Méhes László és Radnay Csilla is.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Ne maradj le a Matisse-kiállításról!

34/45

A Szépművészeti Múzeum több mint 150 művet felvonultató kiállítása 8 kronologikus-tematikus szekcióban mutatja be Henri Matisse munkásságát a korai alkotásoktól egészen az 50-es években készített művekig, az életmű olyan, központi jelentőségű kérdéseit érintve, mint a vonal és a szín viszonya vagy az enteriőr és az alak összefüggései. A tárlat október 16-ig látogatható.

Fotó: Primary Talent International

Öltözz feketébe a The Cure koncertjére!

35/45

Október 26-án immár ötödik alkalommal érkezik hozzánk a gothic rock és a post-punk egyik legnagyobb hatású zenekara, a The Cure. Ez lesz a zenekar első európai, nem fesztiválos turnéja 2016 óta, így a nagy érdeklődés garantált, ráadásul a hírek szerint a klasszikusok mellett új dalok is felcsendülnek majd a koncerteken. A The Cure-t a skót The Twilight Sad kíséri a turnén.

Fotó: BBU Szervezőiroda

Fuss el a zombik elől a BBU Halloween Runon!

36/45

Október 29-én újra megrendezik a BBU Halloween Run vérfagyasztó futamát, amelyen ugyan bármikor felbukkanhatnak vámpírok és zombik is a kőbányai pincerendszert is érintő útvonalon, de az ovisokra is gondoltak a szervezők a program összeállításánál. A cikk megjelenésének idején még nem nyilvános a részletes program, azonban a korábbi évek alapján a legkisebbek várhatóan néhány száz méteres távon állhatnak rajthoz, a felnőttek pedig félmaratonra készülhetnek.

Fotó: Forgács Zsuzsi - We Love Budapest

Látogass el színes arborétumokba!

37/45

A budapesti és környékbeli botanikus kertekben, arborétumokban és parkokban három évszakon keresztül folyamatosan változó színpompa vár bennünket, amelynek alighanem az ősz az egyik csúcspontja. Korábbi toplistánkban több mint 20 helyszínt gyűjtöttünk össze, ahol gyönyörködhettek a természet színeiben.

Fotó: Constant Artists

Táncolj az utóbbi évek egyik legizgalmasabb szintipopzenekarának dalaira!

38/45

A Future Islands zenéje bár sok tekintetben a 80-as években gyökerezik, kellőképpen modern és egyedi ahhoz, hogy ne egy nosztalgiabuliban érezzük magunkat a koncertjeiken. A magát post-wave-ként aposztrofáló zenekar a new wave időszak különböző műfajaiból táplálkozik, 2014-ben a Seasons (Waiting on You) című dalukat több neves zenei magazin is az év dalának választotta. 2015-ös, szigetes fellépésüket követően, november 1-jén az Akváriumban adják első önálló magyarországi koncertjüket, immár két újabb remek albummal gazdagabban.

Fotó: Panorámafutás - Facebook

Nézd meg Szentendre városát futás közben!

39/45

November 6-án rendezik meg a 4. Panorámafutást Szentendrén, melynek útvonala a Duna korzót, valamint a páratlan hangulatú óvárost is érinti, így akár városnézésként is tekinthetünk a versenyre. A Panorámafutáson 5 és 10 km-es távokon indulhatunk.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Sétálj budapesti temetőkben!

40/45

Elsőre talán furcsa ötletnek tűnhet temetőkben sétálgatni, amikor nem valamelyik hozzátartozónkról szeretnénk éppen megemlékezni, de ha rászánjuk magunkat, a budapesti temetőkben való barangolás felér egy valódi időutazással. Ha nem önállóan vágnánk neki, a Nemzeti Örökség Intézete a Fiumei úti sírkertben és a Salgótarjáni utcai zsidó temetőben is tart vezetett sétákat, míg a Farkasréti temetőt a Sétaműhely túráján ismerhetjük meg részletesebben.

Fotó: Music Works International

Add át magad Youssou N’Dour zenéjének!

41/45

A szenegáli Youssou N’Dour nemcsak hazája, de általában az afrikai zene egyik legnagyobb hatású alakja, aki nagy befolyást gyakorolt arra, hogy a nyugati világban ismertté váljanak olyan afrikai stílusok, mint a mbalax és a wolof music. Előbbit ő maga fejlesztette tökélyre, és rajta keresztül jutott el Peter Gabrielig és Paul Simonig, onnan meg a popzene főáramába. November 8-án legutóbbi lemezével tér vissza a Müpába, ami a Mbalax címet viseli.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Kalandozz a Palotanegyedben!

42/45

Egy finomságokban, galériákban és dizájnboltokban gazdag túraútvonal már önmagában jól hangzik, pláne ha az a józsefvárosi Palotanegyeden halad keresztül, amire mi is felépítettük egyik korábbi cikkünket. Ha eddig még nem tettétek, most itt a lehetőség, hogy végigjárjátok a város egyik legizgalmasabb környékét!

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Ismerkedj szórakozva a tudományokkal a Csodák Palotájában! (x)

43/45

Ha azon gondolkozunk, hogy milyen programot találjunk ki, ami leköti a gyerekeket, szórakozás a felnőtteknek, akár még a nagyi is élvezi, de ha a párunkkal randizni mennénk, arra is tökéletes, akkor irány a Csodák Palotája! Budapest egyik legszórakoztatóbb létesítménye több mint 25 éve várja azokat, akiket érdekel a tudomány, de nem az a száraz fajta, hanem a játékos, az érdekes, az interaktív.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Túrázz a Jági tanösvényen!

44/45

Bármelyik átbulizott éjszaka után kiváló regeneráló túra végigjárni a Pilisszentiván határában található Jági tanösvényt, ami viszonylagos rövidsége ellenére is nagyon változatos túra: gyönyörű panoráma, tavacska, vadregényes erdő, a mélység fölött átívelő fahíd és cserjékből-bokrokból álló, hosszan elnyúló, természetes „alagút” is a részét képezi.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Kóstolj forró italokat!

45/45

Teák, kávék, forralt borok és végül a fő attrakció: a kilengés bűntudatát a boldog gyermekkor emlékével parádésan ötvöző forró csokoládé. Budapesten szerencsére ezekből is megtalálhatók az igazán minőségi változatok, és tudjuk jól, hogy a novemberi esős napokon bármelyik életmentő tud lenni egy jó beszélgetés kiegészítőjeként. És hogy merre érdemes keresni a legizgalmasabb forró italokat? Azt itt áruljuk el.

Hasonló tartalmak

Admin mode