szabadidő

szerkesztés

7 program nőnap alkalmából, ahol a nők és a női témák a főszereplők

Szerzők

  • Jász Annamária

2021. 03. 08. 15:23

A nőnap nemcsak a virágról és a csokiról szól, hanem a nőket érintő fontos társadalmi-kulturális kérdésekről, ügyekről, példaképekről, egyenjogúságról. Idén ezekről főleg online beszélgetéseken, előadásokon keresztül tudhatunk meg többet, de válogatásunkba belefért egy egészen könnyed szabadidős program is.

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

Nőnek való vidék? – virtuális kiállítás

1/7

Nőnap előestéjén nyitotta meg új, virtuális kiállítását a Magyar Nemzeti Múzeum. A Nőnek való vidék? című tárlat a múzeum régészeti anyagára támaszkodva helyezi előtérbe a nőket, hiszen míg a művészettörténet erősen férfiközpontú, addig a régészetben sokszor éppen a nők sírjai azok, amik látványosabbak, gazdagabbak és színesebbek, mint a férfiak temetkezései. A tárgyak segítségével bemutathatóvá válik nemcsak a korabeli nők viselete, valamint használati tárgyaik, hanem a közösségükben betöltött kiemelkedő szerepük is. A kiállítás online megnyitóján a kiállítás régész kurátorai és Oltai Kata művészettörténész beszélgettek arról, hogyan jelennek meg a múzeumok gyűjteményeiben és kiállításain a különböző korok asszonyainak, lányainak a tapasztalatai, emlékezete. A beszélgetés a múzeum Facebook-oldalán nézhető vissza, az alábbi linken.


Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Nők a Covid19-járvány idején

2/7

Az Európa Pont a Covid19-járvány társadalmi hatásairól szóló beszélgetést szervez, melyen arról is szó lesz, hogyan alakult át a nők szerepe, mi és hogyan változott a munkaerőpiacon így, hogy jóval nagyobb rajtuk a nyomás az utóbbi egy évben. A beszélgetés résztvevői Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő, Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke, a Balansz munka-magánélet program vezetője, dr. Csuka Dorottya molekuláris biológus, a L’ORÉAL – UNESCO a Nőkért és a Tudományért ösztöndíjasa, a Fiatal Kutatók Akadémiájának tagja. A beszélgetés az Európa Pont Facebook-oldalán élőben nézhető, műsorvezető: Gyárfás Dorka újságíró.

Március 11., csütörtök, 18:00
Részletek


Fotó: Gretchen Kessler - We Love Budapest

Kanapé pitch & befektetői találkozó – Nőnapi epizód

3/7

Az online eseménysorozat 31., nőnapi különkiadásában Szabó Eszter a Woman Business Angels, Verő Barbara a Future Proof Consulting és Szandrocha Kamilla a Virgo Ventures részéről vesz részt. A beszélgetést a TRIP Hajóról közvetítik, élőben. A Tőkeportál kiemelt missziója a hazai startup-ökoszisztéma aktív támogatása és fejlesztése, beszélgetős alkalmain neves szakértők osztják meg tapasztalataikat a Kanapé Pitch közönségével.

Március 10., szerda, 17:00
Részletek


Fotó: Gordon Eszter / Vígszínház

A rendes lányok csendben sírnak – premier

4/7

Az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere, Durica Katarina műve most először lesz látható színpadon. Interjúk, vallomások és beszámolók alapján íródott a regény, amelyben három nő sorsán keresztül kirajzolódik Európa egyik legsötétebb maffiatörténete. A Vígszínház Házi Színpadának produkcióját Paczolay Béla rendezi, Kiss Mari, Balázsovits Edit és Márkus Luca szereplésével, a darabot streamelve tekinthetik meg a nézők. 

Március 13., szombat, 19:00
Részletek


Fotó: Bartha Dorka - We Love Budapest

Nők a fedélzeten

5/7

A Wizz Air és az FMN (a Corvinus Egyetem Female Management Network szervezete) kicsit visszahozza nekünk a repülés és az utazások világát, amellett, hogy megismerhetünk két inspiráló nőt is a légitársaság kötelékéből. Terebessy Fanny, a Wizz Air légiutas-kísérője és márkanagykövete, illetve Csertő Irén pilóta és elsőtiszt mesélnek nem mindennapi munkájukról és karrierjükről.

Március 10., szerda, 19:00
Részletek


Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Női filmek, női alkotók

6/7

A Francia Intézet női rendezők filmjeiből rendezett válogatást, amelyet ingyenesen és regisztráció nélkül elérhetővé tett a közönség számára. A három játékfilm és egy dokumentumfilm február 20. és március 10. között érhető el, a játékfilmekhez magyar felirat is választható.

Részletek

Nőnap alkalmából olyan filmeket helyezett előtérbe a Budapesti Távmozi is március 7-én és 8-án, melyek nőknek vagy nők által készültek, illetve a nőkről szólnak. Ismét elérhető lesz online például a Portré a lángoló fiatal lányról, a Mustang, a Fűzfa, a Szobalány és a Manifesztum című film is. 

Részletek


Fotó: Ritz-Carlton

Ejtőzés a lányokkal

7/7

Utolsó tippünk kicsit kilóg a sorból, de mivel manapság szinte sehol sem lehet spaszolgáltatásokat igénybe venni, úgy gondoljuk, megéri rá felhívni a figyelmet. Az ötcsillagos Ritz-Carlton Hotel külön nőknek szóló ajánlattal rukkolt elő, ami egész márciusban érvényes lesz többek között a spajukba is. Az Erzsébet téri szálloda Palace Suite lakosztályában 4 órát lehet eltölteni pihenéssel minimum 4, maximum 8 fős társasággal, barátnőkkel, szépítő testkezelésekkel, korlátlan rosépezsgő-fogyasztással, ételekkel, 30 ezer Ft / fő áron.

További információk: +36 1 429 55 00 / rc.budrz.spa@ritzcarlton.com 

Hasonló tartalmak

Admin mode