szabadidő

szerkesztés

5 szuper bringás parkot ajánlunk gyerekeknek

Szerzők

  • Csom-Dömötör Erika

2021. 08. 18. 14:57

5 olyan budapesti parkot mutatunk be nektek (Csepeltől Zuglóig, Kispesttől a XVI. kerületig), ahol a kisebbek és a nagyobbak is fejleszthetik ügyességüket és a közlekedéssel kapcsolatos tudásukat.

Fotó: BKV

Városligeti KRESZ Park és pumptrack pálya

1/5

Városliget – a régi, lebontott Közlekedési Múzeum és a megújult Millennium Háza közötti terület

Címkék

Budapest legrégebbi és legnagyobb KRESZ-parkját a Városligetben, a régi, mára már lebontott Közlekedési Múzeum és a megújult Millennium Háza közötti területen találjátok. A közlekedési táblák és a különféle kereszteződések segítségével megismerkedhettek a legalapvetőbb közlekedési szabályokkal. A közlekedési lámpák működnek, van vasúti átjáró, útszűkület, nagy körforgalom. 5 percre innen, a megújult Sportparkban pedig egy pumptrack hullámpályát is elhelyeztek, ha nemcsak a szabályokat tanulnák meg, hanem az ügyességüket is fejlesztenék a gyerekek. Hűsítőket több helyen is találhatunk a Ligetnek ezen a részén, például a Pántlikában, a Piknik Kertben, a Zöld Küllőben vagy a Léghajó KERT-ben.

Fotó: We Love Budapest

Bringaváros – Csepel

2/5

Csepel – Iskola tér

Címkék

Az Iskola téren található csepeli Bringavárost 2018-ban újították fel. Itt mindent megtalálunk, amit a Városligeti KRESZ Parkban, csak miniverzióban, ezért inkább kicsiknek, ovisoknak, kisiskolásoknak ajánljuk. A miniparkolóban, a kis benzinkútnál meg is lehet tankolni a járműveket, akár kismotorral, akár futóbringával vagy tekerős bringával érkeznek a kicsik.

Fotó: We Love Budapest

A XVIII. kerület közlekedési parkja

3/5

XVIII. kerület – a Teleki utca és az Aranyeső utca sarka

Címkék

Egy régi parkolóból alakították ki a XVIII. kerületben, a Teleki utca és az Aranyeső utca sarkán található parkot, ahol a táblák rengetege és a működő lámpák mellett extra járműveket is találunk. Fából készült buszt, vonatot, repülőt, így a földön, a vízen és a levegőben is közlekedhetnek a gyerekek. Ráadásul minden járműben van néhány mozgatható alkatrész, kormány, légcsavar, ami még izgalmasabbá teszi a játékot.

Fotó: Kispest.hu

Kispest

4/5

Kispest – a Kosárfonó utca, a Vak Bottyán utca és az Eötvös utca által határolt terület

Címkék

Ebben a kisebbeknek készült parkban táblákat ugyan találni, de működő lámpák nincsenek, viszont kárpótolt minket ezért a kis tűzoltóautó, amiről csúszdán érkezhetnek le a gyerekek, a traktor és a fészekhinta. A kisebbeknek ajánljuk, a nagyobb testvérek közben futhatnak néhány kört a futópályán vagy kipróbálhatják a szomszédban található kondiparkot.

Fotó: Hermina Track

Hermina úti crosspályák és bringaút

5/5

XVI. kerület – a Hermina út és a Szlovák út találkozása

Címkék

A végére hagytunk egy olyan helyszínt, ami ugyan nem kifejezetten KRESZ-park, bár a Szilas-patak mentén haladó bringaúton gyakorolhatják a gyerekek a különféle közlekedési helyzeteket. A Naplás-tó felé haladva, a Hermina út és a Szlovák út találkozásánál, a bringaút mellett találunk egy bringás crosspályát, ahol többféle nehézségű bukkanókon lehet gyakorolni. Van egészen piciknek való minipálya, kényelmes, laza bukkanós pálya és extrém pálya is a haladóknak. A pályák mellett bringapumpa is van, ha a gumikba elkélne egy kis levegő. Ha megéheztetek, akkor a Kalóz Burgert érdemes kipróbálni, amit egy kis hídon tudtok megközelíteni, mivel a patak másik oldalán van.

Hasonló tartalmak

Admin mode