szabadidő

szerkesztés

12 szuper program családoknak a tavaszi szünetre Budapesten és környékén

Szerzők

  • Csom-Dömötör Erika

2022. 04. 12. 16:23

A tavaszi szünetes események között kicsik és nagyobbak is találhatnak programokat – az állatsimogató helyektől a tojáskeresésen át a vonatos rendezvényekig, de kézművesprogramokat és online múzeumi foglalkozást is ajánlunk.

Fotó: Facebook

Húsvéti nagyszülő-unoka kalandok a Millennium Házában

1/12

Április 14-én 10:30 és 12:30 között várják a nagyszülőket és a 4–12 éves unokákat a Városligetbe, ahol együtt készülhetnek a közelgő ünnepre. A Millennium Háza egy szórakoztató akadálypályává alakul át, ahol különböző állomásokon keresztül kerülhetnek a gyerekek – a nagyszülőkkel együttműködve – egyre ünnepibb hangulatba. A feladatok hol az ügyességet, hol az elmét veszik igénybe, levezetésképpen pedig egy kedves báránykás húsvéti díszt készíthetnek el együtt, amely az otthoni tojásfát vagy barkát is díszítheti.
 
Részletek itt.

Fotó: Facebook

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza parkban – április 18-ig

2/12

Címkék

A kézműves portékák és a gasztrokínálat mellett hétvégenként húsvéti faluvá változik a vásártér, ahol az ünnephez kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves-foglalkozások kínálnak közös kikapcsolódást a családoknak, valamint forog a régi körhinta is. A vásár teljes időtartama alatt megnézhetik a látogatók a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait is.
 
Részletek itt.

Fotó: Fővárosi Állat- És Növénykert

Húsvéti programok a Fővárosi Állatkertben

3/12

Nyuszisimogatóval, kézműveskedéssel és sok más programmal, élménnyel, látnivalóval várják a nagyközönséget nagypéntektől húsvéthétfőigFővárosi Állatkertben. A Margitszigeti Kisállatkertben is programokkal készülnek, például pónilovaglással, kézműveskedéssel, valamint állatbemutatókkal. Az Állatkert normál belépővel látogatható.
 
Részletek itt.

Fotó: Vasúttörténeti Park

Szezonnyitó és Húsvéti Tojásvadászat a Vasúttörténeti Parkban

4/12

Címkék

A tavaszi szezont április 18-án Húsvéti Tojásvadászattal nyitják meg a Vasúttörténeti Parkban. Lesznek különböző kézművesprogramok: nemezelés, raffiázás vagy húsvéti gyertyakészítés, de megnyílik a húsvéti akadálypálya is. Nem maradhat el a húsvéti tojáskeresés sem, melynek során a teljes park területét bejárhatják a vállalkozókedvű tojásvadászok. Találkozhatnak a nyuszival is, aki apró ajándékokkal lepi meg őket, de részt vehetnek tojáspuzzle kirakásában, játszhatnak óriás jengával is, és tesztelhetik ügyességüket a nyuszis célba dobásban is. Pihenésképp meghallgathatják a Zelk Zoltán verses meséit előadó Ákom-Bákom Bábcsoport A három nyúl című előadását, de akár lámákat, alpakákat és racka juhokat is láthatnak az állatsimogatóban. Normál belépővel látogatható.
 
Részletek itt.

Fotó: Facebook

Húsvéti állatságok a NOÉ Állatotthonban

5/12

Szeretettel várnak mindenkit április 16-án 11 és 14 óra között, aki szeretne testközelből megismerkedni a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó állatokkal. A gondozók és az önkéntesek segítségével lehetőség lesz akár simogatni is azokat az állatokat, akiknek kedvük lesz ismerkedni. A birkák, a kecskék, a malacok egészen biztosan várják a simogató kezeket, no és persze a nekik való finom falatokat. Emellett lesz kézműves-foglalkozás, arcfestés és tojáskereső verseny is. Az esemény ingyenes!

Részletek itt.

Fotó: Facebook

Húsvéti készülődés a Mesemúzeumban

6/12

Címkék

Április 16-án 11 és 13 óra között a Mesemúzeumban tojást berzselhetnek a látogatók, és készíthetnek vesszőből, csuhéból, papírból tojástartó kosárkákat mindenféle formában. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti, és 5-10 éves gyerekeknek ajánlott.
 
Részletek itt.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Húsvéti kézműveskedés a Barabás Villában

7/12

Címkék

Április 14-én 10 és 12 óra között várják a gyerekeket a villába, tavaszi hangulatú kézműveskedésre. Kormos Mercedes képzőművész, művészettanár (Furagura kreatív játszótér) vezetésével gyönyörű tavaszi, húsvéti dekorációkat készíthetnek a kicsik. A belépés gyerekeknek 1000 Ft, a kísérő felnőtteknek ingyenes.
 
Részletek itt.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Családi kalandozások online a Magyar Nemzeti Galériából, április 14. 17:30

8/12

Címkék

Ha nincs kedve kimozdulni a családnak a szünet első napján, akkor április 14-én 17:30 és 18 óra között a Magyar Nemzeti Galéria online programjára várják az érdeklődőket. A festmények segítségével ezúttal az éledő természet, a tavaszi színek és fények nyomába indulnak. Kirándulást tesznek a zöldülő erdőben, és megcsodálják a gyümölcsfák virágzását. A legszebb tájképek bebarangolása mellett (húsvéthoz közeledve) játékkal is készülnek a 6–12 éves korosztály számára.
 
A program ingyenes, de regisztráció szükséges itt
 
Részletek itt.

Fotó: Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark Facebook

Éjszakai kalandtúra a Budakeszi Vadasparkban

9/12

Címkék

Április 15-én 17:45-től bárki részt vehet az éjszakai túrán a Budakeszi Vadasparkban, aki nem fél a sötétben és szereti a kalandokat. A hátizsákban feltétlenül legyen valamilyen világító eszköz (elem- vagy fejlámpa), de a forró teával töltött termosz, a meleg öltözet és a bátor hozzáállás se maradjon otthon! A program kb. 2-2,5 órás, alkalmanként kettő, maximum 50 fős csoport indul. Előzetes jelentkezés szükséges: joba.katalin@bkvp.hu e-mail-címre.

Részletek itt.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Ibolya-nap és húsvét a Gödöllői Királyi Kastélyban

10/12

Címkék

Április 15-én és 16-án élménysétán vehetnek részt az érdeklődők magával Sissi királynéval, április 17-én Ibolya-nappal, 18-án húsvéti programokkal készülnek a kastélyban. Emellett lesz Galgamenti locsolkodó, Kalandozó Komédium történelmi utazó játszótér, népi udvar kisállat-simogatóval és kézművesek és iparművészek vására.
 
Részletek itt.

Fotó: Szentendrei Skanzen

Skanzen Húsvét – Szentendrei Skanzen

11/12

Címkék

Április 17-én és 18-án, a Skanzen Húsvét kétnapos rendezvényén a Magyarországon és a határainkon túl élő magyar közösségek húsvéti szokásai, táncai jelennek meg a portákon és a színpadon egyaránt. Emellett kézművesvásárral, egészségpiaccal, Langaléta Garabonciásokkal, vándormuzsikusokkal és táncházzal töltik meg a Skanzen tájegységeit. A színpadi programok során mesemondók, bábelőadások és koncertek váltják egymást, olyan előadók tolmácsolásában, mint Simándi László és Csernik Szende, az Álomzug Társulás, az Erdőfű zenekar, a Berka Együttes, a Babcsán Projekt, a Magos Együttes, valamint a Kerek Zenekar.

Részletek itt.

Fotó: Facebook

Tojáskeresés a Vál-völgyi kisvasúton

12/12

Április 16-án és 17-én húsvéti tojáskereső játék, tojásvadászat, kézművesprogramok, tojásfadíszítés, kalácskészítés várja a családokat a Vál-völgyi kisvasúton. Meg kell keresni a színes húsvéti tojásmatricákat a Felcsút Vasútállomáson és a kisvonaton. Regisztrálni a programra a Felcsút Vasútállomáson található sátorban lehet, átvenni a matricagyűjtő füzetet és megkeresni a tojásokat a kisvasút vonalán. A kisvasút a négynapos ünnep alatt folyamatosan közlekedik, húsvéti menetrend szerint, 10-től 18 óráig.

Részletek és menetrend itt.

Hasonló tartalmak

Admin mode