szabadidő

szerkesztés

10 szuper gyerekprogram az őszi szünetre

Szerzők

  • Csom-Dömötör Erika

2021. 10. 20. 11:39

Ajánlónkban többféle korosztály számára válogattunk többek között filmet, múzeumi programokat, meseösvényt és természetesen a halloweenhez kapcsolódó eseményeket is az őszi szünetre.

Fotó: Railway History Park/Facebook

Ingyenes és utolsó napok a Vasúttörténeti Parkban

1/10

Október 23-án, illetve november 1-jén is ingyenes lesz a belépés a Vasúttörténeti Parkba. Azért is érdemes a parkot az őszi szünetben felkeresni, mert november 2-tól a jövő év tavaszáig zárva tartanak. A helyszín október 25., hétfő kivételével mindennap nyitva lesz az őszi szünetben is, és az interaktív programok is működnek majd.
 
Jegyár: október 23-án és november 1-jén ingyenes, a többi napokon normál belépőjegy szükséges.
 
További információk itt.

Fotó: Skanzen

1956 falun a szentendrei Skanzenben

2/10

Sokat tudunk az ’56-os forradalom budapesti történéseiről, de ismerjük-e a vidéken lezajlott eseményeket? A nemzeti ünnep hétvégéjén a Skanzenben a forradalom körüli időszak néhány falusi pillanata elevenedik meg. Emellett ismeretterjesztő előadások, bringatúra mellett kézműves-foglalkozások várják a látogatókat. A Skanzen autentikus környezetében múzeumi színházi jelenetekkel, az 50-es évek ruháiba öltözött színészek jelenítik meg a forradalom időszakának pillanatait október 23-án és 24-én.
 
Jegyár: október 23-án ingyenes, október 24-én múzeumi belépővel látogatható.
 
További információk itt.

Fotó: Fórum Hungary

Addams Family 2. – már a mozikban

3/10

Mi is lehetne jobb az őszi szünetben, mint egy kis nevetős borzongás az Addams családdal. A második részben Gustavo és Mortenzia azt tapasztalják, gyermekeik kezdenek hátat fordítani nekik. A családfő remek ötlettel áll elő, vakációzni indul a családdal. Országon átívelő, rázós kalandjaik során Addamsék számtalan gyanútlan figurába botlanak bele, és bármerre járnak is, nem tagadják meg jól ismert, rémisztően különc önmagukat. A film 12 éves kortól ajánlott!

Fotó: Meseösvény

Mimó és Csipek meseösvény a Kiscelli parkerdőben

4/10

Már mi is hírt adtunk róla, hogy a Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesület egy meseösvényt hozott létre a Kiscelli parkban. A program az őszi szünetben is folytatódik. Október 25. és 29. között 11 órakor várják az óvodás korosztályt és családjukat. Az októberben még ingyenes programra előzetes regisztráció szükséges az alábbi linken.

Jegyár: ingyenes, de regisztráció szükséges.
 
Bővebb információk itt.

Fotó: Mudra László – We Love Budapest

Múzeumi Szünetelő a Szépművészeti Múzeumban

5/10

Október 29-én délelőtt kifejezetten gyerekeknek szóló tárlatvezetésekkel készül a múzeum a Múzeumi Szünetelő keretében. Hősök és varázslatos lények nyomába eredhettek, megismerkedhettek az ókori ünnepekkel és lakomákkal, betekintést nyerhettek a múzeum különböző termeinek titkaiba. 5 éves kortól a 14+-os korosztályig kínálnak programokat ezen a napon. A gyerekeknek – az előzetes regisztráció során kapott visszaigazolás felmutatásával – ingyenes a belépés és a programon való részvétel. Regisztrálni az egyes vezetéseknél megadott regisztrációs űrlap kitöltésével lehet, október 28-ig.
 
Jegyár: regisztrációval gyerekeknek ingyenes, felnőtteknek múzeumi belépő szükséges.
 
Bővebb információk itt.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Családi nap a szecesszió jegyében a Róth Miksa Emlékházban

6/10

A Róth Miksa Emlékházban október 30-án egy igazi családi csapatépítőre várják az 5–10 éves gyerekeket és szüleiket. Róth Miksa és gyermekei egykori otthonában a szecesszió elvarázsol majd mindenkit. Interaktív tárlatvezetés, újraértelmezett mozaikkészítés, sok vidámság és móka is lesz a múzeum izgalmas tereiben. A programra regisztráció szükséges, a program nevének és időpontjának megadásával: rothmuzeum@eromuvhaz.hu

További információk itt.

Fotó: Liget Budapest

Őszi madármegfigyelő séta a Városligetben

7/10

Kevesen tudják, hogy a Városliget területén milyen gazdag és változatos madárvilág él. A szakemberek az elmúlt évtizedekben több mint 120 faj előfordulását bizonyították, ami azt jelenti, hogy a budapesti parkok közül az egyik legfajgazdagabb! Az ősz nagyon jó időszak arra, hogy testközelből megfigyelhessük a téli időszakra tőlünk elvonuló fajok utolsó egyedeit, illetve találkozhassunk az északabbról éppen megérkezők első példányaival. Az október 31-i foglalkozást Bajor Zoltán, a FŐKERT Zöldterület-fejlesztési Igazgatóságának egyik vezetője, a Magyar Madártani Egyesület elnöke tartja. 4–13 éveseknek ajánlott program.
 
Jegyár: szülő-gyerek páros jegy 1500 Ft, további gyerekjegy 500 Ft.
 
További információk itt.

Fotó: Fővárosi Állat- És Növénykert

Halloweenséta az Állatkertben

8/10

Október 31-én, vasárnap halloweensétával készülnek a Fővárosi Állatkertben. Lesznek tűzzsonglőrök, bátorságpróba, boszorkánykonyha, kézműves-foglalkozások, rémisztő állatok és előadások is.
 
Jegyár: felnőtteknek 5500 Ft, 14 év alatti gyerekeknek jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással 200 Ft. Emellett érdemes nagyszülőkkel is felkeresni az Állatkertet, hiszen nyugdíjasoknak egész hónapban 1500 Ft a belépő.
Október 23. és november 1-je között, tehát az egész őszi szünetben gyerekeknek 14 éves kor alatt 200 Ft a belépő. 
 
További információk itt.

Fotó: Kőrösi Tamás – We Love Budapest

Halloweeneste a Tropicariumban

9/10

Október 31-én, vasárnap este kinyílik a Tropicarium kapuja, hiszen 20 órától éjfélig látványetetések, látványmerülés, koktélshow, arcfestés és rovarkóstolás is várja a látogatókat. Ameddig a búvárok lemerülnek a cápák közé, állatokkal kapcsolatos rémtörténetekről, mítoszokról tartanak beszélgetést. Egész este arcfestő készíti majd a jobbnál jobb halloweeni maszkokat, és lesz koktélshow is.

Jegyár: 3900 Ft.
 
Facebook-esemény itt.

Fotó: Fexhibition

Rejtelmes rengeteg kalandjáték – Vajdahunyad vára, január 2-ig

10/10

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kalandos küldetés részesei lehetnek. Aki vállalja a küldetést, felfedezheti a fák titokzatos birodalmát, de vigyázat, az erdei kaland meglepő próbatételeket tartogat! Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.
 
Jegyár: felnőtt 1950 Ft, gyermek (3–14 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól) 1750 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap 1290 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 6950 Ft. A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

További információk itt.

Hasonló tartalmak

Admin mode