gasztró

szerkesztés

Szabad az este! – ezeknek a helyeknek a teraszán várnak minket ismét könnyedebb és komolyabb fogásokkal

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 05. 19. 16:31

Hiába a hétfői nyitás, a legtöbb helynek kell egy kis idő, míg rendezik a soraikat. Az első fecskék már tegnap megnyitottak, nézzük, mivel bővül mára a sor – hol lehet egy jót ebédelni vagy vacsorázni mától Budán vagy Pesten.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Építészpince

1/12

1088 Ötpacsirta utca 2.

Címkék

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szomszédságában lévő Építészpince egy rejtett kis gyöngyszem – csendes belső kert bőséges étel- és alap italválasztékkal. A konyha a magyaros vonalat viszi, de válogathatunk sörkorcsolyák és saláták között is, ha valami könnyedebbre vágyunk. 

Fotó: Kőrösi Tamás – WLB

Bambi Eszpresszó

2/12

1027 Budapest, Frankel Leó utca 2-4.

Több Infó

A Bambin nem fog sem az idő, sem a karantén. Bár nem az a kifejezett éttermi környezet, a virsli roppanós, a melegszendvics imádnivalóan retró, a sör pedig hideg. És bár nyugalmi időszakban sem egyszerű helyet kapni a teraszon, a hangulat és a kedvesen ismerős ízek miatt még egy kicsit sorban állni is megéri. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Kéhli Vendéglő

3/12

1036 Budapest, Mókus utca 22.

Több Infó

Címkék

Buda egyik legrégebbi éttermének már Krúdy is a törzsvendége volt, és tulajdonképpen azóta sem kellett csalódnunk benne. Klasszikus, békebeli fogások, gőzölgő velős csont, piros kisfazék, magyaros fogások és tágas terasz – karantén után nem is kell több a boldogsághoz.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Náncsi Néni Vendéglője

4/12

1029 Budapest, Ördögárok út 80.

Több Infó

Címkék

A budai kirándulók másik nagy kedvence, kissé távolabb a város zajától. A tradicionális ételek, a kockás abroszok és a hatalmas, árnyas kert csak ránk várnak!

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Jardinette

5/12

1112 Budapest, Németvölgyi út 136.

Több Infó

Címkék

A Farkasréti temető melletti Jardinette szintén zöldövezet, de akár elektomos rollerrel vagy biciklivel is feltekerhetünk hozzájuk, ha még mellőznénk a tömegközlekedést. A gyönyörű kertben igazi kiadós, magyaros jellegű fogásokkal és remek italokkal várnak minket mától.

Fotó: Moné Garden - Facebook

Moné Garden

6/12

A nemrég nyílt Moné Restaurant remek magyaros-fúzós konyhája a Vár alatti, rejtett kis teraszukon is elérhető. Sőt az étterem à la carte-ja mellett a kinti egységben a a grillről és a BBQ-ról szól minden, legyen szó egy szaftos rib-eye steakről vagy egy könnyed ráknyársról. A fejedelmi fogások mellé remek koktélok és igényes borsortiment is vár minket. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Nagy Lumen

7/12

1085 Budapest, Horánszky utca 5.

Több Infó

Címkék

A VIII. kerület egyik kedvenc törzshelye hatalmas terasszal, a megszokott eklektikus, házias étlappal, tökéletes kávékkal és hideg fröccsel várja a vendégeit.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Riso Ristorante & Terrace

8/12

1012 Budapest, Lovas út 41.

Címkék

Az olaszos-fúziós étterem hatalmas terasszal és ropogós szélű pizzákkal vár mindekit a Bécsi kapu mellett, szép kilátással a városra.

Fotó: Fat Mama - Facebook

Fat Mama Eatery

9/12

1074 Budapest, Kazinczy utca 24.

Több Infó

Címkék

BBQ a bulinegyed közepén. A Fat Mamában mindig számíthatunk a szaftos koncokra és a kiadós burgerekre, de ha valami lazábbra vágyunk, akkor az étlapon van bőven leves, saláta és könnyedebb főétel is. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Non Plus Ultra Bistro

10/12

1117 Alíz utca 6/b

Címkék

Picike üzlet, picike terasz, verhetetlen ízek és igényes étlap – a XI. kerület kicsit kieső részén lévő Non Plus Ultrába bármelyik hétköznap jó szívvel ebédelnénk –, és a terasznak köszönhetően ezt szerencsére meg is tehetjük. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Majorka

11/12

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16.

Több Infó

Címkék

A Városmajor egyik legkedvesebb kerthelyiségében hétfőtől várnak minket a megszokott burgerekkel, szendvicsekkel, salátákkal, harapnivalókkal és hideg fröccsökkel. Gyerekbarát kert, hatalmas fák, békebeli, nyugis hangulat.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Menza Étterem és Kávézó

12/12

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2.

Több Infó

Címkék

A Liszt Ferenc tér nagyöregje máról a megszokott ízekkel és hangulattal várja a törzsvendégeket a tér árnyas fái alatt, egymástól másfél méterre.

Hasonló tartalmak

Admin mode