shopping

szerkesztés

Vásároljunk budapesti átvételi pontokon – 8 vállalkozás a magyar kistermelői termékekért

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2021. 08. 03. 15:06

Habár a vírus szerencsére lecsengőben van, megőrizhetünk néhányat azokból a jó gyakorlatokból, amelyekre a járvány kényszerített minket. Sokan például ekkor szoktak rá arra, hogy a nagy élelmiszerláncok termékei helyett hazai kistermelőktől vagy az őket tömörítő szervezetektől kisebb átvevőpontokra rendeljenek élelmiszert. Ezzel nemcsak a magyar gazdákat támogatjuk, de környezettudatosabb vásárlási lánc kialakításában, fenntartásában is részt vehetünk, nem is beszélve arról, hogy ezek a zöldségek, gyümölcsök rendkívül finomak, a szezonális kínálat miatt pedig a piac érzését, az alapanyagokkal való közvetlen kapcsolat élményét is visszaadja a vásárlás.

képünk illusztráció

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Falusi kosár

1/8

Bokros község termelőit és más dél-alföldi gazdákat támogathatunk a falusikosar.hu oldalon való vásárlással, az oldal segítségével házhoz is kérhetjük termékeinket, ha pedig inkább a személyes átvétel mellett döntünk, akkor erre hetente egyszer, legkésőbb szerdai rendelés esetén pénteken van lehetőségünk, a Tündervirág Mozgás Kuckóban, illetve a XVII. kerületben. Az oldalon sokféle élelmiszer-kategóriából választhatunk, a zöldség, a gyümölcs és az alapélelmiszerek mellett nagy öröm, hogy bioliszteket, csírákat és virágokat is látunk a kínálatban. 

További információ

Képünk illusztáció

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Neked terem

2/8

A vállalkozás III. kerületi üzletébe vagy Foxpost csomagautomatába szállítják a Neked terem termékeit. A bőséges kínálatban a szokásos zöldségek, gyümölcsök és élelmiszerek mellett különböző élelmiszercsomagokra is előfizethetünk. Ezeknek a dobozoknak a megrendelése során olyan, előre összekészített alapanyagokat vásárolhatunk meg, amelyeket könnyen beilleszthetünk a családi receptek vagy a befőzések éves rendjébe. Ha viszont nincs időnk, akkor egészséges, ellenőrzött alapanyagokból készült készételeket, „instant” leveseket is rendelhetünk.
 
További információ

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Szatyorbolt

3/8

1085 Budapest, Gyulai Pál utca 12.

Több Infó

Címkék

Idén már 4 budapesti átvevőpontra érkeznek a bevásárlóközösségek nagy öregjének, a több mint 10 éve működő Szatyor Egyesületnek a csomagjai, ráadásul biciklivel, hogy ezzel is csökkentsék a környezeti terhelést. Rengeteg jó minőségű hazai élelmiszer, befőzéshez kapcsolódó vásárok fogadnak bennünket a kínálatban, de fix áron előre összekészített csomagokat is rendelhetünk, a szezonnak megfelelően. A szuper minőségű, színpompás hazai élelmiszerek mellett többféle környezettudatos, természetes alapanyagból készült kozmetikum és tisztítószer közül válogathatunk. Emellett jó ügyekhez is csatlakozhatunk, idén például a Szatyor Egyesület szervezésében megvalósuló gyermektábort támogathatunk egy bazsalikompalánta megvásárlásával.
 
További információ

Képünk illusztráció

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Itt a szezon

4/8

A falusi rokon, aki megmondja, hol, mit és kitől érdemes vásárolni. Ellenőrzött gazdaságokból szállítanak az asztalunkra friss, sokszor a szedés napján értékesített gyümölcsöket, zöldségeket a nem óriási, de szezonális kínálatból. Az oldalon a termelők szerint csoportosítva válogathatunk a házilag feldolgozott, finomabbnál finomabb fermentált zöldségek, krémek, lekvárok, szörpök közül. Kedvencünk a tahitótfalui füstölt pisztráng és az Igazgyöngy Alapítvány termékei, amelyek vásárlásával jó ügyet is támogathatunk. Rendelésünket számos budapesti helyszínen, megbeszélt időpontokban vehetjük át.
 
További információ

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

ne pazarolj

5/8

1027 Budapest, Fő utca 79.

Több Infó

Címkék

Két gyerekkori barátnő ötletéből született bolt, amely a hulladékmentes háztartás kérdéskörére fókuszál. Jelenleg nemcsak helyben fogyaszthatunk a kis kávézórészben, hanem az üzlet átvételi pontként is funkcionál, ide rendelhetjük a Farm2Fork zöldségeit, csomagolásmentes kiszerelésben különböző magokat és liszteket, illetve gyerekkönyveket és környezettudatos konyhai eszközöket is. Helyi termékeket szerezhetünk be, amelyek vegyszer- és adalékanyag-mentesek, és nincs bennük pálmaolaj sem. A Bem tér melletti üzletben folyamatosan bővül a kínálat.
 
További információ

Képünk illusztráció

Fotó: Unsplash.com

Farm2Fork

6/8

Horváth Boldizsár agrármérnök korábban a szári Csoroszlya Farmon vett részt a termelésben, majd a Farm2Forkkal állt át a logisztikai oldalra. A lakossági megrendelések mellett az is a célja, hogy a hazai kistermelőket összekösse a topéttermekkel, minél szélesebb körben megismertesse a farm to table szemléletet, amely a minél frissebb ízeken és a minél kevesebb utazáson alapszik. Ennek során olyan helyekre is szállít, mint a Salt, a Hilda, a Rosenstein Vendéglő vagy az Arany Kaviár Étterem. A ne pazarolj bolt mellett még 3 budapesti helyszínen vehetjük át tőlük finom, hazai zöldségekből, gyümölcsökből álló rendelésünket.
 
További információ

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Pancs Bolt

7/8

1094 Budapest, Tompa utca 26.

Több Infó

Címkék

Talán kevésbé köztudott az inkább termelői piacáról és boltjairól ismert Pancsról, hogy online shopjából rendelni is tudunk, bevásárlásunkat pedig a jól ismert helyszíneken, az üzletekben és a piacon is átvehetjük. Zöldséget és gyümölcsöt nem annyira tudunk rendelni, de a jól ismert lekvárok, lisztek, édességek és borok az online kínálatban is megtalálhatók.
 
További információ

Képünk illusztráció

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

YouTyúk

8/8

Mindannyian sokkal jobb kedvvel fogyaszthatjuk a tojást, ha tudjuk, hogy magyar, szabadtartású, boldog tyúkoktól származik. Ezt garantálja számunkra a YouTyúk, ahol a tojásokat, amelyeket az általunk online kiválasztott tyúkok tojnak nekünk, most a 13 átvevőpont valamelyikére is kérhetjük.
 
További információ

Hasonló tartalmak

Admin mode