shopping

szerkesztés

Kézműves- és dizájnvásárok – Az ünnepi hangulatért és a személyesebb ajándékokért

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 12. 08. 13:43

Tülekedés helyett lassulás, giccs helyett igazi ajándékok, kényszerű pénzköltés helyett hazai tervezők támogatása. A kisebb, kézműves- és dizájner-karácsonyivásárokon mindebben részünk lehet, miközben lélekben is az ünnepre hangolódhatunk, finomságokat kóstolhatunk és fenntarthatóbban vásárolhatunk. Nem egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbb ajándékot szeretteinknek, de minden segítséget megkapunk ahhoz, hogy örömet szerezzünk. Itt vannak Budapest legjobb alternatív karácsonyi vásárai.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Adventi iparművészeti vásár a Várkert Bazárban

1/16

Várkert Bazár

Több Infó

Címkék

Ha valódi értéket ajándékoznánk idén karácsonykor szeretteinknek, érdemes ellátogatnunk a Várkert Bazár adventi vásárábaNépszerű dizájnerek és díjnyertes tervezők művészi munkái, a hazai iparművészet remekei várnak bennünket, miközben magukat az alkotókat is megismerhetjük. 

Időpont: 2022. december 11. és 18.
Helyszín: Várkert Bazár
További infók itt.

Fotó: Czakó Kert

Czakó Karácsonyi Vásár

2/16

Czakó Kert

Több Infó

Címkék

A Czakósok felkeresték kedvenc alkotóikat és megszervezték 2022 egyik legcukibb karácsonyi vásárát. Fiatal magyar tervezők termékeivel, élő zenével, a Czakó Kioszk jóvoltából pedig forralt borral és gőzgombóccal várnak bennünket a Czakó Kert karácsonyi vásárán, ahol a menő ajándékok mellett a bejglit is megrendelhetjük és a karácsonyfát is beszerezhetjük, de találunk többek között izgalmas printeket, grafikákat, sálakat és kerámiát is.

Időpont: 2022. december 9. és 16.
Helyszín: Czakó Kert
További infók itt.

Fotó: Gámán Zsuzsa - WAMP

Adventi WAMP

3/16

1093 Budapest, Fővám tér 11–12.

Címkék

Három adventi hétvégén, minden alkalommal 130 alkotó munkája közül válogathatunk a WAMP karácsonyi vásárán. Az eseményre ugyan 500 forintos belépőt kell fizetnünk, de az összeget beszámítják a WAMP workshopjain, amikre a zenei és a gasztronómiai különlegességek mellett szintén érdemes figyelmet fordítani. 

Időpont: 2022. december 4., 11. és 18.
Helyszín: Bálna Budapest
További infók itt.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Kiskertpiac – zöld karácsony

4/16

1061 Budapest, Anker köz 1–3.

Címkék

Az Anker közben, kutyabarát helyszínen vár bennünket a Kiskertpiac. A havonta megrendezett eseményen a főszerepben a növények és a virágok vannak, most azonban a karácsony lesz a fókuszban. Természetközeli ajándékokkal, különleges ételekkel és italokkal várják az érdeklődőket. 

Időpont: 2022. december 18.
Helyszín: Madhouse
További infók itt.

Fotó: Pozsonyi Roland

Ajándék Terminál az Etele Plazában

5/16

1119 Budapest, Hadak útja 1.

Címkék

Karácsony alkalmából az Etele Plazában találjuk meg az Ajándék Terminál pop-up üzletét, ahol mintegy 80 hazai dizájner termékeit vásárolhatjuk meg. A fókuszban idén is a fenntarthatóság, az egyedi, kis szériás termékek állnak. 

Időpont: 2022. november 26.  december 24. 
Helyszín: Etele Plaza
További infók itt.

Fotó: Csak A Mentes

Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál 2022

6/16

1133 Budapest, Kárpát utca 23.

Több Infó

Címkék

Szaloncukor, bejgli, mézeskalács nélkül elképzelhetetlen a karácsony, bár nem az egészséges életmód jut eszünkbe ezekről a finomságokról. Szerencsére ez most megváltozhat, hiszen a RAM karácsonyi vásárán több mint 50 kiállító hozza el glutén-, cukor-, laktózmentes, vegán, natúr és bioélelmiszereit, natúrkozmetikumait és más zero waste termékeit. 

Időpont: 2022. december 910.
Helyszín: RAM  Radnóti Miklós Művelődési Központ
További infók itt.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Adventi hangulat a Nemzeti Múzeumban

7/16

1088 Budapest, Múzeum körút 14–16.

Címkék

November 26-tól hétvégente sokszínű programmal köszönti az ünnepet a Nemzeti Múzeum. Az épületben népművészeti vásár, a télen is hangulatos kertben pedig finomságok várnak bennünket, a legkisebbek pedig különböző workshopokon vehetnek részt. 

Időpont: 2022. november 26-tól december 24-ig – hétvégente
Helyszín: Nemzeti Múzeum
További infók itt.

Fotó: Montage

Karácsonyi vásár a Montage-ban

8/16

1027 Budapest, Margit körút 8.

Címkék

A Margit körút egyik legújabb helye, a Montage is kiveszi a részét a karácsonyi készülődésből. Két adventi hétvégén is tartanak vásárt, ahol 10 kiállítótól szerezhetjük be az ajándékokat, de bejglik és házi sütik is lesznek. Nézelődés közben pedig szuper kávé és sült gesztenye mellett pihenhetünk náluk. 

Időpont: 2022. december 10. és 17. (13 órától)
Helyszín: Montage
További infók itt.

Fotó: Rácmolnár Milán - Makers Of Budapest

Makers’ Market

9/16

1124 Budapest, Csörsz utca 18/B

Címkék

60 szuper alkotó dizájntárgyai, akusztikus koncertek és workshopok várnak minket a Makers Marketen, ami ezúttal fedett helyszínen kerül megrendezésre. 

Időpont: 2022. december 18.
Helyszín: Larus Étterem
További infók itt.

Fotó: Babka

Babka Deli Karácsonyi Vásár és korcsolyapálya

10/16

1133 Budapest, Victor Hugo utca 35.

Címkék

A XIII. kerületi Önkormányzat, valamint Nemesvölgyi Attila és a Babka Deli összefogásának köszönhetően Újlipóciában is beköszöntött az igazi karácsonyi hangulat. A helyszínen jégpályát találunk, ahol a különleges gasztronómiai élményekről is gondoskodnak, egy közelben lévő üzlethelyiségben pedig ízletes meglepetések, karácsonyi vásár és további gasztroprogramok is várnak. 

Időpont: 2022. november 26.  december 31.
Helyszín: Babka Deli
További infók itt

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Mazel Tov Hanu | Karácsonyi vásár

11/16

1073 Budapest, Akácfa utca 47.

Címkék

Lazítsunk, borozzunk és kávézzunk a Mazel Tovban az ünnepre készülve. A falakon csodás fotók, ünnepi séfajánlat, jazzkoncert és 12 alkotó portékájával vásár is vár bennünket.

Időpont: 2022. december 17.
Helyszín: Mazel Tov
További infó itt.

Fotó: Unsplash.com

ZUG téli vásár

12/16

1111 Budapest, Budafoki út 27.

Több Infó

Címkék

A karácsonyra hangolódva kézművesvásáron vehetünk részt a ZUG műhelyben, ahol garantáltan megtaláljuk a tökéletes ajándékokat a fa alá, amiket több mint tíz hazai alkotótól válogathatunk össze. 

Időpont: 2022. december 9. és 16.
Helyszín: ZUG 
További infók itt

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Faur Zsófi Galéria

13/16

1114 Budapest, Bartók Béla út 25.

Címkék

Vásárolj kis méretű, ajándéknak is alkalmas alkotásokat a Faur Zsófi Galéria művészeitől az itt rendezett vásáron. Az esemény a Slow Xmas, a tematikus és bevásárlóutcák karácsonya programsorozat része, amit bátran ajánlunk azoknak, akik egy kicsit lassabban, meghittebben ünnepelnének. 

Időpont: 2022. december 823. (megnyitó 18 órakor)
Helyszín: Faur Zsófi Galéria
További infók itt

Fotó: Getty Images

Zipernowsky karácsonyi vásár

14/16

A Zipernowsky Stúdió karácsonyi vásárán kerámiákat, szuper koszorúkat és zöldeket, printeket, kutyás kiegészítőket, ékszereket, lakáskiegészítőket találhatunk szeretteink számára. A hangulat este egy kicsit megváltozik, DJ-szettel fejezhetjük be az ünnepre való felkészülést. 

Időpont: 2022. december 10. (15 órától)
Helyszín: Zipernowsky Stúdió
További infók itt.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

SHUK SHUK Design Fair and Workshop – Christmas Edition 2022

15/16

Nagy Lumen

Több Infó

Címkék

Idén is vár a Nagy Lumen karácsonyi vására, ahol mintegy 15 alkotó munkái közül válogathatunk szeretteink és barátaink számára. A vásáron szőnyegkészítő workshop is lesz, a Teo Studio jóvoltából (erre előzetesen regisztrálni kell).

Időpont: 2022. december 10. és 17.
Helyszín: Nagy Lumen
További infók itt.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Vegan Sunday Christmas Market 2022

16/16

1062 Budapest, Váci út 1–3.

Több Infó

Címkék

Minden egészséges hozzávalót beszerezhetünk a karácsonyi sütés-főzéshez, de ajándékokat is találhatunk a szeretteinknek a Vegan Sunday Christmas Marketen, a Westend Tetőkertben, ahol karácsonyi meseország és ingyenes korcsolyapálya is vár ránk. 

Időpont: 2022. december 11.
Helyszín: Westend Tetőkert
További infók itt.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode