shopping

szerkesztés

Karácsonyi ajándéktippek – A legjobb hazai dizájnerajándékok 10.000 forint fölött

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2021. 12. 07. 14:13

Idén sem marad el a We Love Budapest ajándékmustrája. Ebben az évben is kizárólag hazai kreatívok újdonságait kutattuk fel, és a szezon legjobbjait két összeállításba rendeztük. Az elsőben magasabb árkategóriájú, akár online is beszerezhető termékeket választottunk.

Fotó: Daige

Daige

1/11

Címkék

A Daige ruhák jellegzetes karaktere és színvilága most egy új termékben, a WARPED takaróban is testet öltött. Az egyedi, minőségi pamutfonalból készülő, négyzet alakú modell mindkét oldalán használható, és plédként, illetve falvédőként egyaránt szuper dekoratív. 

Web
Facebook
Instagram


Ár: 39 990 Ft
 
Kapható: 
repertory
Rododendronart
The Garden Studio
wonderLAB

Fotó: Knot At All

Knot At All

2/11

Címkék

Sverteczki Zsuzsanna fali dekorációinak alapját a makramécsomózás adja, amelyet más technikákkal ötvöz. Célja, hogy ne tömegtermékeket, hanem saját tervezésű, egyedi darabokat készítsen, ezért minden modell más-más méretben és színkombinációval készül, kizárólag újrahasznosított anyagokból.


Web
Facebook
Instagram

Árak: 28 000 Ft-tól
 
Kapható: saját webshop

Fotó: Linda Sieto

LINDASIETO

3/11

Címkék

A gyártás során megmaradt olasz bőrökből különböző hangulatú színösszeállításokban és mintákkal készülnek a DUNE és DUNE QUILT kártyatartók. A három rekesz közül a középsőben papírpénzt is tarthatsz. Az izgalmasabb látvány érdekében a tartók két oldala egymással harmonizáló, de eltérő kompozíciókba rendezett színfoltokból áll össze.


Web
Facebook
Instagram

Ár: 12 800 Ft
 
Kapható: 
saját webshop
Margot Budapest

Fotó: Anna Daubner

Anna Daubner

4/11

Címkék

A 2021-es őszi/téli kollekció inspirációja a rumkészítés története és az otthoni koktélozás volt. Természetesen a közönségkedvenc selyemkendők sem maradhattak ki a repertoárból. A COCKTAIL és RUM névre keresztelt, mintás kendők alapanyaga a Comói-tó partján készülő 100% selyem. 


Web 
Facebook
Instagram

Árak:
50x50 cm – 15 900 Ft
70x70 cm – 18 900 Ft
 
Kapható:
saját webhsop
Margot Budapest

Fotó: Anna Amélie

Anna Amélie

5/11

Címkék

A 2021-es tavaszi/nyári TAVERN-kollekciót az Anna második otthonául szolgáló Görögország ízei, az étkezés és a mediterrán életérzés inspirálta. A Zsiga Renáta keramikus által készített és egyvonalas rajzokkal dekorált szériában kistányér és csésze is helyet kapott, amelyek egyedivé tesznek bármilyen terített asztalt.


Web
Facebook
Instagram

Árak: csésze – 11 900 Ft, kistányér – 14 900 Ft
 
Kapható: saját webshop

Fotó: Manuela Collage

Manuela Collage

6/11

Címkék

Maráczi Manuéla saját márkája egy évszak- és gendersemleges, fenntartható brand, amelyet alapítója művészeti háttérrel hozott létre. A saját tervezésű mintákkal készülő ruhák mellé idén lakberendezési kiegészítők – egy takaró és egy szőnyeg ­– is felsorakoztak. Kedvenceink, a csodaszép printek Manuéla világának esszenciáját hordozzák.


Web
Facebook
Instagram

Ár: EUR 75 (kb. 27 000 Ft)
 
Kapható: Mobili Mania

Fotó: Eperfa

Eperfa

7/11

Címkék

A fajátékokat kínáló kedves hazai csapat egyik újdonsága a viasszal kezelt bükkfából készülő Éjszakai állatok-szett, amely a Pál-völgyi-barlanggal együttműködésben született. A sorozat a balatoni éjszakák 12 jellemző éjjeli állatát – borzot, nyestet, pockot, hörcsögöt, pelét, kuvikot két kisbagollyal, szalonkát, fülemülét és egy hatalmas éjjeli pávaszemes lepkét – tartalmazza.


Web
Facebook
Instagram

Ár: 13 300 Ft
 
Kapható:
saját webhsop
Yogoplay
Prezent
Rododendron
Maker's Market (december 12.) 

Fotó: Nature Lab

Nature Lab

8/11

Címkék

Veres-Veszprémi Lili márkája természetes alapanyagokból kínál egyedi otthoni kiegészítőket. A párnákat 100% pamutból, környezetbarát, vízbázisú nyomtatással gyártják, megfelelve az OEKO-TEX® Standard 100 nemzetközi szabványnak. A minták vidámak, színesek, amelyekhez többnyire természeti jelenségek nyújtottak inspirációt.


Web 
Facebook
Instagram

Árak:
48x48 cm – 21 500 Ft
30x48 cm – 20 500 Ft
 

Kapható:
saját webshop
Fabrika Stúdió (december 23-ig) 

Fotó: Oat Ava Knitwear

OAT AVA Knitwear

9/11

Címkék

A kötött holmikra szakosodott hazai brand GOTS-minősítésű és biopamutból készülő téli termékei puhák és kényelmesek. A sapka 10 csodaszép színben, a sál 6 árnyalatban érhető el, amely többféleképpen is viselhető, sőt méretének köszönhetően akár babatakaróként is használható.


Web
Facebook
Instagram

Árak:
AME sapka – kb. 15 000 Ft
EIRA sál – kb. 22 000 Ft
 

Kapható:
The Garden Studio
SHUK SHUK Design Fair (december 19.)

Fotó: EVA REMENYI

EVA REMENYI

10/11

Címkék

A NAUTILUS-kollekció tekeredőspirál-formái, a kontrasztos barázdák és az egyenetlen organikus felületek a természetben rejlő egyszerű ősi szépségre reflektálnak. A névadó egy veszélyeztetett tengeri élőlény, a Nautilusok rendjébe tartozó csigáspolip, így a széria a környezettudatosságra és a tengeri élővilág megóvására is felhívja a figyelmet. A darabok viaszveszejtéses módszerrel készültek, aranyozott réz, illetve ródiumozott ezüst változatban.

Web
Facebook
Instagram

Árak: 
fülbevalók: 25 900–58 900 Ft
nyakláncok: 28 900–88 900 Ft
gyűrűk: 25 900–68 900 Ft
karkötők: 25 900–118 900 Ft

Kapható: saját showroom és saját webshop

Fotó: SENDMADE

SENDMADE

11/11

Címkék

Változtasd kreatív műhellyé az otthonod, és készíts egyedi kézműves tárgyakat magyar tervezőkkel! A koncepcióval nem csupán egy DIY-tárgyat készíthetsz el, de a gondos válogatásnak köszönhetően egy élményt is kapsz. A SENDMADE-dobozokban megtalálod az adott tárgy elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, kellékeket és szerszámokat. Sőt egy tutorial videóból a készítési folyamat teljes egészén végigvezetnek a tervezők.

Web 
Facebook 
Instagram
 
Árak:
betonlámpa – Besnyői Rita / Kredenc Műterem 27 000 Ft
réz gyertyatartó – Neuzer Zsófia / ZER Jewel 27 000 Ft
textilminta – Olajos Csenge / Yo'Self 23 000 Ft
bőr tote bag – Berecz Vanda 42 000 Ft
horgolt válltáska – Kutasi Beáta 35 000 Ft

Kapható: saját webshop 

Hasonló tartalmak

Admin mode