shopping

szerkesztés

Tárgyak helyett ajándékozzunk élményeket karácsonyra! – Programok, események nemcsak önmagunknak

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 11. 28. 16:46

Mindannyian szeretünk örömet szerezni, különösen így van ez, ha közeledik a karácsony. A hatalmas tárgydömpingben azonban sokszor nem is olyan könnyű kiválasztani a családtagjaink és barátaink stílusához passzoló darabokat. Adjunk tárgyak helyett inkább élményeket, hiszen egy olyan izgalmas és színes városban, mint Budapest, mindenki könnyedén megtalálhatja a neki legmegfelelőbb elfoglaltságot.

Fotó: Imagine Budapest

Imagine Budapest

1/13

Ismerjük meg a várost szeretteinkkel együtt az Imagine Budapest segítségével. Kicsit magunk felé hajlik a kezünk, hiszen sokszor mi is az ő segítségükkel jutunk el különleges városi helyszínekre, de emiatt is ajánljuk sétáikat bártan mindenkinek. Utalványaik korlátlan ideig felhasználhatók, így szeretteink bármikor kiválaszthatják a nekik leginkább megfelelő túrát, a rendelkezésre álló több mint negyven opció közül. 

További infók itt 

Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad

Városmajori Szabadtéri Színpad

2/13

1122 Budapest, Városmajor 6835/17 helyrajzi szám

Címkék

A Városmajori Szabadtéri Színpad idén volt 100 éves, a jeles évforduló utolsó heteit pedig különleges karácsonyi ajándékcsomagokkal ünnepelhetjük, így szeretteinknek egyszerre adhatunk minőségi élelmiszereket és minőségi kultúrát. A tíz-, huszonöt- vagy negyvenezer forint értékű, teljes mértékben jegyre váltható csomagokhoz most a nekedterem.hu friss, tápanyagokban gazdag, közvetlenül a termelőktől beszerzett finomságait is megkaphatjuk. Így ízletes magyar termékekkel várhatjuk a nyarat és a Szabadtéri Színpad előadásait. A következő évad az ideihez hasonlóan színes lesz, többek között az Orlai Produkciótól érkező Love Letters, a Mezítláb a parkban, a színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott Tok-tok avagy hogy pattog a kocka? című kitűnő vígjáték, a Győri Balett táncprodukciója, valamint a színház saját centenáriumi előadása is szerepel majd a repertoárban. (x)

További infók itt.

Fotó: Csodák Palotája

Csodák Palotája (Csopa)

3/13

1036 Budapest, Bécsi út 38–44.

Több Infó

Címkék

Kisebbek és nagyobbak, a legkülönbözőbb érdeklődési körrel rendelkező látogatók is érdekesnek fogják találni a Csodák Palotáját, ahol a hagyományosnak mondható attrakciók mellett élményvetítések, körmozi és szabadulószobák is várják a kíváncsi vendégeket. A diák, felnőtt és családi belépőket is megvásárolhatjuk utalványként ünnepi ajándéknak, de a Csopa különlegességekkel is készül a karácsonyra. Két fős randicsomagot és többféle családi csomagot (szabadulószobával, illetve szabadulószobával és vetítéssel) is vásárolhatunk náluk. Az ajándékutalványokért ki sem kell mozdulnunk otthonról, hiszen online könnyűszerrel megvásárolhatjuk őket. Az izgalmas program mellett pedig egy generációkon és egyéniségbeli különbségeken átívelő, igazi élményt adhatunk az ünnepre. (x)

További infók itt 

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Müpa

4/13

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Több Infó

Felejthetetlen kulturális élménnyel ajándékozhatjuk meg magunkat és szeretteinket, ha az ünnepre a Müpa meglepetésutalványai közül válogatunk. Ha a saját rendezésű előadásaikra szóló, karácsonyi meglepetést vásárolunk legalább tízezer forint értékben december 24-ig, akkor mi magunk is ezer forintos utalvánnyal lehetünk gazdagabbak, további kedvezményekért pedig érdemes a Müpa hűségprogramjához csatlakozni. A Recirquel ünnepi előadása, balett, komoly- és világzene, sőt könnyűzenei produkciók közül is válogathatunk, a saját rendezésű előadások mellett pedig más kiváló programokra és előadásokra is vásárolhatunk jegyet vagy ajándékutalványt, így mindenki megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelőt a széleskörű választékból. Az utalványokat online is megvehetjük, így ki sem kell mozdulni ahhoz, hogy egy igazán személyre szóló ajándékkal lepjük meg szeretteinket. 

A karácsonyi meglepetésről itt olvashatunk bővebben, az egyéb ajándékutalványokat pedig itt találjuk. 

Fotó: Bikram Jóga Központ

Bikram Jóga Központ

5/13

1075 Budapest, Károly körút 1.

Címkék

Ajándékozz egészséget és kiegyensúlyozottságot szeretteidnek karácsonyra a 2008 óta működő Bikram Jóga Központ segítségével. A város szívében, az Astoriánál található, állandó légcserével és terápiás infravörös fűtésrendszerrel felszerelt, tágas, napfényes jógaterem biztosítja a kényelmes gyakorlást. A központban többféle óratípus közül válogathatunk, a bikram jógát, a fusion hot jógát és a yin jógát is kipróbálhatjuk. Így mindenki megtalálhatja a céljainak, életmódjának legmegfelelőbb típust, teljesen kezdőként vagy haladóként is, illetve ha fizikai panaszai vannak, ha csak fogyni, erősödni szeretne vagy ha egy kis nyugalomra, lelki egyensúlyra vágyik. (x)

További infók itt.

Fotó: Naturalsentiments

Coffee Education Center

6/13

1082 Budapest, Vajdahunyad utca 16.

Címkék

Szeretteink is belekóstolhatnak a barista szakmába, ha a CEC vouchereivel lepjük meg őket karácsony alkalmából. Az ajándékból ráadásul mi magunk is hasznot húzhatunk, hiszen könnyen elképzelhető, hogy szeretteink a tanfolyam végén nemcsak az eszpresszó elkészítésének és a latte art öntésének technikájával vagy a kávéról szerzett elméleti tudással lesznek gazdagabbak, hanem éppen minket fognak elkápráztatni a mindennapokban is jól használható ismereteikkel. A jó feketét szinte mindenki szereti, a tanfolyamokon pedig csak a legmagasabb minőségű specialty kávét használják, így a szakértelem mellett a különleges ízek is garantáltak. Az oktatást Kiss Döníz tapasztalt tréner tartja, aki a baristaiskola egyik tulajdonosaként mélyen elhivatott a minőségi kávézás népszerűsítésében. Többféle oktatás és csapatépítő program közül választhatunk – akár angol nyelven is –, részt vehetünk home és professzionális baristaképzésen, kávékóstolón, latte art és filterkávé workshopokon. (x) 

További infók itt

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Múzsa

7/13

Tökéletes ajándék lehet a karácsonyi készülődésbe belefáradt édesanyák számára egy teadélután a Múzsában. A Gresham Palota elegáns terében január 8-ig még finom falatkák és csinos teasütemények között lazíthatunk egy kicsit, miközben élvezzük a pazar, szecessziós környezetet és a varázslatos ízeket. Az ételek és italok olyan egyedi, kézzel festett Herendi porcelánkészletben érkeznek, amit kizárólag a Buckingham Palotában és a Múzsában használnak. Így az ünnepre való felkészülésben elfáradva, legalább egy órára hercegnőként pihenhetünk meg a két ünnep között. Az eseményről korábban itt adtunk hírt. 

További infók itt

Fotó: Heim Alexandra - We Love Balaton

Hosszúlépés

8/13

A Hosszúlépés csapata (képünkön egy balatoni túrájukat láthatjuk) mindent megtesz azért, hogy Budapest minél több arcát megmutassa nekünk, sétáikról mi is rendszeresen írunk. Karácsonyra ajándékutalványaikhoz saját könyvüket is megvehetjük, így még több és izgalmasabb budapesti történetet és történelmet ajándékozhatunk családunknak és barátainknak. 

További infók itt.  

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Magyar Állami Operaház

9/13

1061 Budapest, Andrássy út 22.

Több Infó

Az Operaház még nem egészen egy éve nyitotta meg újra kapuit, azóta pedig csodás előadásokkal várnak bennünket a gyönyörűen felújított épületben. A komolyzene és a balett szerelmesei biztosan örülni fognak, ha egy-egy jeggyel lepjük meg őket karácsony alkalmából, de akkor is érdemes körbenézni a honlapon, ha nem vagyunk operarajongók, hiszen az OperaTour keretében eljuthatunk a kulisszák mögé, így kicsit betekintést nyerve az itt zajló munkába. 

További infók itt.   

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Városligeti Műjégpálya

10/13

Több Infó

Címkék

A karácsonyi nagy ebédek és édes bekuckózások után fitten indíthatjuk az évet családunk és barátaink társaságában, ha egy kis közös korcsolyázással ajándékozzuk meg őket. A műjég erre tökéletes helyszín, sportolás közben Vajdahunyad várának csodás látványa és egy pohár forralt bor is kellemesebbé teheti a közös élményt. 

További infók itt.  

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Kamélia Kert

11/13

Mi is írtunk már arról a teakertről, amely szokatlan módon Vác környékén zöldell. A kert tulajdonosától, Varga Mariannától nemcsak egy különleges, hidegtűrő teacserjét vásárolhatunk, hanem rengeteg tudással is gazdagabbak lehetünk. Ha teaworkshop-utalványt választunk karácsonyra, öt perc nyugalmat és egy kis egészséget is ajándékozhatunk szeretteinknek. 

További infók itt.  

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Szépművészeti Múzeum

12/13

1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Több Infó

Címkék

Ebben az évben már látványos eredménye van a Szépművészeti Múzeum felújításának, ennek pedig mindannyian örülhetünk. A csodás épületben mindig különleges kiállítások várnak, nem ritka az sem, hogy a legizgalmasabb tárlatok alkalmával a múzeum előtt kígyózó sorokba fusson a látogató. Ezért is jó hír, hogy karácsonykor egy évre érvényes ajándékjegyet is vásárolhatunk, amelynek segítségével hozzátartozóink dönthetik el, hogy melyik tárlatot nézik meg. Arra azonban érdemes figyelmeztetni őket, hogy a jegyeket a látogatás előtt online vagy személyesen érvényesíttetni kell.

További infók itt.  

Fotó: Forgács Zsuzsi - We Love Budapest

Urban Jungle

13/13

Vannak olyan helyek, amelyek minden évszakban és bármilyen időjárás esetén csodásak. A Füvészkert is egy ezek közül. Az Urban Jungle januárra, februárra és márciusra tervezett sétáin megismerkedhetünk az itt található gyógynövényekkel és természetesen kóstoló is lesz, így szeretteink kissé legyengült immunrendszerét is felturbózhatjuk, ha megajándékozzuk őket egy jeggyel a programra.

További infók itt.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode