shopping

szerkesztés

5 budapesti virágbolt a zöldebb és boldogabb hétköznapokért

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 08. 30. 15:24

Az elmúlt években egyre többen fedeztük föl azt az örömet, amit a szobanövényekről való gondoskodás jelent, és szerencsére egyre több a hozzájuk kapcsolódó minőségi szolgáltatás is a városban. Most összeválogattunk néhány szuper, egyedi hangulatú virágboltot, ahol a szép növények mellett nemcsak hozzájuk illő kiegészítőket, hanem szakszerű gondozási tanácsokat, tippeket is kaphatunk.

Fotó: Jágity Fanni

plante.

1/5

1075 Budapest, Madách Imre út 8.

Több Infó

A skandináv minimalizmushoz az egyszerű formák, a természetes anyagok és a visszafogott színek legalább annyira hozzátartoznak, mint az egészségesen zöldellő növények. A plante.-nál a csodás virágokon kívül abban is segítenek bennünket, hogy minél tökéletesebben tudjuk frissen megszerzett kedvencünket egy ilyen hangulatú környezetbe illeszteni, kiegészítők, kaspók és virágtartók segítségével. A bolt szolgáltatásai széleskörűek, tudatos növénytartással, illetve lakásdekorációkkal kapcsolatos workshopok és bő termékkínálattal rendelkező webshop is várja a vásárlókat. 

Fotó: Moai Jungle - Facebook

Moai Jungle

2/5

1082 Budapest, Harminckettesek tere 6.

Címkék

A Moai Jungle 2020 óta elégíti ki a növénybolondok igényeit, mintegy 100-féle – többségében Hollandiából érkező – növénnyel, amelyek között a legismertebb daraboktól a gyűjtői ritkaságokig rengetegféle darabot találunk, a pletykától a Sansevierián át egészen a legkülönbözőbb Monstera típusok csodás arzenáljáig. A webshopon keresztül is vásárolhatunk, azonban érdemes betérni a boltba, hiszen a helyszínen a szakszerű gondozási tanácsok mellett finom kávét és teát is vehetünk, italunkat pedig igazi dzsungelhangulatban fogyaszthatjuk el

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Lam Sơn life

3/5

1016 Budapest, Gellérthegy utca 29.

Címkék

A Gellérthegy utcában megbújó kis virágüzletben a csodás növények mellett autentikus vietnami finomságokat, csokit és lakberendezési tárgyakat is találunk, így otthonunkat nemcsak egészségesen zöldellő növényekkel, hanem egy cseppnyi ázsiai hangulattal is felpimpelhetjük. A növényekhez kézzel írt közmondásokat, jó tanácsokat is kapunk, ha pedig kérjük, az apró kedvesség mellett neten részletes gondozási útmutatót is küldenek számunkra. A hely tulajdonosa három, Vietnamból származó testvér, akik a virágok szeretete mellett rengeteg pozitív energiát és kedvességet is sugároznak. 

Fotó: Pilea Projekt

Pilea Projekt

4/5

1084 Budapest, Víg utca 22.

Címkék

A MOME-n formatervezőként, illetve tárgyalkotóként végzett tulajdonosok koncepciójának megfelelően a kis üzletben hamarosan saját tervezésű tárgyakat is találunk majd a szép és egészséges fikuszok, pileák és filodendronok mellett, amiket egyesével, magyar kertészetekből válogattak össze. A helyszín hangulatát pedig a nagymama szakajtója, vintage sámli és más preloved tárgyak teszik igazán szerethetővé

Fotó: Sasplant Virágszalon

Sasplant Virágszalon

5/5

1056 Budapest, Irányi utca 15.

Több Infó

Címkék

Az üzlet hatalmas, üvegezett kirakata előtt elsétálni olyan érzés, mintha egy arborétumot nézegetnénk, így akkor is jó érzés ellátogatni a bolthoz, ha éppen nem szeretnénk virágot venni magunknak. A szépséges csokrok friss és szakszerűen gondozott virágokból készülnek, továbbá gyönyörű szobanövények közül is válogathatunk. 

Hasonló tartalmak

Admin mode