shopping

szerkesztés

7 budapesti virágbolt a zöldebb és boldogabb hétköznapokért

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2023. 02. 27. 0:00

Az elmúlt években egyre többen fedeztük föl azt az örömet, amit a szobanövényekről való gondoskodás jelent, és szerencsére egyre több a hozzájuk kapcsolódó minőségi szolgáltatás is a városban. Most összeválogattunk néhány szuper, egyedi hangulatú virágboltot, ahol a szép növények mellett nemcsak hozzájuk illő kiegészítőket, hanem szakszerű gondozási tanácsokat, tippeket is kaphatunk.

Fotó: Jágity Fanni

plante.

1/7

1075 Budapest, Madách Imre út 8.

Több Infó

A skandináv minimalizmushoz az egyszerű formák, a természetes anyagok és a visszafogott színek legalább annyira hozzátartoznak, mint az egészségesen zöldellő növények. A plante.-nál a csodás virágokon kívül abban is segítenek nekünk, hogy minél tökéletesebben tudjuk frissen megszerzett kedvencünket egy ilyen hangulatú környezetbe illeszteni kiegészítők, kaspók és virágtartók segítségével. A bolt szolgáltatásai széles körűek, tudatos növénytartással, illetve lakásdekorációkkal kapcsolatos workshopok és bő termékkínálattal rendelkező webshop is várja a vásárlókat. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Moai Jungle

2/7

1082 Budapest, Harminckettesek tere 6/A

Több Infó

Címkék

A Moai Jungle 2020 óta elégíti ki a növénybolondok igényeit, mintegy 100-féle – többségében Hollandiából érkező – növénnyel, amelyek között a legismertebb zöldektől a gyűjtői ritkaságokig rengetegféle darabot találunk, a pletykától a Sansevierián át egészen a legkülönbözőbb Monstera-típusok csodás arzenáljáig. A webshopon keresztül is vásárolhatunk, azonban érdemes betérni a boltba, hiszen a helyszínen a szakszerű gondozási tanácsok mellett finom kávét és teát is kínálnak, amit igazi dzsungelhangulatban fogyaszthatunk el

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Lam Sơn Life - mégse, már van 1 publikált

3/7

1016 Budapest, Gellérthegy u. 29.

Több Infó

A Gellérthegy utcában megbújó kis üzletben a csodás növények mellett autentikus vietnami finomságokat, csokit és lakberendezési tárgyakat is találunk, így otthonunkat nemcsak egészségesen zöldellő növényekkel, hanem egy cseppnyi ázsiai hangulattal is felpimpelhetjük. A növényekhez kézzel írt közmondásokat, jótanácsokat is kapunk, ha pedig kérjük, az apró kedvesség mellett neten részletes gondozási útmutatót is küldenek számunkra. A hely tulajdonosa három, Vietnamból származó testvér, akik a virágok szeretete mellett rengeteg pozitív energiát és kedvességet is sugároznak. 

Fotó: Pilea Projekt

Pilea Projekt

4/7

1084 Budapest, Víg utca 22.

Több Infó

Címkék

A MOME-n formatervezőként, illetve tárgyalkotóként végzett tulajdonosok koncepciójának megfelelően a kis üzletben hamarosan saját tervezésű tárgyakat is találunk majd a szép és egészséges fikuszok, pileák és filodendronok mellett, amiket egyesével, magyar kertészetekből válogattak össze. A helyszín hangulatát pedig a nagymama szakajtója, vintage sámli és más preloved tárgyak teszik igazán szerethetővé

Fotó: Sasplant Virágszalon

Sasplant Virágszalon

5/7

1056 Budapest, Irányi utca 15.

Több Infó

Címkék

Az üzlet hatalmas, üvegezett kirakata előtt elsétálni olyan érzés, mintha egy arborétumot nézegetnénk, így akkor is jó érzés ellátogatni a bolthoz, ha éppen nem szeretnénk virágot venni magunknak. A szépséges csokrok friss és szakszerűen gondozott virágokból készülnek, továbbá gyönyörű szobanövények közül is válogathatunk. 

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Laura Virág

6/7

1053 Budapest, Veres Pálné utca 8.

Címkék

Szintén gyönyörű, mindig az évszaknak, a közelgő ünnepeknek megfelelő kirakat és egy nagyon kedves, lelkes kereskedő. Ez emeli ki a Laura Virágot az egyébként is szépséges kínálatból. A Laura Virágban egyébként nemcsak csokrokat, vágott virágot, de növényes lakásdekorokat, az évszaknak megfelelő kosarakat, díszeket is vásárolhatunk, ünnepek előtt pedig tuti tippekkel várják az urakat is. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Arioso Budapest

7/7

1075 Budapest, Király utca 9.

Címkék

Az Arioso tágas tere oázisként vonzza magához a nyugalomra vágyókat a forgalmas Király utcában. A virágok látványa és a lakásdekorációk mindenkire nyugtató hatással vannak, az üzlet több egymásból nyíló helyiségből áll, és túlnyomó többségben a valódira szinte 100%-ban hasonlító művirágokat árulnak. A jobb oldali részen egy kávézó és egy lakberendezési üzlet működik. 

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode