gasztró

szerkesztés

Rendhagyó limonádék Budapesten

Szerzők

  • We Love Budapest

2011. 07. 14. 11:34

Nem kis feladatra vállalkoztunk a héten a nagy hőség elől menekülve: a város legkülönlegesebb limonádéit kerestük. A citromlé, szóda, kristálycukor hármasánál továbbmenve felkutattuk azokat a helyeket, akik kicsit csavartak a hűsítő italon, s valami mást is belegondoltak a receptbe. Így jutottunk el a GODOT Kávéház és Dumaszínházba, a Govinda Vega Sarokba, a Menza Étterembe, a Melba Hajós Étterem és Kikötőbe, a Paris Budapest Bar-ba és a Mák Bistroba. Megittuk, lefényképeztük, lehűltünk, és most megírjuk! Facebook-on kövessetek, mert lehet nyerni a limonádék közül!

Menza Étterem és Kávézó

1/6

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2.

Több Infó

Címkék

Mindenki ismeri a legkedvesebb barátját, ahova mindig jó betérni egy finom ebédre, vagy épp csak iszogatni valamit. Pincérei akként szorgoskodnak, mint anyukáink a konyhában, s pont azzal a lendülettel helyezik le elénk kiválasztott limonádénkat. A zöldalmás verzióra esett választásunk, a meggyes ezúttal hidegen hagyott minket. A minden belvárosi helyen fellelhető nagy IKEÁ-s üvegpohárban zöldalma darabokat szívhattunk a szívószálon át, kellemesen savanyúságot érezve. A jeges ital korrekt választásnak bizonyult, s kiérezhető volt a zöldalma frisessége, megér egy próbát!

Ár: 890 Ft (5 dl)

Govinda Vega Sarok

2/6

1053 Budapest, Papnövelde utca 1.

Több Infó

Címkék

A vegetáriánus étterem-falatozóba belépve különleges hangulat fogad széles ételválasztékkal, távol-keleti lámpacsodákkal és hangulattal, no meg autentikus zenével. Rögtön megcélozzuk a limonádé kínálatot, ami rózsavizes és meggyes-fahéjas ízvilágot ígér. Kis fémpoharainkat kézhez kapván magunknak töltünk a nagy műanyag tartájból, s teli is a poharunk a jéghideg frissítővel. 230 Ft-ért ne várjunk döbbenetes ízvilágot, csupán egy ivólére hajazó italt, ami rögtön visszaröpít minket gyerekkorunkba, amikor is hasonló limonádét szürcsöltünk a nyári szünetben.

Ár: 230 FT (3 dl)

GODOT Kávéház  

3/6

A GODOT nagyon is ott van a limonádé palettán , köszönhető ez széles választékának a hűsítők területén. Közel 10 limonádét sorakoztat fel az itallap vicces fantázianevekkel ellátva, mint például a Rózsaszín párduc, Megyó, Mááána és Bodzínó. A recept egyszerűnek tűnik: sok-sok fagyasztott gyümölcs, szóda no meg a különböző gyümölcsszirupok, helyenként bodzaszörppel kiegészülve. A pohár igencsak látványosan megtöltve érkezik, s a legnagyobb hőségben mindenki gyorsan rá is ugrik saját italára, ügyesen kihalászva belőle a gyümölcsdarabokat, egyenként elrágcsálva. A mi kedvencünk a Bodzínó volt!

Ár: 3dl: 450 Ft-tól 5 dl: 550 Ft-tól
Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 11.

Paris Budapest Bar - Passionfruit-os – pirospaprikás limonádé

4/6

A Paris Budapest Bar-ban dőzsöltünk a leginkább, itt hat különböző limonádét kóstoltunk, s szerencsénkre elkaptuk Tóth Zoltán mixert is, aki saját ajánlatát is elkészítette számunkra. A Paris Budapest szintén büszkélkedhet limonádélappal, amelyben a klasszikusabb vonal mellett az ínyencek is megtalálják kedvencüket. Mielőtt bárki azt hinné, hogy mélyen bele kell nyúlni a zsebébe egy ilyen elegáns hotelbárban való koktélozáshoz téved, hiszen 1000 Ft-ot kóstál minden darab. Gyakorlatilag egy százassal több, mint mondjuk a Liszt Ferenc tér akármelyik vendéglátó egységében. Kóstoltunk: bodzás, málnás, epres, uborkás-körtés, passionfruit-os – pirospaprikás és gyömbéres- citromfüves limonádékat. A kép megtévesztő, a szokványos limonádék sokkal nagyobb pohárban érkeznek, mi csak kóstoltunk. A bár lenyűgöző limonádékat sorakoztat fel, a bodzás tökéletesen savanykás és édes, az eper vanília ízzel érkezik, a passionfruit pirospaprikával meg olyannyira felfrissít, mintha alkohol lenne benne. Kötelező!

Ár: 1000 Ft (2,4 dl)
Cím: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 2.

Melba Étterem - Melba limonádé, Rózsavizes limonádé

5/6

A Melba Étterem a Marina Part szomszédságában helyzkedik el. A belvárosból 20 perc alatt megközelíthető az étterem és a hozzá tartozó kikötő. A Duna, a motorcsónakok és yachtok, a kajakozó fiatalok mind üde és pihentető látványt nyújtanak a nagyváros forgatagában. A Melba limonádé az édes szájúak kedvence lehet, friss narancslevet, lime-ot, maracuját és szódát tartalmaz. Az összetevők mennyisége jól el van taláva, így kellemesen érvényesül minden íz. Kellően hideg, de szerencsére ezt nem a jégkockák túlsúlya okozza. A díszítésnek köszönhetően már önmagában is csábító. A rózsavíz és a lime csodálatos harmóniája érvényesül ebben a nyári frissítőben. A legnagyobb kánikulában kötelező! A rózsavizet kissé elnyomja a lime, de nem is bánjuk, mert így is szeretjük. A színösszeállítás szemet gyönyörködtető, a zöld és a lágy rózsaszín jól harmonizál. És ez a limonádé sem a túlzott mennyiségű jégkockákról szól.

Ár: 700 – 800 Ft (3dl)

Facebook
Cím: 1138 Budapest, Meder utca 8.

MÁK Bistro

6/6

1051 Budapest, Vigyázó Ferenc utca 4.

Több Infó

Címkék

A Mák Bisztró 'limonádéja' kicsit kilóg a sorból. Na nem azért mert ne lenne elég jó, hanem mert valójában nem is limonádé. Itt menta és bazsalikom-szörpöt kóstoltunk, egy-egy szelet citrommal. Alapból a bazsalikom-szörpöt vettük célba, de amíg megvártuk, hogy megkeverjék a friss italt megkóstoltuk a menta-szörpöt is. A majd' 40 fokos melegből bemenekülve mintha egy oázisba érkeztünk volna, a menta frissítő íze egy pillanat alatt elvarázsolt minket, hűsen kényeztetve a megfáradt vendéget. Mikor kellően ellazultunk, megérkezett a bazsalikom-szörp, a pohárban megszólalásig hasonlított a mentásra, de íze teljesen más volt. Az első korty a nyelvem 'olasz felét' aktiválta, utána azonban kibontakozott a domináns édes íz is. Ha a Mák Bistrot választjátok, mi a menta-szörpöt ajánljuk mint legjobb frissítőt, nemcsak íze de ár-érték aránya miatt is!

Ár: 500 Ft

Hasonló tartalmak

Admin mode