gasztró

szerkesztés

Pihenj a hétvégén, rendeld házhoz a legjobb hétvégi fogásokat főzőcskézés helyett!

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 11. 13. 16:32

Sejtettük, hogy bekövetkezhet, de reméltük, hogy nem fog – a tavaszihoz hasonló, mégis más lezárások újra elkezdődtek, megnehezítve (és sokszor megmentve) ezzel sokak életét. Az este nyolcas takarodó nem sok opciót hagy a szabad mozgásra, úgyhogy ne zárkózzunk be a konyhába hétvégén, inkább rendeljük házhoz a kedvenc fogásainkat!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Jardinette

1/11

1112 Budapest, Németvölgyi út 136

Címkék

Béke- és jó időben árnyas kertje az egyik legbudaibb dolog – de az étlapon is jórészt a klasszikus polgári világ fogásai találhatóak. Most éppen libanapokat tartanak, így a húsleves, a rántott szelet, a főzelékek mellett rengeteg libás finomságot is készítenek, a libalevestől a -sültön át egészen a -maceszig, sőt a budai klasszikusokból hétvégéhez nagyon is illő, négyszemélyes családi adagot is kérhetünk. Mivel külön cukrász foglalkozik a desszertekkel, érdemes az aktuális süteménykínálatot is megnézni. Telefonon közvetlenül tőlük rendelhetünk, de a Wolton is megtaláljuk őket.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Felix Kitchen & Bar

2/11

1013 Ybl Miklós tér 9.

Több Infó

Címkék

A kicsit világi, kicsit hazai konyhájáról, no meg a város legjobb aranygaluskájáról ismert Felix Kitchen & Bar fogásai akkor is tökéletesek egy kiadós kirándulás után, ha a magyaros verziót kívánjuk, meg akkor is, ha a harcsapaprikás vagy a bécsi szelet helyett jobban vágyunk a garnélás tésztára vagy a nasi gorengre. A főételeken kívül ugyanúgy találunk kímélő grillételeket, mint kreatív salátákat az étlapon – abban pedig biztosak lehetünk, hogy bármelyiket rendeljük is, kiváló alapanyagokból fog készülni. Bárhogy döntsünk is, a desszertszekciót semmiképpen ne hagyjuk ki – hiszen mi lehetne hétvégibb fogás, mint a pihe-puha aranygaluska selymes sodóval? A kiválasztott ételeket a Wolton keresztül kaphatjuk meg, de maga a Felix is elindította a saját kiszállítását, a Facebook-oldalukon a részleteket is megtaláljuk.

Fotó: Norbert Hartyányi - We Love Budapest

Börze

3/11

1051 Budapest, Nádor utca 23.

Több Infó

Címkék

A Börzében nem nagyon lehet mellényúlni, még akkor sem, ha nem az asztalunkhoz, hanem a szomszédos üzlethelyiséghez viszik ki a fogásokat. Ők nem indítottak házhoz szállítást, de ha telefonon leadjuk a rendelést, 15 perccel később már fel is vehetjük az ebédünket – egy belvárosi séta után pont bele is fér. A hét minden napján van ebédmenü, de természetesen az étlapról is választhatunk. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Stand25 Bisztró

4/11

1013 Budapest, Attila út 10.

Több Infó

Címkék

Az Attila úti fine bisztró fogásait is egy sétával célszerű összekötni, kiszállítást ugyanis nem vállalnak. Az elviteles fogásokat azonban kérhetjük melegen vagy hidegen is – ilyenkor az utolsó simításokat otthon tudjuk elvégezni, garantálva ezzel a friss élményt. Az étlapon találunk igazi hétvégi comfort foodokat – például a város legjobb rakott krumpliját – és kímélőbb, de házias falatokat is. 

Fotó: Forgács Zsuzsi - We Love Budapest

Mátka étterem

5/11

1075 Budapest, Holló utca 12-14.

Több Infó

Címkék

A belvárosi kisvendéglő könnyed, magyaros-eklektikus fogásait melegen ajánljuk, ha hagyományosra, de ugyanakkor valami modernre vágyunk. A hazai főételeket sokszor újhullámos, nemzetközi körettel kínáló Mátka saját kiszállítást indított – ha rendelni szeretnénk, a honlapjukon megtaláljuk hozzá az összes információt.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Szépilona Bisztró

6/11

1021 Budapest, Budakeszi út 3.

Több Infó

Címkék

Az idén újragondolt Szépilona Bisztró a budai lakosoknak kedvez – ők ugyanis csak az I., a II. és a XII. kerületbe,  valamint az északnyugat-budai agglomerációba visznek ebédet-vacsorát – azt viszont egyenesen szakácsuktól, Takács Rolandtól kapjuk meg, lévén ő hozza nekünk házhoz. Az étlapon vegyesen találunk budai klasszikusokat és modernebb ételeket is, de az biztos, hogy náluk kapható az egyik leghétvégibb fogás, amit csak el tudunk képzelni: a tafelspitz. 

Fotó: Rosenstein Vendéglő

Rosenstein Vendéglő

7/11

1087 Budapest, Mosonyi utca 3.

Több Infó

Címkék

Rosensteinéktől csak azért kár házhoz szállítást kérni, mert ott külön öröm a kedves fogadtatás is. A kiszállítási kínálat kommunikálására külön Facebook-oldalt hoztak létre, és ők maguk hozzák ki a választott ételeket. A napi ajánlaton kívül a legtöbb Rosenstein-klasszikus  mint a halászlé, a sült libacomb vagy a vadas  – is kérhető otthonra, de a pontos részleteket telefonon tudjuk velük egyeztetni. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Szaletly

8/11

1145 Budapest, Stefánia út 93.

Címkék

Az egykori Thököly Vendéglő helyén nyáron nyílt Szaletly nagyon szerethető kis hely, remek konyhával. Ha a kényelmes kerthelyiséget nélkülöznünk kell is – amit az évszak miatt valószínűleg úgysem használnánk most –, a remek házias fogásaikat nem kell. A környékbeliek telefonos rendelés után fel is kaphatják a kiválasztott csomagot, a messzebb élők pedig a Wolton kereshetik őket. Fontos megjegyezni, hogy mivel elkötelezett környezetvédők, a lehető legkevesebb fölösleges csomagolást használják, és minden csomagolóeszközük lebomló anyagokból készül

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Rétisas Vendéglő

9/11

1116 Budapest, Hunyadi Mátyás utca 56.

Címkék

A dél-budai rántotthús-mennyország a lezárások alatt sem hagyja cserben híveit. Az elviteles lehetőség mindenki számára adott, de a XI. és a XXII. kerületben, illetve Budaörsön házhoz is viszik a fogásokat. Ha a magyaros, házias fogások közül a ház specialitását, a mátrai borzaskát kérjük, akkor bízhatunk benne, hogy holnapra is marad ebédünk – egy szuszra ugyanis nem annyira könnyű elfogyasztani az egészet.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Robinson Étterem

10/11

1146 Budapest, Városligeti Tó

Több Infó

Címkék

A Városligetben lévő Robinson 30 éve hozza a stabil szintet – mostantól a szigorítások feloldásáig az otthonunkba is. 1-2 kivételtől eltekintve a hazai vonalat képviselik, érdemes tőlük gulyáslevest, hortobágyit vagy lassan sült Stefániát rendelni, de vegyük figyelembe, hogy most ők is libanapokat tartanak. A rendelt ételeket felvehetjük személyesen, de ki is szállítják hozzánk pluszköltségért. 

Fotó: Bakcsy Árpád

Biarritz étterem és kávézó

11/11

1055 Budapest, Balassi Bálint utca 2.

Több Infó

Címkék

A Biarritz szintén nem ma kezdte a vendégek etetését, és az elmúlt 30 évben mindig számíthattunk rájuk, ha magyaros ételekre vágytunk, egy kis francia sikkel. Az elviteles mód és a házhoz szállítás náluk is elérhető, és érdemes többször ránézni a virtuális étlapra, mert gyakran változik a kínálat. A Márton-nap jegyében most náluk is a liba kapott főszerepet – kifejezetten izgalmas és hosszú a novemberi szárnyasból készült fogások száma az étlapon, a libakocsonyától kezdve a ludaskásán és a sóleten át egészen a libacombig

Hasonló tartalmak

Admin mode