szabadidő

szerkesztés

Pancsolás helyett úszás, avagy sportos csobbanás a nyárra – 5 természetközeli úszómedence

Szerzők

  • Bartha Dorka

2020. 07. 09. 14:05

Ahogy kúszik fel a hőmérő higanyszála, fokozatosan telnek meg a strandok hétvégenként – ám sokan elfelejtik, hogy nem csak pancsolni és ejtőzni lehet ezeken, hanem a legtöbbnek szuper úszómedencéi is vannak. Szóval ha valaki egy kis edzésre vágyik, ahol garantáltan nem kell izzadnia, cserébe az egyik legegészségesebb mozgást végezheti, annak szól ez a medencés gyűjtésünk.

Melőtt felkerekednénk, a részletes, járványhelyzetre való esetleges új szabályokat, korlátozásokat vagy gyakran ismételt kérdéseket érdemes átfutnunk, amit itt tehetünk meg

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Dagály Fürdő

1/5

1138 Budapest, Népfürdő utca 36.

Több Infó

Címkék

Medencék: két mély úszómedence, egy 25 m és 50 m-es
Belépők: A 2 órás úszójegy hétközben 1900 forint, de 15 óra után 1500 forint a belépő egységesen

A frissen felújított, régen Népfürdőként ismert strand döcögősen lett ismét a budapestieké, két évvel a felújítása után 2018 augusztus végén nyitott ki újra. A strand, bár kissé megnyirbált területen, de a 21. századi igényeknek megfelelően készült el, amik viszont most minket érdekelnek, az úszómedencék, nagyon szuperek lettek. Az 50 méteres, Duna-parthoz közeli, a Margitszigetre néző medencét megemelték és egyeletesen 220 centiméteres mélységgel alakították ki (eddigi tapasztalataink alapján ennek a vize hűvösebb, így a tömeg is jóval kisebb benne, még egy kánikulás napon is), de a 25 méterest is felújították, ott is kellemes tempózni, és ez kicsit árnyékosabb is, ha valaki el szeretné kerülni, hogy az úszódressz absztrakt mintája a hátára égjen. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

MOM Sport Uszoda és Sportközpont

2/5

1123 Budapest, Csörsz utca 14–16.

Több Infó

Címkék

Medencék: 33 méteres kültéri úszómedence
Belépők: a szezonális úszójegy 2 órás időtartamra 2090 forint

A budapesti uszodák között nagy kedvencünk a MOM, nem csak azért, mert mindennap nyitva van este 10-ig, de a budai hegyek által körülvéve nagyon hangulatos mind nappal, mind este, főként a kültéri medence. Bár népszerű, soha nem túlzsúfolt, a medencefoglaltság sem lehetetleníti el az egyéni úszást, és ár-érték arányban megéri beruházni rá, főként, hogy van egy kulturált wellnessrészlege is.  

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő

3/5

1203 Budapest, Vízisport utca 2.

Több Infó

Címkék

Medencék: 25 méteres a kültéri úszómedence
Belépők: az úszójegy 2 órás időtartamra 2100 forint hétközben (illetve szombat délig 2400 forint)

A Pesterzsébeten feltörő jódos-sós gyógyvíz az egész országban nagyon ritka, Budapesten a XX. kerületen kívül máshol nem is találni. Éppen ezért számított nagy dolognak, mikor majd két évtized csend után a fürdőt strandostul együtt újranyitották 2018-ban. A strand ugyan még kissé gyér, hiányoznak a nagy, árnyat adó fák, de az úszómedencére és a tiszta öltözőkre, zuhanyzókra egy szavunk sem lehet, szeretünk itt tempózni, ráadásul itt is van külön úszójegy opció.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

4/5

1141 Budapest, Egressy út 178.

Több Infó

Címkék

Medencék: 33 méteres kültéri medence
Belépők: a 2 órás úszójegy 2100 forint, szombaton 2400 forint délig (FONTOS, hogy van letét, ami 800 forint és csak készpénzben lehet fizetni!)

Zugló szeretett strandja Budapest legifjabb fürdője, 1989 óta várja a fürőzni vágyókat, ráadásul nem olyan régen szépen fel is újították, így a szolgáltatás színvonala elég magas. Az úszómedence itt 33 méteres, amiben összesen 8 darab sáv található, amelyből egyidejűleg maximum 4 sáv van bérbe adva, szóval a szóló úszóknak is mindig jut hely. Bár zsúfoltabb nyári hétvégén előfordult már, hogy inkább a pancsolók uralták le a terepet, és eléggé kerülgetni kellett őket annak, aki úszni szeretett volna. 

Fotó: Római Fürdő

Római Strandfürdő

5/5

1031 Budapest, Rozgonyi Piroska utca 2.

Több Infó

Címkék

Medencék: 33 méteres úszómedence
Belépők: nincs külön úszójegy, de az egész napos felnőtt jegy 2500 forint, hétvégén picit drágább, 2800 forint

A tavalyi nyarunk nagy kedvence volt a A HÉV-vel elég egyszerűen megközelíthető, bájos strand gyönyörű parkkal, aminek különös hangulatot adnak a római kori emlékek, vagy az arra hajazó dekorációk, kiegészítők. Tiszta, igényes felszerelésű medencék, az úszó 33 méteres (bár most ugye nem ez a lényeg, de szuper csúszdák vannak felnőtteknek is). És még tömeg sincs.
 

Hasonló tartalmak

Admin mode