szabadidő

Nyár van, irány a szabadba jógázni! – 6 klassz helyszínt ajánlunk

Szerzők

  • Urbán Cintia

2017. 07. 06. 14:46

Jóga szempontból azért izgalmas a nyár, mert ilyenkor hirtelen rengeteg napüdvözlet lebonyolításra alkalmas helyszín terem a városban, legalábbis sokféle szabadtéri placcból lehet azt csinálni. A jógaoktatók is pontosan tudják, hogy odakinn a legjobb a gyakorlás: sorra tűnnek fel a külsős helyszínekre vitt órák. A hab a tortán pedig az, hogy ezek gyakran egészen megdöbbentő lokációkat jelentenek: golfpályától a Szabadság hídig 6 opciót gyűjtöttünk össze az idei nyárra.

Fotó: Reeves #pictures

Golfpálya 

1/6

Címkék

Ahogy az Árpád híd közelében lévő Academy Golf Budapest is mutatja, Buda lankái tökéletesen alkalmasak golfozásra. És ha már adott egy szépen rendben tartott zöld pázsit, ahonnan ráadásul gyönyörűen belátni Óbuda egy szegletét, miért ne lehetne itt jógázni is? Kolossváry Orsi vezetésével ez már több reggelen is megtörtént, az egyik alkalommal pedig mi is csatlakoztunk. Egy golfkocsival futottunk be a 3-as számú pályára, ahol leterítettük a jógamatracokat, vigyázva a minket körbegolfozókra, és egy órán át gyakoroltunk. Utána egy vegán villásreggelivel vendégeltek meg, miközben Stahl Barbi énekelt és Havai Gábor akusztikus gitáron játszott. A történet nagyon kerek, értelmet nyer a 'chill' fogalma. Orsi egyébként egy másik golfpályán, a Hajógyári-szigeten lévő Golftanyán is tart órákat, már egy éve, itt az este aktívaknak kedvezve, na meg annak, aki kedveli a Fű Juice Bar friss gyümölcs-és zöldségleveit.

Következő alkalom: Academy Golf Budapest - július 16., 10:30, Golftanya - július 10., 19:00
Ár: Academy Golf - 3900 Ft, Golftanya - 2500 Ft Bővebb infó

Fotó: Petraflow

Tető 

2/6

Címkék

Elég izgalmas és különleges dolog a városra lenézve jógázni, és jó hír, hogy némelyik budapesti tetőteraszon bizony ezt időről időre meg lehet tapasztalni. Petraflow vezetésével az Aria Hotel (High Note SkyBar) és a Hotel President (Intermezzo Roof Terrace) tetején is leteríthetjük a jógamatracainkat, hogy aztán a Bazilika, Parlament vagy a Citadella szuggerálásával tartsuk meg az egyensúlyunkat, és a lehető legközelebbről üdvözöljük a Napot. Az óra végére egy kellemes, másfél órás vinyásza flow-t tudhatunk magunkénak. Ha az Ariába érkezünk, érdemes egy egész délelőttöt rászánni a programra, mert az óra után szabad a bejárás a wellnessrészlegbe.

Következő alkalom: Aria - július 9., 9:00
Ár: Aria - 5000 Ft, Hotel President - 3500 Ft Bővebb infó

Fotó: Margitszigeti JÓGA

Margitsziget

3/6

Címkék

Vasárnaponként megtelik a margitszigeti Nagyrét jógásokkal: minden héten 11 órától a Margitszigeti JÓGA oktatóival tudunk astangát gyakorolni. A dolog becsületkasszás, matracot vinni kell, és akár gyümölcsöt és rágcsát is lehet, mert a gyakorlás általában piknikkel és beszélgetéssel folytatódik. Az órák egyébként 60 vagy 90 percesek, és a vasárnap délelőtti szeánszokon túl szeptemberig kedden, szerdán és csütörtökön is jöhetünk, ekkor délutánonként. Látszólag már egy komplett kis közösség alakult ki az itteni zöld terepen, de ehhez bárki bármikor csatlakozhat.

Következő alkalom: július 6., 18:00, július 9., 11:00 Ár: becsületkassza Bővebb infó

Fotó: Láglerphoto

Szabihíd

4/6

Címkék

Mint az már ismeretes: a Valyo kezdeményezésére 4 nyári hétvégére lezárják a Szabadság hidat az autós és BKV-forgalom elől, a budapesti gyalogosok javára. Most már félidőnél járunk: két hétvége ugyan eltelt, de augusztusban jön az újabb, szóval megint lehet majd az aszfalton és a síneken piknikezni, mutatványozni, függőágyazni, és bizony jógázni is. Mert hát persze mégis csak jobb olyan helyen gyakorolni az ászanákat, ahol amúgy általában nem tehetnénk, ez a tavalyi alkalmakon is bebizonyosodott. A mostani eseménnyel kapcsolatos részletek még alakulóban vannak, de Facebookon nyomon követhetitek az aktualitásokat.

Következő alkalom: augusztus 6., 18:00
Ár: ingyenes Bővebb infó

Fotó: Petraflow

Kopaszi-gát 

5/6

Címkék

A Kopaszi-gáton lévő franciás étterem, a Le Bistro terasza is jógaközpontként funkcionál majd most szombaton. Petraflow dinamikusan áramló gyakorlataiból felépített órája reggel 9-kor kezdődik a napvitorlával fedett terepen, amihez a Kopaszi-gát zöldje és a a Duna adja a hátteret. A jóga után egy pohár prosecco vagy limonádé jár az ejtőzéshez, hogy úgy igazán megadjuk a módját a szombat délelőttnek.

Következő alkalom: július 8., 9:00
Ár: 3500 Ft Bővebb infó

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Az Émile kertje

6/6

Címkék

Az Émile kertje Buda egy eldugottabb utcájában található, és az elegánsan kellemes környezeten túl finom és csinos süteményeiről híres. Ez a kedves terep jógaóra színtereként is jól működik, szombaton például Kolossváry Orsi egy új kezdeményezésének köszönhetően egy 60 perces hatha flow jógagyakorláson vehetünk részt, a fák árnyékában. Utána jár egy egészséges reggeli is; tápiókapuding vagy gazpacho és mellé limonádé.

Következő alkalom: július 8., 10:30
Ár: 4900 Ft Bővebb infó

Hasonló tartalmak