shopping

szerkesztés

Menő cipők a nyárra 5 magyar tervezőtől

Szerzők

  • We Love Budapest

  • Rothman Gabriella

2017. 08. 17. 13:43

Egyre több dizájner kalandozik a divatipar kevéssé bejáratott területeire. A cipőtervezésre ez különösen igaz, hiszen kényelmes, mutatós, stílusos és minőségi darabokat tervezni és készíteni nem kis kihívás. Öt olyan alkotót mutatunk, akik még talán kevésbé ismertek, de lépőikben mi szívesen rónánk naphosszat Budapest utcáit.

Corsó Étterem

Fotó: Zergi Borbála

DYAN

1/5

Címkék

Polgár Diána jó néhány éve tervez már cipőket, s akik látták már valamelyik modelljét, később azonnal felismerik stílusát. A saját keresztnevéből eredő márkanév alatt kényelmes, igazi városi cipellőket készít, amelyek egyszerre nőiesek, vagányak és könnyedek, ugyanakkor roppant kényelmesek még egy szaladgálós nap legvégén is. Aktuális kollekcióját a városban töltött hosszú nyári esték és a hajnali hazafelé tartó séták inspirálták. Dia szerint ilyenkor a város egy új arcát mutatja, hiszen ebben a különös fényben mások a színek, és az épületek kontúrja is élesebb, a formák is határozottabbak.

Az ASSYM széria éppen erre az erős geometriára, pontosabban a szimmetria és az aszimmetria játékára épít. S, hogy mit jelent mindez cipőkben elbeszélve? Stílusos papucsokat, nyitott orrú szandálokat, izgalmas orrú bebújósokat, mindezt minimalista vonalvezetéssel és kontrasztos színpalettával­ – alapvetően feketében, némi bézzsel és szürkével, sőt olykor erős pirossal megbolondítva.

WEB
Kapható: saját webshop, Nr. 3 Store
Árak: 29.700 Ft- 38.100 Ft.

Fotó: NES

NES

2/5

Címkék

Szilágyi Andrea cipői amellett, hogy karakteresek, környezetbarát alapanyagok felhasználásával születnek, sőt annyira fenntartható módon készülnek Magyarországon, amennyire csak lehet. A NES cipők elsősorban azokhoz szólnak, akik hajlandók áldozni a minőségért, és egy-egy pár cipőt több, sőt adott esetben sok-sok szezonra szánnak. A NES nagyjából háromhavonta jelentkezik újdonságokkal, de ezek nem követik szigorúan a trendeket, inkább a divat hosszú távú alakulásának vonalába illeszkednek.

A nyári szezonra 12 új fazon készült, amelyek között főként lapos vagy alacsony sarkú, finom hegyes orrú darabok találhatók, a szett lelke azonban egy kerek orrú, magas sarkú, nyári csizma lett, amolyan statement darab, kifejezetten bevállalósoknak. A Shameless szériához a már megszokott növényi cserzésű és újrahasznosított bőrök szolgáltak alapul, amelyet nyersgumi és bőrtalppal egészített ki tervezőjük. Az egyes modellek egyedi kérések figyelembevételével is rendelhetők, sőt a modelleket eleve úgy alakították ki, hogy magasabb sarokkal is elkészíthetőek legyenek.

WEB
Kapható: saját webshop, FIAN Koncept
Árak: 48.000 Ft-tól

Fotó: Bohus Márton

Mandragora

3/5

Címkék

Alig pár hónapja hívta életre saját márkáját Scherfel Nóra, s egyelőre még csupán bemutatkozó kollekciója kapható, de reméljük, hamarosan továbbiak követik majd az élénk színekkel, különleges egyedi mintákkal és feminin formákkal dolgozó tervező brandjének kínálatát.

A Mandragora cipői csajos és merész darabok, amelyek egytől egyik kézzel készülnek Budapesten kiváló minőségű bőrökből, s a tervezőt nem kevesebb hajtja, mint hogy olyan cipők szülessenek, melyek az esztétikai élmény mellett a komfortot is biztosítják viselőjük számára, és persze nem jönnek szembe az utcán. „Saját tapasztalatból tudom, hogy egy mai modern nőnek milyen sok szerepben kell megfelelnie nap mint nap. Szüksége van egy olyan cipőre, mely tükrözi az egyéniségét és amiben jól érezheti magát, bárhová is viszi az útja.

WEB
Kapható: saját webshop, Clique Design Studio, ONE Fashion Budapest designer store
Árak: 26.000 Ft – 41.000 Ft

Fotó: SERTEES

SERTEES

4/5

Címkék

A SERTEES egy konceptuális projektként jött létre TIMEABARTOS és TIMROSE együttműködéseként, de a nem várt siker máris újabb darabokkal gazdagította a két „bőrös” tervező közös kollekcióját. Ahogy a márkanév is sugallja, a termékek a haszonállathoz kötődő vizuális képeket, emlékeket ültetik át egy új kontextusba. A disznóvágás tárgyi környezete, a malacokról készült jellegzetes hústérkép szolgáltatott inspirációt az első táskasorozathoz, amelyhez most két, karakterében passzoló papucs csatlakozott.

A téma maradt, így a papucsok nevét, Julit és Pirit a disznóvágásokon segédkező jellegzetes viseletű asszonyok ihlették. Juli jellemzője a kivágott elem, mely a SERTEES logóra emlékeztet. Felső része növényi cserzésű bivalybőrből készült, talprészét vörös sertésbőr borítja, sarokelemként pedig parafa berakás díszíti. Piri orrkivágása a disznópata formájára emlékeztet, alja vastag talpbőrből készült, melyen kézi metszéssel jelennek meg a kollekció mintái.

Facebook
Kapható: rendelésre
Árak: piros Piri papucs 42.000 Ft, rózsaszín Juli papucs 36.000 Ft.

Fotó: Kralik Dani

Te by Tóth Eszter

5/5

Címkék

A nyár egyik legmenőbb lábbelije a spárgatalpú vászoncipő, más néven az espadrilles. Ezek a cipők a divat nagy klasszikusai közé tartoznak, már a negyvenes években is viselték őket a filmvásznon, sőt Yves Saint Laurent elkészítette a fazon magassarkú változatát is. A karakteres cipellők számtalan változatban érhetők el. Idén nyáron viszont egy magyar tervező, Tóth Eszter is készített egy komplett kollekciót.

Eszter autodidakta módon vágott bele a szakmába, s a tervezés során jellemzően saját igényeiből indul ki. „Az espadrilles könnyed viselet, és sokféle alkalomhoz passzol. Igazi multifunkcionális darab. Lehet sportos, de lehet elegáns is, attól függően, hogy mivel párosítjuk.” A klasszik bebújós változatok mellett papucsok is készültek, ám a felső részük nem a tradicionális vászon, hanem bőr, sőt a papucsok pomponja igazi nyusziszőrből készül.


Facebook
Kapható: Zia showroom
Árak: papucsok: 20.000 Ft, cipők: 22.000 Ft.

Hasonló tartalmak

Admin mode