szabadidő

szerkesztés

Menekülés a melegbe – 9 tipp a hideg ellen

Szerzők

  • Csáki Csaba

2017. 01. 04. 16:46

Azzal riogatnak minket az időjárás-előrejelzők, hogy a következő napokban olyan hideg lesz, hogy a tacskók eltörnek a kanyarban. Ráadásul a súlyos mínuszok mellett szél is várható, hogy még inkább Alaszkában érezzük magunkat. Az alábbi összeállításban megpróbálunk néhány tippet adni azoknak, akik nem a 26 fokra feltekert termosztát mellett kuporogva tervezik túlélni a jéghideg zimankó támadását, hanem kimerészkednének a fűtött szobából egy másik fűtött helyiségbe.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Szauna

1/7

Ennél kézenfekvőbb ötletet nehéz találni: irány egy fürdő, edzőterem vagy wellnessközpont legforróbb kis helyisége, ahol amint belépsz az üvegajtón, már ömlik is rólad a víz! A budapesti szaunafelhozatal elég változatos és kreatív: szárazszauna, kültéri rönkszauna, gőzszauna, bioszauna, aromaszauna, kristályszauna, fényszauna, gyógynövényes szauna, meztelenszauna... és még sorolhatnánk. Pár perc lazulás és eszedbe sem jutnak a kinti mínuszok.

Fotó: Forrójóga

Bikram jóga

2/7

Kevésbé közismert formája a jógának, viszont a szaunához hasonlóan másodpercek alatt gyors lefolyású izzadást idéz elő. A bikram jóga az utóbbi években vált divattá. A mozdulatsorokat kb. 40 fokra felmelegített teremben végezheted, ez a klíma serkenti a vérkeringést, ezáltal az izommunkát és a légzést is nehezíti, az izzadásnak pedig köztudottan jótékony és méregtelenítő hatása is van.

Fotó: Pirate Cave

Szabadulószoba

3/7

Ezekben a szobákban legfeljebb azok izzadhatnak, akiknek klausztrofóbiájuk van, bár ők aligha vállalják a bezártságban történő logikai feladatok megoldását. Szabadulós játékok régóta léteznek, Budapesten alig néhány éve lett rendkívül népszerű: szinte minden második budapesti utcasarkon találhatsz egy pincét, ahol a legnagyobb ellenség az egyre fogyó idő. Ha viszont a kinti dermesztő hideg elől menekültök ide, akkor próbáljátok a lehető leglassabban végigmenni, hogy minél több időt töltsetek bent.

Fotó: Lasergame Lasertag Facebook-oldala

Lézerharc

4/7

A szabadulószobák fegyveres változata: ez a stratégiai csapatjáték hasonló a paintballhoz, viszont teljesen fájdalommentes. Átélheted a videójátékok izgalmát, szűk átjárókban vadászhatsz az ellenségre és semmisítheted meg – persze csak játszásiból. Izgalmas és fárasztó móka, garantált a pörgés és a szaladgálás.

Kipróbálhatod például itt

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Board Game Café

5/7

1123 Budapest, Nagyenyed utca 16.

Több infó

Természetesen lehet otthon is, de sokkal izgalmasabb ismeretlenekkel összeülni és kipróbálni magad akár a klasszikus, akár a ritkaságszámba menő játékokkal. A Board Game Caféba bekuckózva például 400 játék közül választhatsz, miután befizeted a belépőt. A legjobb, hogy addig játszol, ameddig akarsz.

Fotó: Hungarian Spinning Fan Club Facebook-oldala

Spinning

6/7

Nem elég, hogy néhány perc tekerést követően már alaposan kimelegszik tőle az ember, de a spinning még a mentális és az állóképességet is fejleszti. A létező egyik legjobb kardioedzéssel több száz kalóriát tüntethetsz el egy óra alatt, ami így közvetlenül az ünnepek után szintén nem utolsó szempont. Kezdőknek érdemes fokozatosan nekiállni.

Minden tudnivaló a Hungarian Spinning Fan Club Facebook-oldalán

Fotó: SÓKER Sóbarlang & Relax Központ

Sóker Sóbarlang & Relax Központ

7/7

1066 Budapest, Mozsár utca 7.

Több infó

Címkék

Télen gyakrabban vagyunk kehesek, úgyhogy sóbarlangba menekülni máris duplán megéri. A sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére, valamint a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára.

Ha só kell, itt a SÓKER!

Hasonló tartalmak

Admin mode