kultúra

szerkesztés

Megint egy este a mozizásnak: 2. Art mozik éjszakája

Szerzők

2013. 05. 13. 2:00

Kész szerencse, hogy az évi 365 napból – és főként éjszakából – bőven jut mindenféle kulturális vagy ismeretterjesztő eseménynek. Most ismét a közösségi filmezésnek, és különösen az art mozik speciális műsorkínálatának, valamint utánozhatatlan hangulatának szentelünk egyet a budapesti éjszakákból. Már indul a készülődés, elmondjuk, hova, miért és mire érdemes benézni!

-

1/4

Az Art mozik éjszakájának lényege, hogy egyetlen karszalaggal belépést nyerünk tetszőleges számú vetítésre május 24-én estétől egészen virradatig Budapest három leginkább meghatározó art mozijába. A profiljukban egymástól kimondottan eltérő intézmények mind más és más okból lopják be magukat a szívünkbe, most pedig egyetlen éjszaka alatt módunk lehet átélni a különböző hangulatokat, kitapasztalni, melyik mozi műsorkoncepciója jön be a leginkább és bónuszként kaphatunk néhány kuriózumot, premier előtti vetítést is.

Mi összegyűjtöttük, melyik mozi miért szerethető a leginkább, mindenki válogasson kedvére, s ne feledje: szerdáig még kedvezményes áron vásárolhatók meg a karszalagok a jegypénztárakban!

Művész Art Mozi

2/4

1066 Budapest, Teréz körút 30.

Több Infó

Címkék

Ezért szeretjük: mert szűk tereit és zegzugos folyosóit mindig a filmekhez kapcsolódó meghökkentő és kreatív installációk népesítik be, mert hosszú évek, néha évtizedek óta visszajáró, hű törzsközönsége van és sok termének köszönhetően mindig széles filmkínálattal kecsegtet.
Ezt ne hagyjuk ki: Django Unchained eredeti nyelven felirat nélkül, nagyvásznon, hajnali fél ötkor

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Puskin mozi

3/4

1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.

Több Infó

Címkék

Ezért szeretjük: mert az mellett Budapest legszebb, legpatinásabb mozija, ahova önmagában már a hely miatt érdemes betérni, a hozzátartozó kávézóban pedig igen jó kávé, minőségi borok és az éjszakázáshoz a túlélést biztosítandó, finom falatok is kaphatók.
Ezt ne hagyjuk ki: Nyitott szívvel című sebész-melodráma Juliette Binoche-sal a főszerepben, premier előtt

Toldi mozi

4/4

1052 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

Több Infó

Címkék

Ezért szeretjük: Az utóbbi években a Toldi mozi a Belváros-orientált budapesti fiatalok egyik fő találkozóhelye lett. Egymást érik a fesztiválok, filmnapok, tematikus vetítések és mindenféle mozgóképes rendezvények, az aulában pedig állandó a bulihangulat. Ebben a moziban egy pillanatra sem áll meg a pörgés, és az embert azonnal magával ragadja a hely szelleme.
Ezt ne hagyjuk ki: a márciusban megrendezésre került Friss Hús nevű, új magyar rövidfilmeknek szentelt fesztivál legjobbjaiból láthatunk válogatást – figyelem, egyszeri vetítés, kapjunk hát a soha vissza nem térő alkalmon!

Hasonló tartalmak

Admin mode