budapest

szerkesztés

Még csak november van, de már most belevághatunk a karácsonyi jótékonykodásba

Szerzők

  • We Love Budapest

2018. 11. 21. 17:08

Ha november közepén kitelepülnek a karácsonyi vásárok, akkor ezzel a lendülettel indokolt a karácsonyi jótékonykodási akciókat is elindítani. Decemberre sok véget ér, úgyhogy idén időben összegyűjtöttük a kevésbé evidens, Mikulásgyárnál és a Cipősdoboz Akciónál kevésbé ismert lehetőségeket.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Eat, Pay, Love – a Bátor Táborért

1/14

Az idén november 22-re eső hálaadás napja alkalmából hat rangos, budapesti étterem – az Apacuka Restaurant, Costes Downtown, Budavári Jamie's Italian, Spíler Original, Spíler Shanghai, Jamie Oliver's Pizzeria Gozsdu – csatlakozott a Bátor Tábor Eat, Pay, Love elnevezésű adománygyűjtő kampányához. November 22-i bevételük egy részével a súlyosan beteg gyerekek gyógyulását támogatják. A vendégektől nem várnak semmi mást, mint hogy költsenek el náluk pár meghitt órát, így gyakorlatilag észrevétlenül segíthetnek, hiszen számukra nem jár plusz költséggel az adakozás.

Az Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtése

2/14

November 23. és november 25. között zajlik a Magyar Élelmiszerbank legnagyobb karácsonyi akciója, mikor is az Aldi, az Auchan, a Metro és a Tesco üzletekben várják a lakossági élelmiszerfelajánlásokat, melyeket a pénztártól való távozás után adhatóak le. Az élelmiszeradományok minden évben a helyi nélkülözőket segítik a nehéz téli hónapokban.

MikuLÁSS futás a Margitszigeten

3/14

A LÁSS (Látássérültek Országos Egyesület) jótékonysági futásán a 3000 Ft-os hozzájárulási díjjal az egyesület működését, fennmaradását támogathatjuk. December 2-án 11 órakor egy vagy két szigetkört lehet lefutni Mikulás-sapkában, csengővel, vagy egy MinimikuLÁSS kört a belső 400 m-es pályán, kipróbálva, milyen bekötött szemmel, segítővel futni. Az esemény után teával, forralt borral és karácsonyi sütivel várják a résztvevőket.

Részletek

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Hozz egy Mikulás-csomagot!

4/14

November 24-től 26-ig várja a Mikulás-csomagokat a Segítő Angyalok Alapítvány és a KIOSK, ahová nyitvatartási időben vihetünk édességet, cukorkát, csokikat, nyalókát minden mennyiségben. „Bizony láttunk már kisgyereket a sok édesség láttán örömében pityeregni.” – írják. Az adakozókat arra kérik, hogy a csomagba semmiképp ne tegyenek plüssöket, játékokat vagy gyümölcsöt – ennek oka, hogy bármilyen korú és nemű gyereknek odaadhassák, és a hosszadalmasabb logisztika miatt ne induljon bomlásnak az elrejtett gyümölcs. Az ajándékokat vidéki térségekbe, mélyszegénységben, illetve halmozottan hátrányos helyzetben élő gyerekekhez fogják eljuttatni.

Művészek a Heti Betevőért

5/14

Kortárs műalkotással is segíthetünk, igaz, közvetve. Idén harmadik alkalommal rendezik meg a “Művészek a Heti Betevőért” jótékonysági aukciót és kiállítást, amihez több mint 40 alkotó ajánlotta fel a munkáját és az online licitből származó bevétel összegét, melyet ezúttal is teljes egészében a Heti Betevő által elért rászoruló emberek támogatására fordítanak. Idén Mácsai Pál, az Örkény István Színház alapító igazgatója fogja megnyitni november 21-26. között megtekinthető kiállítást a Klauzál térre néző Kahan Art Space Gallery-ben.

Részletek

Fotó: Vájling

Ronda pulcsis futás a Margitszigeten

6/14

Az alkalom, amikor a giccses karácsonyi pulcsinknak végre hasznát vehetjük. A december 8-án a vájling szervezésében megvalósuló jótékonysági futás keretében egy szigetkört lehet lefutni (vagy lesétálni), és adományokkal hozzájárulni az 50 fős női éjszakai menedékhely lakóinak készített karácsonyi ajándékokhoz. Női sapkákat, sálakat, kesztyűket, ruhadarabokat, könyveket, bármilyen bizsut, pipereszereket, tisztálkodási szereket, beigliket, szaloncukrokat várnak a szervezők. Részvételi díj nincs, de regisztrálni kell.

Add Tovább!

7/14

Az Add tovább! keretein belül otthonokban élő gyerekek karácsonyi álmait teljesíthetjük névtelen angyalkaként. Online elérhető egy folyamatosan frissülő lista, ahol kiválaszthatjuk, melyik gyereket szeretnénk megajándékozni az általa kért dologgal. December 2-án lesz lehetőség az ajándékok leadására a KIOSK-ban.

Részletek

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Karácsonyi meglepetés hajlék nélkül élő nők számára

8/14

A 23 éve működő RÉS Szociális és Kulturális Alapítvány indította el a Lesz Karácsony! kampányt, mely során az éjjeli menedékhelyüket látogató hölgyek karácsonyi ajándékát szeretnék összegyűjteni. Egészen pontosan 55 pár meleg zoknira, 55 csomag 3:1 instant kávéra, 55 pár kesztyűre, 55 darab tusfürdőre, 55 tábla csokira és 55 darab női dezodorra van szükségük, közvetlenül karácsony előtt, december 21-22-én pedig 1 darab karácsonyfára, 15 kg szaloncukorra, 25 kg gyümölcsre (banán, mandarin, narancs) és 35 beiglire (mákos, diós).

Kuckó Adventi csomagok

9/14

A pár főből álló lelkes csapat idén is belevágott az adventi csomagok összeállításába, immár negyedszer kezdett pénzgyűjtésbe, hogy az otthonokban élő, de a karácsonyi szünetre hazatérő gyerekeknek és családjuknak adventi csomagot állítsanak össze, amelybe ünnepi finomságok kerülnek körülbelül 15 000 Ft értékben. A csapat csak pénzt gyűjt, aminek 100 %-át a csomagokra költik, a csomagolást és kiszállítást önkéntesek végzik saját költségükre. A többlet-adományból az otthonban maradó gyerekeket lepjük meg kreatív eszközökkel, hogy a téli szünet tartalmasan teljen. A cél 100 csomag készítése körülbelül 10 gyermekotthonban élő gyereknek és családjának, ami a budapesti otthonok egy részét fedi le. A gyűjtés december 9-ig tart.

Részletek

Age of Hope – Ezer gyerek karácsonya

10/14

Az AGE OF HOPE alapítvány idén is nagyszabású karácsonyi kampányt szervez, hogy az ünnepek alatt is tudjon segíteni a mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeken országszerte. Az anyagi támogatás mellett játékokat, tartós élelmiszereket, babaápolási kellékeket, vitaminokat, láz – fájdalomcsillapítókat, édességet, tisztálkodó és tisztító szereket, iskolai felszereléseket, cipősdobozba csomagolt ajándékokat gyűjtenek Budapesten, a Vasas Pasaréti Sportcentrum és az Euro Mini Storage recepcióján, illetve Délpesten telefonos egyeztetés alapján.

Részletek

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Paloma művészudvar

11/14

November 19-től a Paloma művészudvar és közösségi bemutatótér alkotói nagyszabású jótékonysági akcióba kezdtek: gyerekjátékokat gyűjtenek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza - Zuglói Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek számára, hogy így tegyék szebbé, vidámabbá és boldogabbá a kicsik karácsonyát.

Segítség Ugandában

12/14

A Magyar Afrika Társaság a következő ugandai missziója december elején indul, ami egy speciálisan nőkkel foglalkozó misszió lesz. A szervezet a „Knowledge for the village” projekthez kér adományokat, amelyekkel a nők képzését szeretnék megvalósítani, és amelyekkel abban is segíthetünk, hogy a faluban élő családok úgy tölthessék el a karácsonyt, hogy senki ne legyen éhes, és mindenki önfeledten ünnepelhessen.

Részletek

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Könyvek gyerekeknek a Libri gyűjtőpontjain

13/14

Több ezer gyerek karácsonyát szebbé tehetjük, ha három gyerekkönyvet elviszünk a Libri adománygyűjtő pontjaihoz. Országszerte 30 Libri Mesepont várja a meseköteteket, foglalkoztató és lapozgató kiadványokat, ismeretterjesztő könyveket és ifjúsági regényeket, hogy minden gyerek megtalálhassa az érdeklődési köréhez és életkorához leginkább illő olvasmányt.

Könyvárverés koraszülöttekért

14/14

Az Álomgyár Könyvkiadó idén úgy döntött, idén a koraszülött mentőket, a Peter Cerny Alapítványt kívánják támogatni, meglehetősen rendhagyó módon. A kiadó írói a könyveikkel, az írói tevékenységükkel kapcsolatos személyes tárgyakat ajánlották fel árverésre, a relikviákért befolyó összeget pedig az Alapítványnak adományozzák. A felajánlott tárgyak közt ékszerek, használati tárgyak, kabalák, sőt még egy színdarab első szövegkönyve is szerepel, nem beszélve arról az Álomgyárnál 2018-ban megjelent 70 könyvet tartalmazó könyvcsomagról, melyet maga a Kiadó ajánlott fel jótékony célra. Az árverés november 26-ig tart.

Részletek

Hasonló tartalmak

Admin mode