gasztró

szerkesztés

Lémánia – avagy hol igyunk egészséget a városban?

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 03. 28. 2:00

Nem csak azoknak szól a legjobb lé-kínálattal rendelkező étteremösszeállításunk, akik a tavasz első napsugarainak örömére lemondanak pár napra a szilárd táplálékról. Bár mindenkinek hasznos lehet egy-egy méregtelenítő léböjt a tavaszi fáradtság kezeléseként, azért ezzel kapcsolatban sem kell feltétlenül végletekben gondolkozni. A vitaminbomba, tisztító hatású és energetizáló leveket mindenkinek ajánljuk! Íme a top 6 hely a legkedveltebb lékülönlegességük egyikével!

LéBár

1/6

A Múzeum körúti Bio ABC melletti LéBárban választhattunk volna natúr, szűretlen vörös szőlőlevet, tisztán vagy vízzel kevert búzafűlevet vagy az alma-, cékla-, répa-, narancslevek különböző kombinációját egy kis homoktövislével megspékelve. Mi azonban a tavasz slágerére voltunk kíváncsiak, melyet desszertként, illetve smoothieként is fogyaszthatunk. Neve: Zöld ital. Titka a csalán és a mangold levél, ízét pedig az édes banán és datolya, valamint egy leheletnyi citrom kölcsönözi. Előnye a zöldségeken túl az is, hogy bár több, mint 1,5 dl a kehelyben felszolgált adag csupán 250 forintba kerül. Ha zavar minket, hogy az üzletben szűkös a hely, vigyük magunkkal a zöldséget a szemben lévő lépcsőire!

Facebook

Kiwi

2/6

Cím: 1054 Budapest, Holló utca 14. ()
Nyitvatartás: h-p: 6:30- 22:30 szo-v: 10:00-20:00

Ezen a helyen tényleg a lé a fő profil! És ez mind választékban, mind minőségben komolyan is van véve! A gyümölcs turmixokba nem kerül víz, maximum mézet használnak az édesítéshez, és a tejes italokat soyatejjel is kérhetjük. Az italok összetevői közt olyan különlegességeket találhatunk, mint az alga, a brokkoli, a zeller, illetve a körte. Bár a legegészségesebbek a tisztán zöldségből készült levek, még mindig az édeskés íz a legnyerőbb, így mi is egy olyat kóstoltunk, amelyikben a cékla-, a répa- és a spenót mellett, narancslé is van. A neve és az íze is csábító: Vörös varázs. Három deciliter frissesség 890 forintért.

Napfényes Étterem és Cukrászda

3/6

1053 Budapest, Ferenciek tere 2. (Veres Pálné és Curia utca sarok)

Több Infó

Címkék

A Napfényes Étterem kínálatáról oldalakat lehetne írni és akkor még lehet, hogy csak a főételekig jutnánk. A sütőtök lé önmagában, pusztán gyömbér hozzáadásával fogyasztva is isteni, és 200 forint/dl áron kapható az étteremben. Egészséges leveik közül összetettsége miatt emelkedik ki a Vitaminkoktél, amely répa-, cékla-, zeller-, sütőtök-, almalevet, illetve gyömbért is tartalmaz! A hozzávalókat természetesen kérésünkhöz igazítják, így a szigorú léböjtölők és a kifejezetten a menühöz innivalót választók is megtalálják majd a számításaikat.

Mannaturál Ételmanufaktúra

4/6

Vegetárianus, nyers és különleges. Ezt kínálja a Mannaturál, december 15-től új helyen, folyamatosan megújuló éttermükben. Nyers leveik mellett érdemes a mandula-, kókusz-, illetve feketeszezám tejek közül is megkóstolni a nekünk tetszőt. Mi ezúttal a Máktejet teszteltük, mely a kis serkentő magvakon kívül csupán datolyát és vizet tartalmaz, de így is isteni finom! 500 forintos áron lehet a miénk, és garantáltan helyettesíthet egy reggelit, de desszertként is kiváló.

Facebook

Fruccola – MOM Park

5/6

1123 Budapest, Csörsz utca 35.

Több Infó

Címkék

A Fruccola a város egyik legismertebb bárja, ahol hódítanak az egészséges dzsúzok, melyektől „boldogok leszünk, a boldogság remek”. Ez így igaz; a vitaminoktól duzzadó gyümölcs-zöldség levek pedig határozottan hozzájárulnak ehhez. Mi egy klasszikust kóstoltunk: cékla-, répa-, alma- és gyömbér kombinációt. 750 forintos áron kapható és ideális a nap bármely szakában.

Fotó: Édeni Vegán

Édeni Vegán

6/6

1011 Budapest, Iskola utca 31.

Címkék

Az Édeni Étterem kizárólag vegetáriánus finomságokat kínál, de olyan színvonalon, hogy nem is hiányolhatunk semmit. Mivel most kizárólag a levekre voltunk kíváncsiak, és a gyömbéres limonádét, valamint a mentás mohitot már így is rengetegszer kell elkészíteni a személyzetnek, így mindenképpen valami préselt levet szerettünk volna kipróbálni. A választás a Zöld italra esett, ruccolával, ananásszal, uborkával, és almával. Magas vas és rost- és egyéb tápanyag tartalma miatt ideális választás azoknak is, akik éppen léböjt kúrát tartanak. Ára: 600 forint. A helyet amiatt is ajánljuk a tudatos étkezés híveinek, mert egyedülálló módon fagyasztott búzafű kockákat is kaphatunk elvitelre!

Hasonló tartalmak

Admin mode