budapest

szerkesztés

Lehetséges jövő - Szórakozás és szabadidő

Szerzők

2011. 02. 16. 1:00

Az Európai Unió 2007 és 2013 között 8000 milliárd forintnyi (kb. 30 milliárd euró) támogatást biztosít Magyarországnak a legkülönfélébb területeken. Ennek eredményeként az egész országban óriásplakátokon hívják fel a figyelmet az éppen aktuális projektekre.

Fotó: Kálló Péter / Sziget.hu

Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget)

1/4

1033 Budapest, Óbudai-sziget

Több Infó

Címkék

Az Álomsziget egy rendkívül összetett rehabilitációs és fejlesztési projekt, azon a Hajógyári szigeten, amely számos felkapott klub, illetve a Sziget Fesztivál otthona. A munkálatok már 2007-ben elkezdődtek. A tervek szerint új hoteleket, konferencia központokat, sportcsarnokokat, strandokat, szabadidőparkokat és sétányokat alakítanak ki, emellett a zöld területek megóvása a cél. Távlati tervek között szerepel a Hadrianus-palota feltárása, Aquincum, valamint a Zichy-kastély restaurálása és a környék tömegközlekedési hálózatának fejlesztése.

Kopaszi-gát

2/4

1117 Budapest, Kopaszi gát

Több Infó

A Kopaszi Gát az Álomszigethez hasonló projekt Dél-Budán. Mostanra az új park már elkészült, de még több fontos része építés alatt áll. A következő 8-10 évben lakásokkal, irodákkal, egy bevásárló- és szórakoztató központtal, fitness-wellness-spa és egészség centerrel, egy szállodával, egy új híddal és kikötővel egészítik ki. Ez a beruházás egy vadonatúj szabadidőközponttal gazdagítja Dél-Budát.

Bálna Budapest

3/4

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Több Infó

Címkék

A CET az egyik legnépszerűbb, és legjobban várt projekt. A tervek szerint 2010 tavaszán avatják fel, és Dél-Pest új, kulturális, kereskedelmi és szabadidőközpontjaként üzemel majd. Üvegből és vasból épült főépülete egy futurisztikus bálnát ábrázol (erről kapta a nevét), ahogyan kiemelkedik a Duna habjaiból. Az épületet 19. századi, felújított raktárak veszik körül. A CET sokoldalú kulturális és konferenciaközpont, szórakoztató és kereskedelmi épületkomplexum is egyben, de fő célja a nemzetközi kulturális kapcsolatok fejlesztése.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Műjégpálya

4/4

1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

Több Infó

A rekonstrukció keretében 2010 végéig felújítják a jégpályát és a barokk stílusú fogadóépületet, emellett a II. világháborúban lebombázott épületszárnyat is újjáépítik. Ez a beruházás szorosan kapcsolódik a közelben található Szépművészeti Múzeum kibővítéséhez.

Hasonló tartalmak

Admin mode