shopping

szerkesztés

Last minute ajándéktippek 5.000 forint körül magyar designerektől

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2019. 12. 16. 13:14

Azt gondoljuk, hogy ajándékajánlóból sohasem elég, főleg akkor nem, ha limitált költségvetéssel fordulunk rá az ünnepekre. Mi természetesen idén is felkutattuk, mivel készülnek a hazai tervezők karácsonyra, és megmutatjuk, hogy egyedi tárgyakat barátságos árakon is találhatsz!

Fotó: MAACRAFT

MAACRAFT ajándékcsomagok

1/10

Címkék

A MAACRAFT csapata minden évben több különböző méretű, tartalmú és áru ajándékcsomagot állít össze. Idén még egy kis csavart is vittek a csomagokba azzal, hogy nem csupán a műhelyükben készült apró ajándékokat rejtik a kis fadobozok, de kedves madáretetővé is alakíthatók. A háromféle doboz – Bence cinege, Pötyi pinty és Jancsi rigó jól mutat a kertben és a teraszon is, sőt a csomagok a Magyar Madártani Egyesület 1-1 különböző kitűzőjét is tartalmazzák, melynek árát a Maacraft elutalja számukra.

Fotó: Misija

MISIJA DESIGN figurák

2/10

Címkék

A Misija figurák mindegyike egyedileg készül, hazai manufaktúrákban, megváltozott munkaképességű szakemberek bevonásával. A többféle méretben is kapható állatok és angyalkák mellett az idei karácsony újdonsága, hogy az eddig csak betonból kapható madárfigurák (fürj, csibe, tyúk) kerámiából is elkészültek. A már hagyományosnak mondható piros és arany színek mellett egy prémium kiadás is készült csodaszép mázakkal, Tomay Katalin iparművész közreműködésével.

Fotó: LYS

LYS szójagyertyák

3/10

Címkék

Ezeket a káros anyagokat egyáltalán nem tartalmazó gyertyákat kézzel öntik egy pici budapesti stúdióban, kizárólag természetes illóolajok felhasználásával, gondos odafigyeléssel. A karácsonyi szezonra két ünnepi hangulatú illat is készült: a The Nutcracker egy fűszeres, meleg illatkeverék, amibe fahéj és narancs illóolaj került, a nevét pedig a karácsonykor játszódó Diótörő balettről kapta. Az Under the Mistletoe inspirációja a fenyő friss, természetes illata volt, ami mellé egy kis citromfű illóolaj is került.

Fotó: Anaptár

Anaptár – konstellációs térkép

4/10

Címkék

Farkas Anna jó néhány éve készít különféle naptárakat, vadonatúj térképe az északi éggömb csillagképeit mutatja meg. A ma érvényben lévő besorolás szerint a 88 csillagkép közül 36 az északi égbolton vagy annak határán fekszik. Jelölésük a hivatalos, nemzetközi megegyezés szerinti latin elnevezéssel – illetve azok egységes három- vagy négybetűs rövidítéseikkel – olvasható a printen, sőt a térkép a nagyobb, fényesebb csillagokat is mutatja. Mérete 50 x 50 cm.

Fotó: Droppe

Droppe méz

5/10

Címkék

A vadonatúj mézmárka kizárólag prémium minőségű, magas pollentartalmú magyar akácból, hársból és vaddohányból dolgozik. Úgynevezett RAW (nyers) mézet készítenek, ami azt jelenti, hogy nem melegítik – mint a bolti mézek többségét. A csomagolás is progresszív, letisztult minimál vonalat hoz, a szép formájú üveg UV szűrős, hogy védje a finomságot a naptól.

Fotó: Artistamp

artistamp pecsétek

6/10

Címkék

Pecsételni mindenki szeret, a színes hangulatokat ábrázoló mood stampek pedig elsősorban a személyes vagy határidőnaplót írók és bullet journalt vezetők számára készültek. A pecsétgrafikákra hat stilizált női arc került az emojik újragondolt változataként, amelyeket négy növényi motívum egészít ki. A pecsételés azonban nem csupán a kreativitás kiélésére jó, de „mood tracking”-re, vagyis hangulatkövetésre is remekül használható, amellyel hosszabb távon is figyelemmel kísérhető egy hangulati mintázat, ami egy egyszerű és pozitív pszichológiai módszer a mentális egészség javítására.

Fotó: YOZA

YOZA könyvtámasz

7/10

Címkék

A kivételes minőségű bútoraival már nemzetközi színtéren is bemutatkozó YOZA egy kicsit játékosabb arcát mutatja meg az ünnepi szezonban. A márkára olyannyira jellemző rozsdamentes acélból különféle helyes állatokat formázó design-könyvtámaszokkal álltak elő, amelyek valóban szépek, funkcionálisak, de nem utolsó sorban bármelyikük klassz meglepetés lehet minden könyvbarátnak.

Fotó: BORINANAI

BORINANAI karkötők

8/10

Címkék

Nánai Bori új márkanéven mutatja be csodaszép horgolt ékszereit és egyéb divat- és lakberendezési kiegészítőit. Az egyedi, a „slow design” jegyében készülő barátságkarkötői apróbb, ám annál személyesebb ajándékok lehetnek. A párban kapható, egymáshoz passzoló fém- és üveggyöngyökkel dekorált filigrán darabokat megoszthatod egy barátoddal, de akár magadnak is megtarthatod mindegyiket. Egyet ne felejts el: kívánj valamit, amikor felteszed őket a karodra!

Fotó: Hepphabit

Hepphabit neszeszerek

9/10

Címkék

Ridovics Eszter textiltervezőként végzett, és sajátos hangulatú táskákat és kézzel nyomott anyagokat tervez és készít természetes vászonból. Az évek során a választéka egyre szélesedett, s ma már a neszeszerek mellett gyerektáskák, egyéb kiegészítők, sőt lakberendezési tárgyak is megtalálhatók a brand termékei között. A fazonok mellett a minták is folyamatosan újabbakkal bővülnek, és bár nem könnyű választani, a mi kedvenceink a rókás és a gingkoleveles változatok.

Fotó: JUSTa

JUSTa fülesszatyor

10/10

Takács Judit és Onódi Roland szerelemprojektje cuki matricákkal indult, ám szép lassan grafikák és legújabban már táskák is bekerültek a kedves rajzokkal teli univerzumba. A LATYAK egy 100% pamutból varrt bársonyos tapintású mintával hódító, stílszerűen fekete modell, amelynek egyik oldalát Latyak, a hóember, a másikat pedig JUSTa Bag felirat díszíti. Elég menő kiegészítő bevásárláshoz, utazáshoz a latyakos, havas téli hétköznapokon.

Hasonló tartalmak

Admin mode