éjszakai élet

szerkesztés

Kis éji zene – ide menj hangulatos nyári élő zenés estékért!

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2017. 08. 03. 18:39

A szellős elrendezés, kényelmes bútorok, kedves szerviz, széles ital- és ételválaszték mellett elengedhetetlen hangulatteremtő lehet egy-egy hely zenei felhozatala. Már akkor jobban járunk, ha saját lejátszási listával dolgoznak, de a legszerencsésebb az élő zene, vagy helyben prezentált DJ szett. Szerencsére számos lehetőségünk van, hogy kellemes ritmusok mellett fogyasszuk el a jeges limonádét, fröccsöt, sört – akár hétköznap estéken is.

Fotó: Zsiráf

ZSIRÁF

1/6

A legjobb dolog, ami a Nyugatival történhetett, az a nyári zsiráfos szezon. Éltek az Eiffel tér kihasználatlan lehetőségeivel, és igazán praktikus kis teraszt hoztak létre jó italokkal, lángossal és a Lépcső Akusztik című koncertsorozattal. A "teraszos" elrendezés következtében a jobbnál jobb bandák, vagy szólóprodukciók igazi színpadot kapnak a fényfüzérek alatt, háttérben a pályaudvar homlokzatával. Keddtől szombatig különböző műfajok váltják egymást, rockosabb, soulosabb, vagy akár swingesebb fellépők is helyet kapnak. Zenélt már náluk a Peet Project, Járai Márk, Király Viktor, de a Fran Palermo is. Folyamatosan frissítik Facebook-oldalukon a heti zenei felhozatalt.

Fotó: Liebling

Liebling terasz

2/6

1073 Budapest, Akácfa utca 51.

Címkék

Az Akácfa utca teraszára leginkább a zene miatt járunk fel. Olyan különlegesebb produkciók társaságában randizhatunk itt, mint például Weszely Ernő tangóharmonikája, a Muzsik és Volkova indiefolkot játszik és még ukulelét is bevet, de a Tánti Tűsarkúja névre keresztelt szerda esti szettek sem utolsók, hiszen a 40-50-60-as évek dzsesszalapú lemezei recsegnek a Liebling teraszon, olyan sokszor budapesti ihletésű dalokkal, amelyekre talán még nagyanyáink is emlékeznek. A soulos akusztikus vonal is jellemző rájuk, Stahl Barbi és Havai Gábor, Knoll Gabi, de a Canarro is vendégeskedik náluk. Kicsit az utca fölött, de mégsem a szédítő magasban, keddtől szombatig tartó zenéléssel.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

PONTOON

3/6

Nem véletlenül ragaszkodunk annyira a PONTOON-hoz: a panoráma mesés, mindig sok az ismerős, a legmelegebb napokon is fújdogál a dunai szél, és kiemelten erős zenei felhozatallal készülnek minden héten. Azt az ominózus estét senki sem fogja elfelejteni, mikor Anthony Kiedis és a fél Red Hot Chili Peppers tette tiszteletét náluk csak kikapcsolódásként és lemezt vásároltak a The Qualitonstól, de 2017-re is szépen építették fel programjaikat. Hétfőn Monday Session jazzesen, a hét további részében pedig hazai és külföldi DJ-k, együttesek, formációk zenélnek a parton. Gyakorta vannak tilosos bulik, SoulClap esték, de simán belefuthatunk fúvós hangszerekkel felszerelt lengyel lánybandába is, a Lánchíddal a háttérben.

Fotó: EllátóHÁZ

Ellátó

4/6

1074 Budapest, Kazinczy utca 52/B

Több Infó

Hétfőtől szombatig egészen nagy volumenű zenés esteket, koncerteket csíphetünk el a Dob utcából nyíló ELLÁTÓház színpadán. Kedden az Open Mic-é a főszerep, vagyis lelkes amatőrök mutathatják meg magukat, de szerencsére jó előre leszervezik eseményeiket, melyek között olyan elismert művészeket is találunk, mint a Parno Graszt, Bérczesi Robi, Tátrai-Szűcs latin duó, Mongooz and the Magnet. Van, hogy csendesebb, üldögélős muzsikát kapunk náluk, de ugrálós koncertek is kialakulhatnak, a nagyon vegyes és épp ezért izgalmas közönség miatt.

Fotó: Kobuci Kert

KOBUCI kert

5/6

Az óbudai koncertkert évek óta fix pont a budapesti zenés esték látogatóinak. A Zichy kastély belső udvarában általában az egész hetet lefedik a programok, s ugyanúgy színpadra lépnek a frissebb tehetségek, mint évdizetes múlttal rendelkező együttesek, művészek. Müller Péter Sziámi, Csík Zenekar, Kerekes Band, Frenk, Budapest Bár, Bohemian Betyars, Harcsa Veronika, ColorStar, Palya Bea – mind mind zenélnek, vagy zenéltek már a Kobuci kertben. Nemcsak a felhozatal üdítő, hanem a helyszín is, hiszen egyértelműen kiszakít a megszokottból, a VII. kerület impulzusai után klassz itt időzni.

Fotó: Mazel Tov

Mazel Tov

6/6

Szuper közel-keleti konyhájával mai napig az egyik leghangulatosabb belvárosi kerthelyiség a Mazel Tov udvara. Az apró fehér izzók fényében, a za'tarillatban jól csúszik a nyárias, gyümölcsös bor, de a Gin Fizz is. A legjobb, hogy esténként minden napra jut valami dallam, 20:00 órás kezdettel lépnek fel jobbnál jobb, válogatott zenészek. Állandó vendég Hegyi Dóri, Horányi Juli, Knoll Gabi, az InFusion Trió és Jász Andris is. Pénteken és szombaton a DJ szetteknek is helyet adnak, így Jutasi, Benski például igazán jó hangulatteremtő zenéket pakol a Mazelban.

Hasonló tartalmak

Admin mode