gasztró

szerkesztés

Kiadós ebédmenük 2000 Ft alatt – 2. rész

Szerzők

  • Nemes Nóra

2021. 01. 22. 14:46

Tavasszal egyszer már hoztunk 12 éttermet, ahol kiadós, izgalmas vagy éppen házias ebédmenüt kapunk 2000 Ft körüli áron – most itt a 2. rész. Bár most nem ülünk otthon annyian home office-ban, mint márciusban és áprilisban, de a jó ár-érték arányú ebéd az irodában épp akkora segítség lehet, mint két otthoni konferencia között, egy éhes kamasz táplálásakor.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Pingrumba

1/10

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 6.

Több Infó

Címkék

A közel- és távol-keleti országok konyháját, az ...isztánok és India világát egyszerre bemutató Pingrumba a fix kínálat mellett minden héten könnyű ebédmenüvel is készül. A hetente változó kínálatban az első fogás általában valamilyen könnyű, szezonális alapanyagból készülő leves, saláta vagy előétel, a második pedig általában húsmentes főzelék feltéttel vagy valamilyen közel-keleti különlegesség inspirálta házias fogás, netán desszert. Az egész hetes kínálatot előre láthatjuk, a választott menüt a megelőző nap du. 3-ig rendelhetjük meg! A 2 fogásért 1900 Ft-ot kérnek. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Grumpy Budapest

2/10

1072 Budapest, Klauzál utca 34.

Címkék

A one man show-ként ismert, otthonos, franciás Grumpy is átalakult, mióta mindent bezártak. Bár az ajánlatban továbbra is kifoghatunk néha egy-egy báránycsülköt, de most inkább a laktató, vidéki ízek kerültek főszerepbe. Hogy a Grumpy konyhája mennyire házias, az azon is jól látszik, hogy a heti menü jellege is változik hétről hétre: hol fix 2 fogás van, hol pedig 2-3 első és ugyanennyi másodikból választhatjuk ki a kedvencünket. A leves nem mindig tartozik a menühöz, ez esetben azonban szép adag desszerttel kárpótolnak minket. A heti kínálatban találunk rakott krumplit, rántott zöldségeket, salátát vagy épp otthonos pirított májat, de simán megkínálnak minket olyan gyerekkori klasszikusokkal is, mint a grízes vagy épp a káposztás tészta. 2 fogás ára 1950 Ft. 

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Bartók – reggel.délben.este

3/10

1114 Budapest, Bartók Bélu út 9.

Címkék

Covid-mentes időszakban a legtöbben egy napfényes délutáni salátázásra, laza esti borozásra és tapasozásra vagy lusta reggeli miatt mennek a Bartók – reggel.délben.estébe. Ettől a hely még ízig-vérig bisztró, ahol békeidőben is remek ételeket kapunk, ilyenkor pedig pláne rajtuk van a fókusz. A heti ebédmenü házias, magyar ízlésnek kedves, de nem a legtradicionálisabb fogásokat gyűjti össze – ugyanúgy találunk rajta citromos ragulevest, mint vadast vagy céklás rizottót. A menüben a leves fix, de a főétel esetében mindig van húsos és vega verzió is. A levesből és főételből álló napi menü ára 1890 Ft.

Fotó: Menza Étterem És Kávézó / Facebook

Menza Étterem és Kávézó

4/10

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2.

Több Infó

Címkék

A Menza 15 éve híres házias, hagyományos, mégis könnyű és kortárs bisztrófogásairól hazai és nemzetközi körökben egyaránt. A napi menüjük sem okoz csalódást – ügyesen lavíroznak a hagyományos és a modernebb fogások között. 2 fogást 1590 Ft-ért kapunk meg, és a második fogás esetében mindig van húsmentes opció is. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Briós Kávézó

5/10

1137 Budapest, Pozsonyi út 16.

Több Infó

Címkék

Lipócia egyik legrégibb és legnépszerűbb kávézójában annyira jó ez ebédmenü, hogy nem is éri meg kiszállíttatni, mert egyből simán elfogy úgy is, hogy csak be kell érte szaladni. Egyszerű, házias, tápláló, újító fogásaik tényleg olyanok, mintha egy világlátott újlipóti anyuka főzne ránk nap mint nap. Egy napra egy leves és egy főétel jár, nincs cserebere – a csomag pedig 1700 Ft-ba kerül. Érdemes időben elindulni, mert hamar lecsapnak rá!

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Bölcső

6/10

1111 Budapest, Zenta utca 3.

Több Infó

Címkék

Az Újbuda legjobb burgeresének hírében álló Bölcsőben korrekt kis ebédmenüt is kapunk dél körül, ha unnánk a hamburgert. Nem a hagyományos napi menüvel készülnek, hanem hetente készítenek 3 főételt és 3 levest, amikből mi magunk kombinálhatjuk össze a kedvencünket. Vega lehetőség mindig van, leves-/előétel- és főételfronton is. A konyhára jellemzően a hagyományosabb ízeket is feldobják kicsit, csak hogy érezzük, hogy 2021-et írunk. 2 fogást 1990 Ft-ért vihetünk haza, de mindig van desszert is – ha arra is vágyunk, úgy 2590 lesz a számla. 

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Flat White Kitchen

7/10

1037 Budapest, Szépvölgyi út 15.

Több Infó

Címkék

Hasonló felállással dolgozik a Flat White Kitchen, mely sokáig a Kolosy tér környékének egyetlen elfogadható ebédmenüjét kínálta. 3 levesből és 5 különböző főételből állíthatjuk össze a 2 fogásos ebédmenüt. Az ételeket nem gondolják túl, klasszikus menzás alapok, nem menzás megvalósításban. A 2 fogás ára 1890 Ft.

Fotó: Norbert Hartyányi - We Love Budapest

Börze

8/10

1051 Budapest, Nádor utca 23.

Több Infó

Címkék

A Börze az egyik legmegbízhatóbb klasszikus konyhás bisztró volt a Covid előtt, és a heti menüjüket nézve ez nem változott. Mindennap választhatunk húsos és vegetáriánus napi menü közül – a húsos általábban a hagyományosabb, míg a vega kicsit újhullámosabb változat. A 2 fogásért mindkét esetben 1490 Ft-ot kérnek. 

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Aranyhal Vendéglő

9/10

1145 Budapest, Thököly út 121.

Címkék

A zuglói étterem ugyan sok változást megért már fennállásának 60 éve óta, de továbbra is szépen viszi a városrész kisvendéglőinek hagyományait. Nagyrészt hagyományos és házias fogásai mellett fel-feltűnik egy-egy modernebb tészta vagy tenger gyümölcsei az étlapon, de érdemes náluk a hazai éttermek kínálatának ritkaságait is keresni, mint például a pacal vagy egy jól elkészített hortobágyi palacsinta. A hetente változó menüjük is ezt a vonalat viszi – mindig van rajta olyan különlegesség, mint a stíriai metéltet vagy a kacsaraguleves. Emellett bátran kérhetünk tőlük olyan klasszik menzás fogásokat, mint a bakonyi betyárszelet vagy a hentestokány – biztosan jól készítik! Napi menüjük 1490 Ft, de ha egész hétre rendeljük, akkor csak 1290.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Bereg Embassy Bar & Cafe

10/10

1015 Budapest, Batthyány utca 49./B

Több Infó

Címkék

A sokféle hamburgeréről, hideg csapolt kisüzemi söreiről és gyönyörű belső kertjéről ismert Bereg is nagyon várja az újranyitást – addig is napi ebédmenüt gyártanak a konyháján a burgerek mellett. A napi kínálat egy levesből és kétféle főételből áll: leves, vega és húsos főétel. A Beregben egyszerre találunk hagyományőrző és újító fogásokat, de a klasszik menzaételek nem jellemzőek rájuk. A húsos főétellel 1590, míg a húsmentessel 1290 Ft-ot kérnek a menüért. 

Hasonló tartalmak

Admin mode