shopping

szerkesztés

Kerámiáktól a plakátokig – home dekor ajándékok a fa alá magyar tervezőktől

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2020. 11. 27. 11:25

Az előttünk álló karácsony kicsit más lesz, mint a korábbiak, de az ajándékozás egész biztosan 2020-ban sem marad el. Idén három kategóriába soroltuk a szezon legjobbjait, és arra is figyeltünk, hogy akár online is beszerezhető termékeket válasszunk. Mutatjuk a home dekor-vonal kedvenceit!

Fotó: ANAPTÁR

ANAPTÁR

1/10

Címkék

A rangos nemzetközi elismeréssel is jutalmazott holdciklusnaptár nem csupán egy hagyományosan használható kalendárium, hiszen a napok felsorolásán túl számos további információt is hordoz. A Nap és a Hold adatainak újszerű grafikai megjelenítésével megmutatja az égitestek mozgását az égbolton, és a felhasznált hatalmas adatmennyiséget egy vizuálisan látványos, komplex, ugyanakkor bárki számára könnyen értelmezhető rendszerbe foglalja. A 2021-es évre a budapesti mellett berlini, londoni és New York-i verziók is készültek.

Fotó: Pompomdesign

Pompomdesign – minivázák

2/10

Címkék

Nánai Bori márkáját eddig főként a kedves horgolt és hímzett ékszereiről ismertük. A nemrég debütált kapszulakollekció egyfajta formai kísérlet, amelyben a maradék fonalakat és a lehulló zsinórdarabkákat kreatívan feldolgozva hoz létre kedves lakáskiegészítőket. Az egyedi példányokból álló sorozat az afrikai törzsi gyékényvázákat, -kosarakat idézi, az egyes darabok pedig mintában és színben is harmonizálnak egymással.


Fotó: Felső Boróka

Felső Boróka – plakátok

3/10

Címkék

Budapest hatvanas és hetvenes években épült emblematikus épületeiből mutat be néhányat Felső Boróka risoprintszériája. Az építészként végzett, jelenleg grafikusként és illusztrátorként tevékenykedő alkotó három-három nyomatot tartalmazó sorozata Virág Csaba épületeiről, illetve rózsaszín házakról készült. A projekt célja a dekoráláson túl, hogy kezdjünk el más szemmel nézni a budapesti épületekre, és vegyük észre bennük a szépet! A printek számozottak, A3 méretűek.

Fotó: Peony Home&Living

Peony Home & Living – gyertyák

4/10

Címkék

A 100%-os tisztaságú szójaviasz gyertyák egy aprócska családi műhelyben készülnek, ahol a viasz olvasztásától kezdve az illatok kikeverésén át a teljes öntési és csomagolási folyamatot kézzel végzik. A gyertyák készítésénél kiemelt figyelmet fordítanak a természetességre, ezért növényi eredetű, állatkísérlet-mentes hozzávalókkal dolgoznak és újrahasznosítható csomagolóanyagokat használnak. A limitált kiadású karácsonyi gyertyák Merry Morning, Christmas Tree és Winter Berries fantázianevű illatokban érhetők el.

Fotó: Lilla

Lilla – kerámiák

5/10

Címkék

Bár Cséfalvay Lilla eredetileg textiltervezőként végzett, és a kerámiával való foglalatosságot eleinte hobbinak szánta, az első pillanattól magával ragadta az agyaggal való munka flow-élménye. A kedves csészéi, bögréi és tálkái közül a legizgalmasabbak azok a vésett tárgyak, amelyek felületére félszáraz állapotban minták is kerülnek. A taktilis érzékekre is ható, csodaszépen mázazott edények meditatív hangulatot sugallnak, minőségi, nyugodt pillanatokat nyújtanak.

  • Facebook
  • Instagram
  • Kapható: közvetlenül a tervezőtől
  • Árak: 3000–10 000 Ft között 

Fotó: Madzag

Madzag – Galaxy kutyatál

6/10

Címkék

A városi kutyartáshoz kapcsolódó kiegészítőket kínáló Madzag márka egyik legfrissebb terméke magát a gomolygó univerzum képét csempészi otthonunkba. A budapesti manufaktúrában készülő márványozott mázas porcelán kutyatálak mindegyike a speciális gyártási eljárásnak köszönhetően egyedi mintájú, sőt a forma és a tárgy súlya azt is megakadályozza, hogy felborítsa a kutyus.
 

Fotó: Sebő

Sebő – posztertartó

7/10

Címkék

Benkő Sebi évek óta napi szinten dolgozik fával. Fontos számára a környezetvédelem, így kizárólag másra már nem használható, maradék faanyagokból készít képkereteket. A bükk- és diószépségek egészen más hangulatot hoznak, mint a hagyományos képkeretek, sőt a csomagolásuk is tudatosan újrahasznosított: a címkék is maradék, lehulló papírdarabokból vannak.
A sztenderd poszterméretek mellett egyedi változatok is rendelhetők.

  • Facebook
  • Instagram
  • Kapható: közvetlen rendelés tervezőtől: sebowood@gmail.com, Artbridge shopPauza
  • Árak: Bükk: A5: 3700 Ft, A4: 4200 Ft, A3: 4800 Ft, B2: 7200 Ft, B1: 8800 Ft; Dió: A5: 4200 Ft, A4: 4800 Ft, A3: 5800 Ft

Fotó: Botos Balázs

Botos Balázs – Rocky vázák

8/10

Címkék

Balázs csodaszép porcelánékszereit már korábban bemutattuk, de ha nem magunkat, hanem otthonunkat szépítenénk, a klassz Rocky vázákkal biztosan nem lövünk mellé!  Az öntöttporcelán tárgyak szépségét a letisztult, sima és a természetes, már-már durvának ható felületek közötti ellentét  adja. A Rocky négyféle méretben és vagány színekben kapható.

Fotó: Plante. Budapest

Plante. Budapest – EARTH kaspók

9/10

Címkék

A Plante. Budapest első kerámiakaspó-családja három természetes földszínben és három praktikus méretben készül. A sorozatot időtlen dizájn és letisztult színek jellemzik, így szinte bármilyen otthonban jól mutatnak. A kaspók alján pici nyílás biztosítja, hogy az esetleges felesleges víz kifolyjon a kis tálkába, így nincs szükség nevelő- vagy agyagcserépre sem, sőt a különféle méretek és színek egymással is keverhetők.

Fotó: Nandi

Nandi – Párnahuzatok

10/10

Címkék

Nácsa Andi grafikái idén télen párnahuzatokon is megjelentek! A sajátos hangulatú és színvilágú absztrakt grafikákkal egyedivé varázsolt huzatok garantáltan feldobják a hétköznapokat és az unalmas kanapékat. A printek között digitálisan nyomott és kézzel festett változatok egyaránt megtalálhatók. Ha egyedi színvilágra vágysz, az sem probléma, a tervező egyedi darabokat is szívesen készít.

Hasonló tartalmak

Admin mode