shopping

Karácsonyi ajándéktippek 5000 forint körül 12 magyar dizájnertől

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2016. 12. 08. 16:23

Ahogy a korábbi években, úgy idén is felkutattuk, mivel készülnek a hazai tervezők az ünnepi szezonra, és összeszedtük a kedvenc dizájnajándékainkat. Pénztárcabarát válogatás következik!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kezemura

1/12

Címkék

Somoskői Gábor jellegzetes marokbögréinek jó ideje nagy rajongói vagyunk. A márka kínálatában nemrég egy rusztikusabb, keleti ihletésű vonal jelent meg, amelyben bögrék, tálak, sőt kisebb készletek is találhatók.
WEBÁrak: 4.000 - 6.000 Ft között Kapható:
MONO art & design, Pesti Szatócs,

Projekt Showroom
, The Garden Studio,

Wild Flower Bar

Fotó: Misija

Misija

2/12

Címkék

Kedvenc kerámiatárgyainkat Farkas-Pap Éva szobrász álmodja meg, amelyeket az ünnepekre való tekintettel tüzes pirosban, jeges fehérben és csillogó bronzban ajánlunk. Jól mutat polcon, asztalon, sőt a legkisebbeket akár a zsebedben is hordhatod!
WEBÁrak: 3.500 és 6.500 forint között mérettől és típustól függően
Kapható:Segítő Vásárlás webshopja, Magma és Magma+, MONO art & design, Prezent

Fotó: Frantaági

frantaági

3/12

Címkék

Ági égősorán a csillaglámpa kicsinyített másai sorakoznak. Az otthon saját kezűleg is összeállítható csomagok a karácsonyi szezonban csillogó papírokkal is rendelhetők, melyek között pasztell barack, rózsa, halványkék, bordó, fenyőzöld, arany, réz és narancs árnyalatok kaptak helyet. A fényfüzér 10-20-35-50-es izzós változatokban készül.
WEBÁr: a legrövidebb DIY változat 4.900 Ft
Kapható: saját

webshop

Fotó: JÖF

JÖF

4/12

A 36 párból álló memóriajáték kártyáin egy-egy, a magyar ábécé betűinek megfelelő vidám figura, többek között D mint Drótostót, H, mint Huszár, R mint Racka feszít. A párok egyik fele magyar, a másik fele angol nyelvű, ezért különösen ajánljuk azoknak, akik külföldi barátaiknak keresnek kreatív ajándékot.
WEB Ára: 4.200 Ft.
Kapható:Insitu, Iparművészeti Múzeum Shop, Magma, Palmetta, WAMP

Fotó: Tatz

Tatz

5/12

Címkék

Kétféle újdonsággal is készülnek a Tatz lányok a karácsonyi szezonra. A hatdarabos tetkó szettek közül újdonság az Otomi, egy mozgalmas és részletgazdag sorozat, amelynek szuper ellenpontja a Minimalz geometrikus visszafogottsága. A két kollekcióhoz vadiúj füzetszett is készült.

Fotó: Nebouxii

Nebouxii

6/12

A márka valósággal forradalmasította a budapestiek zokniviselését. A zoknik az anyag teljes hosszára és szélességére tervezett, nem sorolható, élénk színű mintával készülnek, s minden egyes pár felemás: bár a két fél összhangban van, mégis eltérnek egymástól. Az ünnepekre limitált szériával is készül a csapat.
WEB Árak: 2.700 Ft-3.600 Ft
Kapható: saját webshop,
Ludwig Múzeum shopMONO art & design

Fotó: BerryBon

BerryBon

7/12

Címkék

Ha nem szeretsz vitamint szedni, de a csokit annál inkább, akkor ezt a bonbont neked találták ki. A gyönyörű grafikával készülő dobozkában kilenc egyforma D-vitaminnal felturbózott kis édesen fanyar csoki lapul, amely megoldást jelenthet a téli hónapokban a napsütés hiányából fakadó vitaminbevitelre. Egyetlen bonbon 540 NE D-vitamint tartalmaz.
WEBÁra: 2.990 Ft
Kapható: Endorfine Csokoládéüzlet,
Fenomén Csokoládé Bolt,
MagHáz Étterem, WAMP

Fotó: Judit Lantos

Lantos Judit

8/12

Címkék

A tervező minden karácsony előtt meglep minket valamivel, idén például aranyos zöldségekkel és gyümölcsökkel. A limoges-i porcelánból formált élethű szépségek 12%-os arannyal kézzel aranyozva készülnek, és a sorozat annyira limitált, hogy dizájnboltokban nem, csak vásárokban kapható.
WEBÁrak: 4.900Ft Kapható:
Karácsonyi Creative Arts Fair,

WAMP

Fotó: Balilla

Balilla

9/12

Címkék

Igazi barátnős ajándék lehet Balázs Lilla Alphabet karkötő szériája. A kedves bojtos darabokra különféle betűk és más apróságok is választhatók garantálva a személyhez szóló végeredményt.
WEB
Árak: 4.500 Ft-tól
Kapható:saját webshop,

Balilla pop up,

Petrity

Fotó: Fiók

Fiók

10/12

Címkék

Moroncsik Emese, a Fiók egyik munkatársának tervei nyomán készülő tolltartók egyszerre idéznek szétfolyt tintát és Jackson Pollock jellegzetes csöpögtetős technikáját. A fekete és fehér változatban elérhető darabok mindegyike egyedi.
WEBÁrak: 1.900 Ft és 2.400 Ft Kapható:
saját webshop,

Fiók

Fotó: Krearton

Krearton

11/12

Címkék

A minimalista alternatív karton karácsonyfák több méretben, színben, kivitelben kaphatók a 20 centis klasszikus formájútól, a 170 centi magasra összeépíthető, geometrikus elemekből állóig. A fák mellett a kínálatban hópelyhek és DIY díszcsomagok is találhatók.
FacebookÁrak: 20 centis fa: 900 Ft, 70 centis fa: 3.400 Ft, összeépíthető, 170 centi magas fa 9.800 Ft Kapható:
ITT

Fotó: Plant3D

plant3D

12/12

Címkék

A vadonatúj márka a természet és a technológia szerelemgyereke. Ékszereik 3D nyomtatott formákba ültetett élő növényekkel teszik karnyújtásnyi távolságra a zöld környezetet. Választhatsz ikozaéderből kukucskáló pozsgást, vagy tillandisat, amelyek nem igényelnek túl sok gondozást, így sokáig élvezheted a pririnyó zöld szigeted!
WEBÁrak: kitűző 3.500 Ft nyaklánc 4.500 Ft Kapható:
saját webshop,

Buborék, Vinyl &

Wood
, WAMP

Hasonló tartalmak